Apple wint, Samsung verliest 1 miljard

75 reacties

Er is onverwacht snel een uitspraak gekomen in de juridische strijd die Apple en Samsung voerden voor de rechtbank van San Jose, California. Drie dagen nadat de jury in beraad ging is een oordeel geveld. Daarbij is Apple als duidelijke winnaar naar voren gekomen.

De jury heeft geoordeeld dat Samsung een groot aantal van Apple’s patenten geschonden heeft op het uiterlijk van de iPhone en functionaliteit in iOS. Teglijkertijd is Apple niet schuldig bevonden aan het onrechtmatig gebruik van Samsung’s ingebrachte patenten. Samsung moet meer dan een miljard dollar schadevergoeding betalen. Het bedrag dat Apple aan Samsung schuldig is heeft de jury vastgesteld op 0 dollar.

De belangrijkste software-patenten die Samsung volgens de jury geschonden heeft beschrijven de bounce-back wanneer naar de boven- of onderkant van een pagina wordt gescrolt, de pinch-methode om in te zoomen en de dubbele tap om te zoomen.

Op het gebied van hardware heeft Samsung onrechtmatig gebruik gemaakt van patenten die het uiterlijk van de voor- en achterkant van de iPhone beschermen en een patent op het homescreen van de iPhone. De jury vond dat Samsung geen misbruik heeft gemaakt van een patent op het uiterlijk van de iPad.

Tot slot heeft de jury bepaald dat alle patenten die Apple als bewijsmateriaal heeft aangeleverd geldig zijn, ook de patenten die Samsung niet overtreedt.

Samsung’s patenten zijn ook geldig verklaard door de jury maar het bedrijf heeft niet overtuigend aan kunnen tonen dat Apple ze gebruikt heeft bij de ontwikkeling van de iPad en de iPhone. Samsung’s claim dat Apple moet betalen voor het gebruik van een aantal zogenaamde FRAND-patenten van het bedrijf is afgewezen.

Omdat Apple grotendeels in het gelijk gesteld is heeft de jury bepaald dat Samsung een schadevergoeding van minstens 1.049.343.540 dollar moet betalen. Dat is minder dan de helft van de 2,7 miljard die Apple geëist had maar volgens experts een van de grootste toegekende schadeclaims uit de geschiedenis voor een patentenzaak. De rechter kan dit bedrag nog ophogen in haar eindoordeel.

Er zijn nog een aantal open eindes aan de zaak. Zo is nog niet bekend of Samsung in hoger beroep gaat tegen de uitspraak. Ook is niet duidelijk wat de uitspraak voor gevolgen heeft voor de verkoop van Samsung-toestellen in de Verenigde Staten. Wellicht moet Samsung eerst de hard- en software aanpassen voor het weer zijn telefoons en tablets mag verkopen in de V.S. Het is echter ook mogelijk dat het bedrijf een licentieovereenkomst met Apple sluit. Vanaf 20 september zal hier waarschijnlijk meer over bekend worden tijdens een vervolgzitting.

In Cupertino zal men waarschijnlijk wel een flesje opentrekken na deze uitspraak die door de pers al ‘historisch’ genoemd wordt. Het bedrijf heeft nu een sterkte troef in handen om andere fabrikanten van Android-telefoons aan te klagen. Volgens Apple is het mobiele besturingssysteem van Google grotendeels kopiewerk van iOS. Voormalig CEO Steve Jobs zei ooit zelfs bereid te zijn om zijn laatste cent uit te geven aan het neersabelen van Android.

Reacties

75 reacties
 • Profielfoto
  RienMSc1.

  Apple (Een Amerikaans bedrijf) heeft gedeeltelijk gelijk gekregen van een Amerikaanse jury…

 • Profielfoto
  Diastro

  Nu nog een epische veldstrijd verfilming ervan maken en het verhaal is compleet.

