Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 10 augustus 2012

Bewijs voor nieuwe Mac Pro en iMac in Mountain Lion

Een lezer van AppleInsider heeft verwijzingen gevonden naar nog niet bestaande Mac-modellen in OS X Mountain Lion. Het zou daarbij gaan om een nieuwe iMac en een volgende generatie Mac Pro. Afgaand op de context waarin de referenties naar de nieuwe modellen gevonden zijn lijkt het aannemelijk dat beide modellen geen optische drive meer zullen hebben.

De verwijzingen zijn gevonden in een .plist-bestand van Boot Camp. Hierin staat een lijst met Mac-modellen die vanaf een USB-stick (in plaats van een DVD) een besturingssysteem kunnen laden. Daar zijn onder andere IM130 (IM13.x) MP60 (MP6.x) te vinden. De code van de huidige iMac is IM12.1 en de meest recente Mac Pro is bekend als MP 5.1.

De iMac is in mei 2011 voor het laatst vernieuwd. Een update wordt daarom al langer verwacht. Naast een Ivy Bridge-processor wordt verwacht dat het volgende model een retina-beeldscherm zal krijgen. In juni dook zo’n iMac al op in benchmarks van Geekbench.

Over de Mac Pro gaan ook al langer verhalen rond. Op een marginale update tijdens de World Wide Developer Conference in juni na is het model sinds 2010 niet meer vernieuwd. Een teleurgestelde Mac-gebruiker stuurde hier tijdens de WWDC een mail over naar Apple’s CEO Tim Cook. In zijn antwoord stelde Cook de man gerust met de boodschap dat er volgend jaar een compleet nieuwe Mac Pro uit zal komen.

Zou jij een optische drive in de iMac of Mac Pro missen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bewijs voor nieuwe Mac Pro en iMac in Mountain Lion
Sluiten