Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 8 augustus 2012

Bewijs voor kleine dockconnector, groot scherm in iOS

Na uitkomst van de vierde iOS 6 beta eerder deze week heeft 9to5Mac het OS en de bijhorende ontwikkelaartools onderzocht. Daarbij zijn een aantal interessante verwijzingen gevonden naar uiterlijke kenmerken van de volgende generatie iPhone. De iOS Simulator App verklapt dat de iPhone een resolutie van 640×1136 krijgt en in de code van iOS 6 zijn verwijzingen gevonden naar een nieuwe dockconnector.

Er mag dan nog geen iPhone zijn met een 16:9 scherm, de iOS Simulator blijkt die verhouding al wel te ondersteunen. Met deze Mac-applicatie kunnen ontwikkelaars hun iOS-apps testen. 9to5Mac kwam er achter dat de simulator in iOS 6 een vijfde rij icoontjes laat zien als een resolutie van 640×1136 ingesteld wordt. In iOS 5 komt er in dat geval alleen meer ruimte tussen de bestaande vier rijen. Uit deze constatering concludeert de site dat de nieuwe iPhone (waar uiteraard iOS 6 op geïnstalleerd zal zijn) een hoger scherm heeft waardoor een extra rij icoontjes op het home-screen mogelijk wordt.

9to5Mac is ook in de code van iOS 6 gedoken en kwam daar een verwijzing tegen naar een 9-pins dockconnector. Ter vergelijking: de huidige dockconnector is 30-pins. Dit zou dus gezien kunnen worden als nieuw bewijs dat Apple van plan is een compactere dockconnector in de nieuwe iPhone te bouwen.

De compacte dockconnector wordt al langer door bronnen genoemd en lijkt daarmee zo goed als zeker. Wel zijn er verschillende beschrijvingen van het aantal contactpunten. Waar 9to5Mac verwijzingen vond naar negen pins denkt TechCrunch dat het er negentien worden terwijl iLounge het op acht houdt. Het is mogelijk dat er wel degelijk negentien pins in de nieuwe connector zitten, maar dat er door de nieuwe iPhone maar negen of acht gebruikt worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bewijs voor kleine dockconnector, groot scherm in iOS
Sluiten