Apple wil acht Samsung-toestellen verbieden

16 reacties

Nadat Apple afgelopen vrijdag een grote overwinning behaalde in de rechtszaak tegen aartsrivaal Samsung, aast het bedrijf nu op een verkoopverbod op maar liefst acht toestellen van de Zuid-Koreaanse smartphonebouwer. De volgende modellen ziet Apple het liefste uit de winkels in de Verenigde Staten verdwijnen: Galaxy S 4G, Galaxy S 2 (bij verschillende providers), Galaxy S2 Epic 4G, Galaxy S Showcase, Droid Charge en Galaxy Prevail.

Een federale jury in de Amerikaanse staat Californië was van mening dat Samsung zich met deze toestellen schuldig maakte aan het schenden van Apple’s patenten. Daarvoor moet het bedrijf opgeteld ruim een miljard dollar aan schadevergoedingen betalen. De grote hoeveelheid bewijzen toonden volgens de jury aan dat Samsung moedwillig het design en vooraanstaande bedieningsfuncties van de iPhone heeft gekopieerd in haar eigen toestellen.

Of Samsung inderdaad gedwongen wordt om de toestellen uit de winkels te halen valt nog te bezien. Apple dient daarvoor bij de rechtbank aan te tonen dat het onherstelbare schade leidt aan de verkoop ervan. Apple probeert tevens de Samsung Galaxy Tab 10.1 (met mobiel internet) te verbieden, maar de jury was van mening dat deze tablet geen patenten van de iPad schond.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  den elias

  Nog meer miserie:(

 • Profielfoto
  iPredict

  Jammergenoeg spelen principes niet een grote rol in de rechtbank. Samsung is verreweg de kinderachtigste van alle concurrenten, zowel op innovatief gebied (constant de grens zoeken bij het benaderen van Apple producten) als op juridisch gebied (geen dag meemaken zonder aanklacht tegen Apple), als op het gebied van marketing, waar, zoals uit afgelopen rechtzaak is gebleken, het team de consument probeert aan te smeren een soortgelijke ervaring als Apple te bieden, of het nou om details in de toestellen gaat of om de manier waarop officiele Samsung stores zijn ingericht en functioneren.

  De hele Galaxy serie had nooit mogen bestaan, laat staan dat er winst op gedraaid wordt die ten koste gaat van de winst van Apple, die hard aan de iPhone heeft gewerkt. In tegenstelling tot Samsung hebben Microsoft en RIM natuurlijk alle recht op marktaandeel.

 • Profielfoto
  Applefan96

  Ben bet eens met @ipredict

 • Profielfoto
  Hessel89

  wanneer houdt het nou eindelijk eens op. het word eens tijd dat Apple zich weer eens met innovatie bezig gaat houden. sjongejongejonge.

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  iPredict, dat Samsung kopiëren bijna benadert ontken ik niet, maar “kinderachtig rechtzaken elke dag aanspannen”? Woehahaha, wie denk je die de hele aanklagingsmisére is begonnen? Apple! Samsung dient vooral tegenaanklachten in.

 • Profielfoto
  Neorej123

  @Hessel
  Of Apple innoveert of niet staat los van deze discussie. Apple is zelfs wettelijk verplicht om inbraak op patenten aan te vechten willen ze de patenten behouden. Ook denk ik dat slecht is voor innovatie en technologische vooruitgang als bedrijven zomaar ideeën “stelen” van andere bedrijven.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Op zich heeft apple een goed punt qua patenten tegenover samsung.
  Ze moeten zelf dingen gaan verzinnen en innoveren.
  Daar heeft iPredict wel aardig gelijk in.
  Maar er zijn patenten dat twijfelachtig zijn of ze mogen bestaan.
  .
  Alleen ben wel bang in de toekomst dat als ik mijn vinger op steek dat apple daar patent op heeft…

 • Profielfoto
  1984

  Apple wil verkoop 8 Samsung-toestellen verbieden

  Dat moeten ze zeker doen. eigenlijk moeten ze alle toestellen die maar iets van Apple weg hebben van de markt halen. zodat er alleen nog maar de iPhone en iPad over blijft.
  De concurrentie moet zelf maar wat verzinnen .

 • Profielfoto
  iTunes.Apple

  Jezus Apple wil op elk ding wel een rechtzaak aanspannen …

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Bah, Apple begint steeks meer megalomane trekken te vertonen.

 • Profielfoto
  Ce

  Alleen de T-Mobile S2 wordt op dit moment nog mondjesmaat verkocht, de rest is al lang uit productie. Voor Samsung valt op dit punt de schade bijzonder mee.
  http://www.theverge.com/2012/8/27/3272154/apple-identifies-samsung-products-injunction-after-verdict
  .