 • Profielfoto
  Flaxues

  Zo Apple is weer 1 miljard$

 • Profielfoto
  StarDesign

  Mooi zo, samsung moet gewoon leren om zelf iets te maken ipv het makkelijke weg te nemen door het kopieren van andere bedrijven.

  Zelfs de laatste reclame van samsung is erg appelig

 • Profielfoto
  Hermanko

  Stel nu eens dat Apple zo een proces tegen M$-Win’95 had gewonnen. Hoe anders zou de computer wereld er nu hebben uitgezien. Ik gun Apple deze uitspraak.

 • Profielfoto
  McJohn

  Lijkt me geen fanboy,…eerder een spamachtig ding:)

 • Profielfoto
  Simlock

  En nu Google kapot sueën?

 • Profielfoto
  Switched
 • Profielfoto
  AliO

  Klapt in z’n handen!

 • Profielfoto
  HappyUser

  Voor diegene die het allemaal zo triest vinden, bedenk dit:

  Stel, jij hebt iets bedacht wat het bedrijf waar je werkt duizenden euro’s per jaar scheelt.
  Een collega krijgt het schouderklopje en 10% salarisverhoging.

  Dan moet je ook niet zeuren!!

 • Profielfoto
  THX-1138

  Concurrentie is alleen maar goed. Als dankzij concurrentie Samsung betere producten gaat maken dan Apple, stap ik zo over op Samsung. Concurrentie leidt ook nog ’s tot lagere prijzen etc. Dus: concurreer elkaar maar helemaal kapot. Prima! Consument is de lachende derde, kut-Apple en kut-Samsung.

 • Profielfoto
  Raddie

  Zucht, dit schijnt er bij te horen als je tegenwoordig e-producten maakt, maar het kan mij niet echt boeien. Deze zaken zijn te ingewikkeld om als leek / consument een gedegen mening over te hebben, het is allemaal sentiment (zie de reacties hierboven). Wie weet er nou eigenlijk precies was al die patenten inhouden? En wat in het (internationale) patentrecht precies claimbaar is?

  Ik ben helemaal voor bescherming van goede ideeën, en ook voor concurrentie, maar er zit altijd een schaduwzijde aan: te veel bescherming en te veel concurrentie geven ook een scheven markt. Die bedrijven zouden er gewoon onderling uit moeten komen, al die miljarden die in rechtszaken gaan zitten worden uiteindelijk gewoon door de consument betaald. Dus ook door jou, ja.

 • Profielfoto
  100percentme

  Nu Apple dus 1miljard rijker is, krijgen de aandeelhouders dan nog meer dividend uitkering?

 • Profielfoto
  ivar

  Een goed idee om dat geld te besteden aan goed doel. Goed voor imago wat wat minder is laatste tijd en om bv waterputten te slaan of medicatie etc etc

 • Profielfoto
  Jesper

  Belachelijk!

 • Profielfoto
  peebeenl

  Patentzaken in de softwarebusiness maken me vaak triest. De zaak Apple en Samsung is op een aantal zaken voor mij Anders. Iedere objectieve gebruiker ziet dat Samsung heel erg zijn best doet om iPhone en iPad gebruikers over te halen om te switchen. Hierbij proberen ze de drempel zo laag mogelijk te maken door met Google functies te kopiëren. Gevolg zijn twee identiek pogende systemen. Apple innoveert en Samsung kopieert en probeert dat met hw specs pushen. Microsoft laat zien dat een frisse blik ook goed kan werken en neemt een licentie indien nodig.
  De discussie formfactor is iets anders. Hoeveel vormen kan je maken. Ook daar probeert Samsung echter te veel te imiteren. Ook hier laat Microsoft/nokia zien dat er nog innovatie en differentiatie ruimte is met de lumia serie.
  Kortom ik kan wel leven met de uitspraak en ik hoop dat Samsung en ook google dit aangrijpen om zelf meer te innoveren.

