Chuck Sterk
Chuck Sterk Geruchten 16 augustus 2012

Apple’s televisie toch een set-topbox?

Het is al weer even stil rondom de televisie die Apple zou gaan brengen. Na de Apple TV werd het tijd voor een echte Apple TV volgens de al lange tijd aanhoudende geruchten. De Wall Street Journal brengt de geruchtenmachine weer tot leven, maar wel met een heel andere visie. Volgens hen wordt de volgende stap van Apple’s verovering van de televisiemark geen televisietoestel, maar een set-topbox.

Volgens bronnen van de Journal is Apple in gesprek met een aantal van de grootste aanbieders van kabeltelevisie in de Verenigde Staten. Dit zou erop duiden dat Apple een tussenstap maakt op weg naar een eigen televisie met een Apple TV die is uitgebreid met kabeltelevisie, maar ook een ‘a more sophisticated box’ wordt niet uitgesloten.

Voor het zo ver is moeten er nog wel een aantal bruggen gebouwd worden. Zo schijnt Apple 30% van de inkomsten die gegenereerd worden door verkopen via de set-topbox te willen, daar staan de kabelmaatschappijen natuurlijk niet om te springen. Daarnaast wil het bedrijf exclusief leverancier zijn van set-topboxen die gebruik maken van het IP-protocol én moeten de kabelmaatschappijen voor het onderhoud van de apparaten zorgen.

Dat zijn natuurlijk forse eisen, maar voor de kabelaanbieders biedt zo’n set-topbox uiteraard ook voordelen. Zo hoeven ze de set-topboxen die ze nu verhuren niet meer voor te financieren. Belangrijkste troef is echter dat ze betrokken worden in een medium dat kabeltelevisie verbindt met de online alternatieven en zo kabeltelevisie relevant te houden.

Volgens het stuk in de Wall Street Journal is er nog geen overeenkomst gesloten met een kabel maatschappij. De kans dat zo’n set-topbox snel in de winkel ligt is dus klein, maar wat vind jij? Zou het een logische stap zijn op weg naar een Apple televisie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple’s televisie toch een set-topbox?
Sluiten