Apple’s marktwaarde breekt alle records

16 reacties

Op de New Yorkse beurs sloot Apple’s aandeel gisterenavond op een koers van $665,15. Dat komt neer op een totale marktwaarde van 623,5 miljard dollar voor het bedrijf. Daarmee heeft Apple nu de titel ‘meest waardevolle bedrijf ter wereld’ gekregen.

Met dit wapenfeit heeft Apple Microsoft van de troon gestoten. Tot nu toe had de software-gigant uit Redmond, Washington het record in handen nadat het in 1999 een marktwaarde van 619 miljard dollar op de beurs bereikte. Tijden veranderen echter, zo bleek gisteren al toen duidelijk werd dat Apple tegenwoordig meer verdient aan de iPhone dan Microsoft aan alles dat het bedrijf produceert.

Toch is de kroning van Apple als meest waardevolle bedrijf niet helemaal eerlijk. Als de inflatie over de afgelopen 13 jaar meegerekend wordt zou Microsoft immers 842,5 miljard dollar waard zijn. Toch is er een goede kans dat Apple zelfs dit bedrag gaat overstijgen. Analisten gaan er van uit dat het aandeel zijn maximum nog niet behaald heeft en binnen een jaar door kan groeien naar $900,-. Daarmee zou de marktwaarde uitkomen op 846,3 miljard dollar.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Sosumi

  Jammer dat het net niet iets hoger geëindigd is op $666,66, een bekend bedrag in de Apple history, waar mee het begon.

 • Profielfoto
  sunapple

  Hoezo als de inflatie wordt meegerekend? Dat lijkt mij toch noodzakelijk voor een vergelijking? Daarmee is die titel flauwekul.

 • Profielfoto
  Xcode

  @sunapple
  Ik wou net hetzelfde zeggen… maar jij bent me voor. Je dient de inflatie wel degelijk mee te nemen om zo een goede vergelijking te kunnen maken. Oftewel: Microsoft is ooit meer waard geweest dan Apple op dit moment is.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  slakken > zout

 • Profielfoto
  Soulshaker

  What goes up , must come down…

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Eens met @sunapple, inflatie kun je niet negeren. Anders hou je jezelf voor de gek.

 • Profielfoto
  The - DDD

  Sterker nog. Inflatie is reuze belangrijk.

  Is het iemand wel is opgevallen dat de huidige bankrente lager is dan de inflatie op de meeste spaarrekeningen? En dat je spaargeld dus iedere dag minder waard wordt ondanks dat je wat rente krijgt?

  Maar ja, beleggen is ook niet echt een idee voor de meeste mensen. Behalve als je een aantal jaren terug Apple aandelen hebt gekocht natuurlijk.

 • Profielfoto
  Koning Frank

  Ik zou willen dat ik 10 jaar eerder was geboren en flink wat aandelen had gekocht.

 • Profielfoto
  mighty servant

  Maar ja, beleggen is ook niet echt een idee voor de meeste mensen. Behalve als je een aantal jaren terug Apple aandelen hebt gekocht natuurlijk.

  Ik ben wel tevreden met $ 100 p/a in 4 maanden tijd :-)

 • Profielfoto
  pimoomen

  Ik wilde 5 maanden geleden 2 aandelen kopen… Ik heb er mn MBPr van gekocht… Had ik mar de aandelen genomen:P

 • Profielfoto
  mighty servant

  Ik heb er mn MBPr van gekocht… Had ik mar de aandelen genomen

  Niet mij eens……nu heb je een perfecte MBP, waar je iedere dag plezier van hebt. Als je aandelen had gehad had je nu gezeten: …zal ik wel…zal ik niet verkopen
  …….. Volgens mij is die MBP een veel betere investering:-)

 • Profielfoto
  iPhonefans

  Kan je nagaan hoeveel MS in waarde is gedaald, van 846,3 naar 259,1 usd,
  nog maar 30% van de hoogtijdagen.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  @sunapple Xcode
  Voor een vergelijking moet je de inflatie meerekenen, maar voor de actuele waarde niet en daar gaat het om. Dat Microsoft met de inflatie er bij hoger uitkomt/kwam heeft het bedrijf nu niks aan want we leven in het nu niet in het verleden.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Heeft ‘ie aandelen Apple ofzo?

 • Profielfoto
  MacMartino

  Ik heb aandelen gekocht rond 295, 385 en 495. Die gaan dus al een tijdje lekker. ‘Denk dat je ze gerust rond deze 665 ook nog kan aanschaffen – het blijft echter altijd een gok. Is de nieuwe iphone niet echt een apparaat waarmee samsung wordt afgeremd, dan vliegt een aandeel zomaar een eind omlaag. Maar gezien de bizarre penetratie van de ipad & iphone en de geldmachine itunes/appstore blijft Apple een bedrijf dat geld blijft maken en waarbij de marges gigantisch veel hoger liggen dan bij hun concullega’s… ik waag dus de gok en koop er nog maar een paar bij. Leuke compensatie voor al die aandelen die helaas de andere kant op gaan;)

 • Profielfoto
  mmmac

  Alles is gebaseerd op verwachtingen. Wel mooi dat het in tijden van crisis zulke goede prestaties worden neergezet.