  (disclaimer ik heb iPhone 4s, iPad, nano, en een samsung galaxy note)

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Mooi.. Kopieergedrag moet altijd keihard aangepakt worden

 • Profielfoto
  nl-x

  dubbel tap om te zoomen ?! OMG dat zat al op mijn Windows Mobile 3 toestel, lang voordat iPhone het levenslicht zag. Inderdaad een Amerikaans bedrijf in het gelijk gesteld door een Amerikaanse rechtbank.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Als Samsung in hoger beroep gaat moet die boete wel lager zijn let maar op.

  In Cupertino zal men waarschijnlijk wel een flesje opentrekken na deze uitspraak die door de pers al ‘historisch’ genoemd wordt.

  Denk ’t niet, want Samsung kan nog in hoger beroep gaan zoals in het artikel vermeld staat.

 • Profielfoto
  Ce

  Deze uitspraak in combinatie het het huidige patentsysteem zal niet alleen de innovatie ten goede komen maar tegelijkertijd de “strijd” verharden. Niet alleen Apple maar ALLE smartphone fabrikanten dienen momenteel zo ongeveer elke onbenulligheid in als patent.

  even enkele enkele regels uit een analyse van Macworld:
  “…In one sense, the verdict against Samsung in its patent contest with Apple isn’t that momentous”
  “…Furthermore, of the products that the jury found violated Apple’s patents, only the Nexus S 4G and the T-Mobile Galaxy S II are still being sold”
  “…Many of the infringements that the jury cited in Friday’s verdict centered on elements of the TouchWiz user-interface that for the most part are no longer used”.

  en één van de conclusies die getrokken wordt is: “…Steer well clear of anything resembling an Apple design”. Echter, doordat alle fabrikanten zo ongeveer alles laten patenteren wordt deze regel, nog meer dan nu het geval is, ook voor Apple van toepassing. “Apple…stay clear of anything resembling an Samsung/Motorola/LG/Sony/etc etc etc design.
  Een gedachte die me niet los laat is dat Apple voorlopig geen afstand kan doen van de Homebutton (waar in diverse fora ongelofelijk vaak om gevraagd is) omdat het daarmee in het vaarwater van de huidige “homebuttonloze” toestellen komt…zeker wanneer het bij patenten ook om millimeterwerk kan gaan.

 • Profielfoto
  Jordy94

  Lekker voor Samsung

 • Profielfoto
  Switched

  @HappyUser

  Dat is toch iets heel anders? Kijk nou maar dat filmpje dan wordt je een hoop duidelijk.

 • Profielfoto
  den elias

  neeeeeeeeeeeeeeeeee

 • Profielfoto
  hapipiko

  Voor mij verwarrend dat in Apple producten ook Samsung spul zit. Laatst was harde schijf gecrashed en heb die vervangen. Op de gecrashde schijf staat: firmware Apple, made by Samsung in Malaysia.

  Ik denk dat het ene bedrijf de innovatieve, creatieve kracht heeft en de ander een volger is die goed kan na-apen. Toch hebben ze elkaar nodig, want Apple kan haar producten niet in USA laten produceren, want het uurloon ligt daar vele malen hoger dan in Azië.

 • Profielfoto
  Di May

  @ hapipiko : Je zal nog wel leren dat de wereld veel ingewikkelder in elkaar zitten dan simpelweg één plus één. Doe maar eens aan een beetje zelfobservatie, en je kan al versteld staan.

 • Profielfoto
  joeriblaau

  Je mag als Amerikaans bedrijf dus ook niet meer in ’t gelijk gesteld worden door een Amerikaanse jury, zo vinden veel mensen op verschillende websites. Ik vind de uitspraak terecht omdat Samsung gewoon heeft geprofiteerd van Apple op een soms verkeerde manier.

 • Profielfoto
  macsterdam

  Ik zou wel eens willen weten wat die rechtszaak tot nu toe gekost heeft, en voor welk deel daarvan Samsung opdraait.

