Apple TV krijgt Hulu Plus [UPDATE]

Door: Koen van Tongeren - 15 reacties

Zonder aankondiging vooraf is de populaire Amerikaanse film- en tv-portal Hulu Plus verschenen op de tweede en derde generatie Apple TV. Voor $7,99 per maand (af te rekenen met een Amerikaanse Apple ID) kunnen gebruikers onbeperkt gebruik maken van de dienst.

In eerste instantie lijkt het nieuws niet relevant voor Apple TV-bezitters in Nederland en België, maar wie een Amerikaanse iTunes account heeft is het toch goed nieuws. Waar Hulu op andere platforms alleen toegang tot content geeft binnen de Verenigde Staten blijkt deze beperking namelijk (nog) niet op de Apple TV-versie te zitten. Simpelweg inloggen en betalen met je Amerikaanse account volstaat.  Eerder legde OMT al uit hoe je in 5 minuten een Amerikaanse iTunes Account kunt aanmaken.

[UPDATE] Inmiddels lijkt de geografische beperking alsnog aangezet en is Hulu helaas weer alleen in de V.S. te gebruiken.

Voor Hulu Plus is geen software-update nodig. Als je het icoontje niet direct in beeld krijgt volstaat een herstart van de Apple TV.

Volgens 9to5Mac was de Hulu-app voor Apple TV eind 2011 al klaar, maar was er weerstand tegen de dienst binnen het management van Apple zelf. Hulu zou teveel concurreren met Apple’s iTunes Store waar in de V.S. films en tv-series te huur en te koop zijn.

Hulu is niet de eerste externe dienst voor betaalde content op de Apple TV. Netflix en de kanalen van de Amerikaanse Honkbal-, Basketbal- en Ijshockeyorganisaties verschenen eerder al als ‘apps’ op de Apple TV, naast gratis diensten als Vimeo en het videokanaal van de Wall Street Journal.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  Lijkt mij wel sterk dat het zo eenvoudig zou blijven om Hulu hier te bekijken. Via de Mac was het altijd via een omslachtige VPN-weg dat je Hulu kon bekijken.
  Anderzijds lijkt het er meer en meer op dat Apple zich klaar maakt om echt de TV zelf over te nemen.

 • Profielfoto
  wouwout

  Wat is HuluPlus en wat heb ik eraan?

  edit: soort uitzendinggemist met Amerikaanse TV Shows

  En net geprobeerd, via Amerikaanse iTunes account. HuluPlus verschijnt op Apple TV. Starten gratis week kijken lukt ook. Maar als ik een TV show wil kijken krijg ik een vette foutmelding dat ik in Amerika moet zijn.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Interesseert me absoluut niet!! Waarom zou ik moeilijk doen om zoiets te ontvangen, waarvoor ik ook nog dik moet betalen, terwijl ik meer dan 100 Nederlandse en Nederlands ondertitelde TV kanalen heb waar ik gratis ALLES kan bekijken wat ik wil! (En er komen er steeds meer bij!)

 • Profielfoto
  iMartien

  @MacAanZee

  – Omdat je met HuluPlus (en vergelijkbare diensten) op elk device kan kijken, wanneer en waar je maar wilt, en je dus niet aan het uitzendschema van de zender hoeft te houden.

  – Ook heb je tijdens de aflevering geen onderbrekingen.

  – En het volgen van een serie op de Nederlandse TV is vaak onmogelijk omdat ze halverwege een seizoen besluiten maar eens een herhaling van 2 seizoenen geleden uit te zenden (RTL 4 heeft hier vooral een handje van)

  om maar eens een rede te noemen.

 • Profielfoto
  Scrooge McDuck

  Interesseert me absoluut niet!! Waarom zou ik moeilijk doen om zoiets te ontvangen, waarvoor ik ook nog dik moet betalen, terwijl ik meer dan 100 Nederlandse en Nederlands ondertitelde TV kanalen heb waar ik gratis ALLES kan bekijken wat ik wil! (En er komen er steeds meer bij!)

  ALLES! Behalve US series as-they-air wat voor 80% onze Nederlandse programmering uitmaakt, maar dan meestal 2 jaar later met veel series.

  Ik vind dit voor zowel Apple TV als mijn manier van content verkrijgen perfect! Hiervoor zou ik serieus de torrent/ en nieuwsgroupen opgeven.

  Weet trouwens iemand of de beeld/ en geluidskwaliteit HD waardig is? Dus 720p met degelijke bitrate en 5.1 Dolby? Anders houd ik het wel bij de eerder genoemde bronnen:D

 • Profielfoto
  Rtaal

  Error: GEO Restriction, overigens zit jeer wel aan vast en blijf je hiervoor maandelijks betalen via je Apple ID na de trial

 • Profielfoto
  Dennissimeau

  Inderdaad, de georestrictie is weer “aan” gezet.

 • Profielfoto
  flappah

  Damn, echt, voor een Netflix en/of Huluplus abo zeg ik acuut m’n kabelabo op en switch. Goedkoper *en* meer relevante content. MacAanZee heeft het dan wel over 100 kanalen en dat klopt dan ook wel. Ik heb er ook 150 ongeveer. Maar echt, over het algemeen is het 150 kanalen met helemaal *geen* interessante programmering erop. Je moet echt blijven zoeken. Dus Netflix, schiet op!

 • Profielfoto
  macxa4

  Inderdaad, en om nou $8/maand ‘dik betalen’ te noemen…

 • Profielfoto
  Kdingo

  Waarom niet gewoon een AppStore (iTunes account) voor heel de wereld? *raakt hierdoor geïrriteerd* :angry:

 • Profielfoto
  rlaporte

  Met een proxy heb ik toegang tot Hulu (free) op mijn computers…

  Ik wil aal een tijdje Huluplus nemen, maar dan moet ik een handige manier vinden om met die proxy te gaan werken.

  Alle verbindingen van mijn AppleTV of Xbox door die proxy laten gaan is no go.

  Ik wil mijn aTV of Xbox zo instellen dat alleen bepaalde applicaties de proxy kunnen gebruiken.

  Is it possible?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als ik voor mijn messcherpe satellietkanalen via CanalDigitaal (HD véél scherper dan via kabel) nog geen € 20 betaal, is € 8 wel een slok op een borrel:)
  Aan de andere kant weet ik niet precies wat je ervoor krijgt. Hoeveel kanalen, welke content? Staat niet echt uitgebreid in artikel beschreven. Of is € 8 alleen voor toegang tot een aantal kanalen en moet je voor echt interessante dingen weer extra betalen?

 • Profielfoto
  jankranendonk

  Ik zou heel graag HULU willen kunnen gebruiken om mn apple tveetje. Is er enige mogelijkheid/jailbreak hiervoor? Ik denk dat m’n vriendin n gat in de lucht sprint als we al die amerikaanse series kunnen kijken zonder projectfree.tv….

 • Profielfoto
  .RobinK

  @jankranendonk
  Kan zeker!

  Vpn accountje nemen, installeren, instellingen aanpassen op de appletv en DONE!

  Hier een Nederlandse tutorial: VPN op AppleTV en Hulu kijken in Nederland

  Wel ff opletten dat je connect via een US VPN server. Meeste vpn abonnementen hebben namelijk niet alleen US ip-adressen maar ook in andere landen.