Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 21 augustus 2012

Apple’s marktwaarde breekt alle records

Op de New Yorkse beurs sloot Apple’s aandeel gisterenavond op een koers van $665,15. Dat komt neer op een totale marktwaarde van 623,5 miljard dollar voor het bedrijf. Daarmee heeft Apple nu de titel ‘meest waardevolle bedrijf ter wereld’ gekregen.

Met dit wapenfeit heeft Apple Microsoft van de troon gestoten. Tot nu toe had de software-gigant uit Redmond, Washington het record in handen nadat het in 1999 een marktwaarde van 619 miljard dollar op de beurs bereikte. Tijden veranderen echter, zo bleek gisteren al toen duidelijk werd dat Apple tegenwoordig meer verdient aan de iPhone dan Microsoft aan alles dat het bedrijf produceert.

Toch is de kroning van Apple als meest waardevolle bedrijf niet helemaal eerlijk. Als de inflatie over de afgelopen 13 jaar meegerekend wordt zou Microsoft immers 842,5 miljard dollar waard zijn. Toch is er een goede kans dat Apple zelfs dit bedrag gaat overstijgen. Analisten gaan er van uit dat het aandeel zijn maximum nog niet behaald heeft en binnen een jaar door kan groeien naar $900,-. Daarmee zou de marktwaarde uitkomen op 846,3 miljard dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple’s marktwaarde breekt alle records
Sluiten