 • Profielfoto
  Ce

  @hapipiko Als het gaat om eigen ontwikkelde patenten (die niet op een of andere wijze aangekocht zijn) is Apple nog een hele kleine speler op de patentmarkt. IBM maar ook Samsung vind je in de top 10 van de wereld….Apple nog niet. Samsung heeft de iPhone nageaapt maar dat wil niet zeggen dat ze op alle fronten de boel aan het kopiëren zijn.

 • Profielfoto
  Needler

  Ik vraag me af wat Samsung gaat doen als het in hoger beroep dezelfde boete krijgt. Waarom zouden ze dan nog onderdelen aan Apple leveren zodra de contracten verlopen zijn?

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Een goed idee om dat geld te besteden aan goed doel. Goed voor imago wat wat minder is laatste tijd en om bv waterputten te slaan of medicatie etc etc

  Goed punt! Mag van mij ook rechtstreeks naar Foxconn of waar dan ook gezwoegd wordt om ons speelgoed te maken.

 • Profielfoto
  Bento

  Het interesseert me echt geen reed. En geen reet ook trouwens. Triest als je je vrije zaterdag besteedt aan dit soort non-nieuws berichten.

 • Profielfoto
  Di May

  ” Ik vraag me af wat Samsung gaat doen als het in hoger beroep dezelfde boete krijgt. Waarom zouden ze dan nog onderdelen aan Apple leveren zodra de contracten verlopen zijn? ”

  Omdat het een belangrijke bron van inkomsten is, zeker in functie van het succes van Apple. Maar … Apple laat zijn eieren meer en meer door verschillende kippen leggen. Ze hebben allang de storm zien aankomen.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Eindelijk, wat duurde dat lang zeg. Goede zaak. Eindelijk hèt bewijs!

 • Profielfoto
  1984

  . Goede zaak. Eindelijk hèt bewijs!

  Ja , eindelijk bewijs Maar is dit ook het einde van de oorlog

 • Profielfoto
  Macman

  Heel blij dat Apple gewonnen heeft, ik erger me al tijden dood aan al die schaamteloze kopieerdrift van al die Me-too fabrikanten. Zonder Apple hadden ze dit nooit zelf kunnen bedenken en hadden ze nooit hun tabletten en smartphones gehad.

  Laat ze gewoon netjes betalen voor die patenten. Dit wordt volgens mij aangegeven door de aandeelouders of boekhouders vermoed ik, en heeft gewoon ordinair met geld te maken.

  Je mag wel imiteren, maar verander het zo dat je weer wat nieuws hebt. Zo ontstaat innovatie.

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  Ongelofelijk dat Apple niks hoeft te betalen. De jury geeft dus toe dat Apple weldegelijk FRAND patenten gebruikt, maar kent Samsung hier 0 euro aan toe. Oftewel, de jury vind dat Apple maar gratis gebruik mag maken van de patenten van Samsung. Hoezo biased.. Rot toch lekker op, stelletje domme (patriottistische) Amerikanen..

 • Profielfoto
  computer space

  Ik snap het woord WINT in deze niet:
  – Samsung gaat die 1 miljard met rente verdisconteren in hun prijzen als grootste leverancier aan Apple. Vestzak Broekzak. Enkel de consument moet hiervoor bloeden (of Samsungs kopen).
  – Apple heeft een enorme kijk in de keuken moeten geven
  – Apple neemt zichzelf niet serieus als innovator. Een echte inovator lacht kopieergedrag weg met eigen vernieuwing i.p.v. HUILIE HUILIE doen.

  Ik gok aandelen -10%. Apple heeft enkel VERLOREN.

 • Profielfoto
  bassbug

  Voor mij verwarrend dat in Apple producten ook Samsung spul zit. Laatst was harde schijf gecrashed en heb die vervangen. Op de gecrashde schijf staat: firmware Apple, made by Samsung in Malaysia.

