Bewijs voor kleine dockconnector, groot scherm in iOS

12 reacties

Na uitkomst van de vierde iOS 6 beta eerder deze week heeft 9to5Mac het OS en de bijhorende ontwikkelaartools onderzocht. Daarbij zijn een aantal interessante verwijzingen gevonden naar uiterlijke kenmerken van de volgende generatie iPhone. De iOS Simulator App verklapt dat de iPhone een resolutie van 640×1136 krijgt en in de code van iOS 6 zijn verwijzingen gevonden naar een nieuwe dockconnector.

Er mag dan nog geen iPhone zijn met een 16:9 scherm, de iOS Simulator blijkt die verhouding al wel te ondersteunen. Met deze Mac-applicatie kunnen ontwikkelaars hun iOS-apps testen. 9to5Mac kwam er achter dat de simulator in iOS 6 een vijfde rij icoontjes laat zien als een resolutie van 640×1136 ingesteld wordt. In iOS 5 komt er in dat geval alleen meer ruimte tussen de bestaande vier rijen. Uit deze constatering concludeert de site dat de nieuwe iPhone (waar uiteraard iOS 6 op geïnstalleerd zal zijn) een hoger scherm heeft waardoor een extra rij icoontjes op het home-screen mogelijk wordt.

9to5Mac is ook in de code van iOS 6 gedoken en kwam daar een verwijzing tegen naar een 9-pins dockconnector. Ter vergelijking: de huidige dockconnector is 30-pins. Dit zou dus gezien kunnen worden als nieuw bewijs dat Apple van plan is een compactere dockconnector in de nieuwe iPhone te bouwen.

De compacte dockconnector wordt al langer door bronnen genoemd en lijkt daarmee zo goed als zeker. Wel zijn er verschillende beschrijvingen van het aantal contactpunten. Waar 9to5Mac verwijzingen vond naar negen pins denkt TechCrunch dat het er negentien worden terwijl iLounge het op acht houdt. Het is mogelijk dat er wel degelijk negentien pins in de nieuwe connector zitten, maar dat er door de nieuwe iPhone maar negen of acht gebruikt worden.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  BenitoMilan

  Het wordt nu eens tijd dat hij aangekondigd wordt.

 • Profielfoto
  timmiex

  De huidige dockconnector is 30 pins. niet 19

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @timmiex helemaal gelijk, dom foutje.

 • Profielfoto
  Mac058

  Can’t wait..

 • Profielfoto
  Edwin377

  Ik ben vooral benieuwd of die nieuwe connector USB 3 of zelfs thunderbolt gaat ondersteunen.

 • Profielfoto
  -Mark-

  Thunderbold zou inderdaad vet zijn, gebruik ik die poort ook eens een keer:P

 • Profielfoto
  OvladGreen

  maar, dan ben je het idee van Apple wel kwijt. Dat je je iPhone in elk willekeurig dock kan zetten.. En wat moeten de fabrikanten dan? (B&W, Beats, etc.)

 • Profielfoto
  BenitoMilan

  Daar komt 100% zeker een adapter voor.. Kan niet anders.

 • Profielfoto
  macmellow

  ‘een hoger scherm heeft’? Hogere resolutie bedoel je!

 • Profielfoto
  Jorik

  \’een hoger scherm heeft\’? Hogere resolutie bedoel je!

  Tja het woord “resolutie” kan zowel het totale aantal pixels van een scherm zijn, maar ook het aantal pixels per inch/cm. Ik denk dat dat laatste hetzelfde zal zijn bij de nieuwe en oude (4/4s), maar er komen wel pixels bij. Dus het nieuwe scherm zal hoogstwaarschijnlijk een hogere resolutie (totaal aantal pixels), maar zeker ook fysiek hoger worden (en 16:9 ipv 3:2 worden).

 • Profielfoto
  MacAanZee

  16:9 in plaats van 3:2 wordt hoog tijd als beeldformaat. 3:2 is echt uit de tijd, zeker bij video etc.
  Wat dockconnector: alleen maar goed als er een simpeler connector komt. Fabrikanten passen zich snel aan en er komt vast een verloopblokje.
  Liefst een zo groot mogelijk scherm op de nieuwe iPhone:)

 • Profielfoto
  Caszz

  Groter scherm prima, maar ik hoef eigelijk geen
  langere iPhone. Verplaats de homebutton naar de zijkant, onder de volumeknoppen en je hebt meer schermruimte. Ik wil geen ‘note’ gevaarte.