  Bij Apple komen ze woorden te kort om het volk op het belang van goede rechtspraak te wijzen en danken ze de jury voor hun wijze besluit. Desondanks willen ze de Tab uit de winkels weren, ondanks dat diezelfde jury vond dat dit toestel (volgens de jury) geen patenten schendt. Dit vind ik grove minachting en zien we de ware aard van Apple…de inkt van de uitspraak is nog niet eens droog en ze willen over een juryuitspraak heenstappen en zelfs nog een verbod eisen van een toestel wat niet eens in de rechtszaak aan de orde is geweest!!! (Tab 10.1 3G)
  .
  De “grote” overwinning van Apple is vooralsnog een papieren overwinning want als ik de verhalen van juristen moet geloven is dit pas het begin. Er zijn inmiddels rechtszaken gestart om de rechtmatigheid van de Apple patenten te laten toetsen en Samsung is al hard op weg met een hoger beroep. De jury uitspraak is inmiddels het lachertje van de week geworden door hun ongekend snelle (ze moesten 700 vragen beantwoorden en hebben dat in 21 uur gedaan maar in de pers riepen ze dat ze het na 1 dag al wisten!!!!!!), onzorgvuldige en knullige handelwijze. Voorbeeldje: de jury krijgt allerlei regels voordat ze aan hun beraad beginnen. 1 van de hoofdregels is dat een boetebedrag geen straf mag zijn maar een vergoeding van geleden schade. Wat roept de juryvoorzitter enkele uren na de uitspraak: “”We wanted to make sure the message we sent was not just a slap on the wrist,” Hogan said. “We wanted to make sure it was sufficiently high to be painful, but not unreasonable.”

  pas over 1 of meer jaren kunnen we vaststellen of dit inderdaad een grote overwinning voor Apple was of niet, als de zaak bij de hoogste instantie is geweest.

 • Profielfoto
  spacefreek

  iPredict, dat Samsung kopiëren bijna benadert ontken ik niet, maar “kinderachtig rechtzaken elke dag aanspannen”? Woehahaha, wie denk je die de hele aanklagingsmisére is begonnen? Apple! Samsung dient vooral tegenaanklachten in.

  En? Was het misschien niet gewoon terecht van Apple? Kennelijk wel, ze krijgen er ten slotte een miljard (!) voor. En van Samsung? $ 0,- zegt genoeg dacht ik zo, dat zijn dus kinderachtige & nietszeggende rechtszaken als tegenreactie.. Terwijl de rechtszaken van Apple zwaar gegrond zijn, dan maakt het dus geen reedt uit wie er begon, of leef je nog op de speelplaats? Hij begon!

 • Profielfoto
  peebeenl

  De ICT wereld hangt vol met kopiëren van functies. Google is à programmer best friend. Het probleem zit wat mij betreft in het schaamteloos proberen 1 op 1 te kopiëren van zaken. Als je de indeling en de iconen pakt is voor mij duidelijk dat Samsung niet bezig is met een telefoon te maken, maar de iPhone te benaderen. Microsoft doet in principe ook hetzelfde, maar geeft daar wel een andere vorm aan.

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  Spacefreek, die van Samsung zijn net zo zwaar gegrond. Google maar eens op FRAND patenten. Iedereen betaalt hiervoor behalve, jawel, Apple! Dat de jury ze hier ook nog gelijk in geeft is belachelijk en zal in het hoger beroep zeker veranderen.

 • Profielfoto
  hapipiko

  @peebeenl,

  Hier raak je aan iets belangrijks: gaat het om het uiterlijk, of gaat het om de werkzaamheid?
  Als twee objecten precies hetzelfde doen/kunnen, maar er totaal anders uitzien, is het dan toegestaan?
  Of als twee objecten er precies hetzelfde uitzien, maar geheel andere mogelijkheden hebben, mag het dan?
  Begin jaren 80 werden IBM pc’s massaal gekopieerd in Azië, dit leidde uiteindelijk tot een wereldwijde verspreiding van de personal computer.

  Persoonlijk ben ik voor een originele vormgeving, de ontwerper daarvan mag zeker worden beschermd. En betaald.
  Ook bijzondere toepassingen mogen niet zomaar worden nagemaakt of gepikt.

 • Profielfoto
  mcruijff

  @peebeenl Ik volg je redenering en ben het met je eens. Ik denk altijd aan hoe programmeurs stelen met trots. Hoe kan je voortbouwen op een gebouwde functie of innovatie als je eerst kapitalen moet uitgeven aan veel te breed uitgesponnen patenten? In mijn ogen houden patenten innovatie enorm tegen maar ik moet ook toegeven dat ik er niet makkelijk een alternatief voor zie.