  Hoe moeilijk is het te begrijpen?
  Onderdelen in een apparaat is iets heel anders dan een techniek waar een bedrijf als Apple zijn core business op drijft. Apple koopt onderdelen in en daar is gewoon voor afgerekend.

 • Profielfoto
  HappyUser

  Een echte inovator lacht kopieergedrag weg met eigen vernieuwing i.p.v. HUILIE HUILIE doen.

  @ computer space: Ik neem aan dat je hiermee Samsung bedoelt!

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Apple zou van dat miljard nu eigenlijk de Pro-divisie (Mac Pro, FCP, Motion, desktops, professionele gebruikers) eens nieuw leven moeten inblazen. Er gaat veel te veel aandacht uit naar iOS…en wat hebben we daar eigenlijk aan behalve dat iedereen voortdurend met z’n speeltjes in de weer is?

 • Profielfoto
  computer space

  Samsung lacht zich de ballen uit de broek. Onderschat die Koreanen niet.

 • Profielfoto
  xvisx

  Knap gespeeld van Apple: je geeft als bedrijf wat iPads en iPhones aan een jury, en die kennen je een niet misselijke schadevergoeding toe.

 • Profielfoto
  BenDover

  @Twentyeyes
  Prijs van die FRAND patenten zat al in de licentie van Intel (leverancier van de chips)

 • Profielfoto
  essiw

  Knap gespeeld van Apple: je geeft als bedrijf wat iPads en iPhones aan een jury, en die kennen je een niet misselijke schadevergoeding toe.

  als ik jou een iPad geef stop je dan met dit soort comments?

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Apple (Een Amerikaans bedrijf) heeft gedeeltelijk gelijk gekregen van een Amerikaanse jury…

  Daar is niks vreemds aan hoor. Jury leden in een Amerikaanse rechtszaak moeten de Amerikaanse nationaliteit hebben. (En daar kunnen ook mensen tussenzitten van andere origine)
  Tevens bestaat een jury uit de doorsnee Amerikaan en zijn ze gescreend op onpartijdigheid dus de doorgestoken kaart die jij impliceert gaat niet op.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  dubbel tap om te zoomen ?! OMG dat zat al op mijn Windows Mobile 3 toestel, lang voordat iPhone het levenslicht zag. Inderdaad een Amerikaans bedrijf in het gelijk gesteld door een Amerikaanse rechtbank.

  Zie mijn post hierboven.
  Het is overigens wel zo dat veel patenten erg triviaal en veel te algemeen zijn. Een dubbele ‘tap’ kunnen patenteren is ronduit belachelijk. (Daarom was er waarschijnlijk door Windows – ook een Amerikaans bedrijf – geen patent op genomen.)
  Dit soort veel te algemene patenten hadden nooit toegekend mogen worden, maar door het veel te ver doorgeschoten patent systeem kunnen bedrijven alles wat los en vast zit patenteren. Dit systeem moet op de schop omdat het innovatie in de weg staat.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Voor mij verwarrend dat in Apple producten ook Samsung spul zit. Laatst was harde schijf gecrashed en heb die vervangen. Op de gecrashde schijf staat: firmware Apple, made by Samsung in Malaysia.

  Samsung is een conglomeraat waarvan de verschillende divisies allerlei verschillende producten maken. Die divisies zijn zelfstandig met hun eigen CEO etc. en dus heeft de ‘harde schijf’ divisie (of RAM) niets te maken met deze zaak.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Ik vraag me af wat Samsung gaat doen als het in hoger beroep dezelfde boete krijgt. Waarom zouden ze dan nog onderdelen aan Apple leveren zodra de contracten verlopen zijn?

  Zie hierboven…

 • Profielfoto
  den elias

  Dank u hoor Apple! Nu worden de Samsungproducten duurder zeker.

  pfffff

 • Profielfoto
  computer space

  Dank u hoor Apple! Nu worden de Samsungproducten duurder zeker.

  pfffff

  Of Apple producten. Als ik Samsung was zou ik daar de prijsverhoging in stoppen:)
  Retinadisplay, SSD’s, RAM, A5 socs, allemaal een tientje erbij. Maar dat gaat Apple voor de eerste 1 miljard dollar niet doorberekenen natuurlijk, en daarna levert Samsung weer tegen het oude tarief….. Kortom, Apple heeft geen zak aan dat geld.

 • Profielfoto
  FreBo

  Nog een jaar of 5 en er is geen sprake meer van Apple. Ze laten anderen producten maken voor hen en daarna slepen ze ze voor het gerecht.Zo voortdoen Apple en je krijgt nergens nog onderdelen en dan bey bey Apple.

 • Profielfoto
  den elias

  @computer space

  Nog duurder ?

  Dan koop ik geen Apple meer, die zijn al duur genoeg.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Ik vraag me af wat Samsung gaat doen als het in hoger beroep dezelfde boete krijgt. Waarom zouden ze dan nog onderdelen aan Apple leveren zodra de contracten verlopen zijn?

  Omdat ze er veel geld aan verdienen..

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  @computer space

  Nog duurder ?

  Dan koop ik geen Apple meer, die zijn al duur genoeg.

  Als ik naar je profiel kijk (en dan zie ik dat je alleen een iPod Touch hebt, van Apple) dan zullen ze je niet erg missen als klant;)

 • Profielfoto
  den elias

  Mijn profiel pas ik bijna nooit aan.
  Heb ook nog een MBA 2012.

  Geupdate

 • Profielfoto
  App69

  Geeuw.

 • Profielfoto
  dinck

  Er zijn geen winaars in dergelijke zaken, kijk eens naar het filmpje dat switched heeft gelinkt: http://www.youtube.com/watch?v=jaA8DMVOYhg&feature=player_embedded en vergeet niet dat de grote Steve Jobs er trots op was dat hij alle goede ideeën van anderen had gestolen…

 • Profielfoto
  maconly

  Komen de aziaten goedkoop mee weg , die liggen in een deuk.

 • Profielfoto
  maconly

  Er zijn geen winaars in dergelijke zaken, kijk eens naar het filmpje dat switched heeft gelinkt: http://www.youtube.com/watch?v=jaA8DMVOYhg&feature=player_embedded en vergeet niet dat de grote Steve Jobs er trots op was dat hij alle goede ideeën van anderen had gestolen…

  Iets als inspiratie gebruiken delen verbinden tot iets goeds is iets anders dan 1 op 1 kopieren .

  wat een sympathie hier voor de kopieerende spleetogen, het wordt tijd dat Apple zich terug trekt uit azie en zijn spullen in de VS gaan maken.

 • Profielfoto
  maconly

  Ongelofelijk dat Apple niks hoeft te betalen. De jury geeft dus toe dat Apple weldegelijk FRAND patenten gebruikt, maar kent Samsung hier 0 euro aan toe. Oftewel, de jury vind dat Apple maar gratis gebruik mag maken van de patenten van Samsung. Hoezo biased.. Rot toch lekker op, stelletje domme (patriottistische) Amerikanen..

  Een functie kopieren is iets anders dan een heel apparaat compleet met interface kopieren.

  1 miljard samsung ligt in een deuk dat is het koopje van de eeuw.

 • Profielfoto
  Renroelandt

  De Apple Store is weer even weg… Een update of iets onverwachts nieuws opkomst! Ik ben zeker op mijn hoede, toen Tim Vertelde dat nieuwe producten nog minder naar buiten zouden komen…

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  @maconly
  Die functie is toevallig wel even 3G. Oftewel, zonder Samsung hadden jij en ik nooit kunnen internetten op onze iPhone als we aan de wandel waren.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  jawel , via Edge:D

 • Profielfoto
  maconly

  @maconly
  Die functie is toevallig wel even 3G. Oftewel, zonder Samsung hadden jij en ik nooit kunnen internetten op onze iPhone als we aan de wandel waren.

  g2 g1 ook samsung ?

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  1G bestaat niet, dat noemen we GPRS (het ronde “bolletje” als je geen 3G hebt). Zoals hierboven gezegd kun je wel EDGE (2G) gebruiken, ware het niet dat ondersteuning hiervan al ergens rond 2007 is opgeheven in Nederland. Hiervoor is het symbool een E (die je in Nederland dus nooit op je iPhone zal zien). In plaats van 2G hebben we in Nederland dus 3G.
  In Nederland kun je dus kiezen uit 1G of 3G, met 4G in opkomst. In Amerika uit 1, 2, 3, of 4G. (4G heet overigens LTE)
  Om nog even een misverstand op te ruimen: Samsung bezit de patenten op 3G niet, omdat dit een standaard is. Je kan bijvoorbeeld ook geen patent op WiFi hebben. Samsung heeft een patent op het ontwerp van chips die 3G kunnen versturen en ontvangen, net zoals Apple patent heeft op het ontwerp op het uiterlijk van de iPhone. Het vuile is dus dat de “jury” vind dat Samsung Apple wel moet betalen voor hun patenten, maar dat Apple “gratis” gebruik mag maken van Samsung hun patenten. Het domme is dat andere fabrikanten wel betalen voor deze zogenaamde FRAND-patenten. De uitspraak is dus een farce en gaat zeker veranderen.

 • Profielfoto
  maconly

  1G bestaat niet, dat noemen we GPRS (het ronde “bolletje” als je geen 3G hebt). Zoals hierboven gezegd kun je wel EDGE (2G) gebruiken, ware het niet dat ondersteuning hiervan al ergens rond 2007 is opgeheven in Nederland. Hiervoor is het symbool een E (die je in Nederland dus nooit op je iPhone zal zien). In plaats van 2G hebben we in Nederland dus 3G.
  In Nederland kun je dus kiezen uit 1G of 3G, met 4G in opkomst. In Amerika uit 1, 2, 3, of 4G. (4G heet overigens LTE)
  Om nog even een misverstand op te ruimen: Samsung bezit de patenten op 3G niet, omdat dit een standaard is. Je kan bijvoorbeeld ook geen patent op WiFi hebben. Samsung heeft een patent op het ontwerp van chips die 3G kunnen versturen en ontvangen, net zoals Apple patent heeft op het ontwerp op het uiterlijk van de iPhone. Het vuile is dus dat de “jury” vind dat Samsung Apple wel moet betalen voor hun patenten, maar dat Apple “gratis” gebruik mag maken van Samsung hun patenten. Het domme is dat andere fabrikanten wel betalen voor deze zogenaamde FRAND-patenten. De uitspraak is dus een farce en gaat zeker veranderen.

  Je mag nog bozer worden samsung aandeel met 7% gedaald dat zijn pas boetes.
  IK kon voor g3 ook al mobiel internetten, dus ook zonder samsung .
  Maar er was nooit een galaxy geweest in zijn huidige vorm zonder Apple.

 • Profielfoto
  iMarvin

  @computer space

  Nog duurder ?

  Dan koop ik geen Apple meer, die zijn al duur genoeg.

  Als ik naar je profiel kijk (en dan zie ik dat je alleen een iPod Touch hebt, van Apple) dan zullen ze je niet erg missen als klant;)

  Wat is dít dan weer voor toevoeging aan dit bericht? Laat iedereen gewoon lekker in zijn waarde… De één kan elke maand misschien wel een nieuwe MB kopen, de ander moet er wellicht een (paar) jaar voor sparen. Dus laat iedereen gewoon lekker in zijn waarde, veel Apple-spullen of niet. Hallo hé.

  EINDELIJK OT: Ik word er wel een beetje moe van hoor, al dat patent-gedoe. Heb zo’n voorgevoel dat dit nog best wel uit de klauwen kan gaan lopen in de toekomst, zeker nu echt alles vastgelegd en gepatenteerd kan worden. Dan komt er in de toekomst een aanklacht van Apple tegen Pear jegens het gebruiken als dezelfde schroefjes, of iets in die richting. Daar moet gewoon een goede maatstaaf voor komen, of is dat nou echt zo lastig?^-^

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Hiervoor is het symbool een E (die je in Nederland dus nooit op je iPhone zal zien). In plaats van 2G hebben we in Nederland dus 3G.

  Tenzij je de eerste generatie iPhone gebruikt want ik zie zeeeeeer regelmatig die E in mijn scherm staan.

 • Profielfoto
  hapipiko

  @ hendrik ijzerbroot, (agent 327)

  Bedankt voor jouw uitleg, het heft de verwarring een beetje op.

 • Profielfoto
  XaRaI_001

  hurray, for The Pirate bay !!!

  Captain Cook,

  /uploads/community/a3d4437d273f7e7d90031b4b1add32b39c7f0703_0.jpg

  “I say, to hell with their so-called ‘legal’ ways of doing business. Once a pirate, always a pirate. I know that now, and I swear from now on, it’s the pirate life for me!”

 • Profielfoto
  XaRaI_001

  Hoe het kopieer proces ook weer begon !

  Zie deze url: http://www.mac-history.net/steve-jobs-discovers-the-macintosh-project

  The graphical user interface of the Xerox Alto at Xerox PARC.

 • Profielfoto
  Truzo

  Ik ben zelf Samsung gebruiker, en ben zelf tegen ‘diefstal’ (of met andere woorden gebruik) van dingen waar een patent op staat, maar apple moet niet overdrijven met het aanvragen van Patenten, zo vertraag je innovatie.
  Vraag je je af voor wie is dit nadelig is? Voor ONS, de consumenten…

  Over wat gaat deze zaak eigenlijk? Over de lay-out? Als je daarop al patent aanvraagt en krijgt, is dit een beetje overdreven, vind je ook niet?

  Een patent is goed voor hardware (chips, camera’s enz.). Als je al patenten aanvraagt voor het gebruik van icoontjes enz. misbruik je het patentsysteem. Volgens mij moet het patentsysteem grondig herzien worden, en mogen patenten alleen gebruikt worden op écht nieuwe innovaties. (bijvoorbeeld: voor Android is er een app die trilstand activeerd als je gsm in je zakken zit, dit noem ik innovatie en is patentwaardig, een icoontje van de telefoon niet.)

 • Profielfoto
  Truzo

  “xvisx
  Knap gespeeld van Apple: je geeft als bedrijf wat iPads en iPhones aan een jury, en die kennen je een niet misselijke schadevergoeding toe.

  als ik jou een iPad geef stop je dan met dit soort comments?

  Ik zou zelf zo’n reactie’ niet stoppen, ook al geef je me 10 ipads, ik verkoop ze gewoon en koop me een Samsung (of ander Android supported) Tablet (en de rest spaar ik gewoon).

  Wat Apple doet is innovatie vertragen. Zeg nu zelf, de nieuwe Samsung toestellen lijken toch totaal niet meer op Ipad en Iphones? Waarom zou je patenten aanvragen voor lay-out? Patenten zijn ingevoer voor échte uitvindingen.

  Verschillende bronnen vertellen dit, voorbeeld (geschreven door een Apple-fan:

  Apple, stop gewoon met nutteloze patenten aan te vragen, en durf te concurrentie aan te gaan door betere producten te leveren, niet door rechtzaken aa te spannen. Als deze rechtzaak een ‘moral’ win is, waarom eisen jullie dan nog 3 keer meer?

 • Profielfoto
  Truzo

  ^^ website:

 • Profielfoto
  Truzo

  Eindelijk, wat duurde dat lang zeg. Goede zaak. Eindelijk hèt bewijs!

  Apple wint, Innovatie verliest, denk daar eens aan!!

  Ik ben al blij dat Apple en Google praten over patenten