Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 1 augustus 2012

Apple TV krijgt Hulu Plus [UPDATE]

Zonder aankondiging vooraf is de populaire Amerikaanse film- en tv-portal Hulu Plus verschenen op de tweede en derde generatie Apple TV. Voor $7,99 per maand (af te rekenen met een Amerikaanse Apple ID) kunnen gebruikers onbeperkt gebruik maken van de dienst.

In eerste instantie lijkt het nieuws niet relevant voor Apple TV-bezitters in Nederland en België, maar wie een Amerikaanse iTunes account heeft is het toch goed nieuws. Waar Hulu op andere platforms alleen toegang tot content geeft binnen de Verenigde Staten blijkt deze beperking namelijk (nog) niet op de Apple TV-versie te zitten. Simpelweg inloggen en betalen met je Amerikaanse account volstaat.  Eerder legde OMT al uit hoe je in 5 minuten een Amerikaanse iTunes Account kunt aanmaken.

[UPDATE] Inmiddels lijkt de geografische beperking alsnog aangezet en is Hulu helaas weer alleen in de V.S. te gebruiken.

Voor Hulu Plus is geen software-update nodig. Als je het icoontje niet direct in beeld krijgt volstaat een herstart van de Apple TV.

Volgens 9to5Mac was de Hulu-app voor Apple TV eind 2011 al klaar, maar was er weerstand tegen de dienst binnen het management van Apple zelf. Hulu zou teveel concurreren met Apple’s iTunes Store waar in de V.S. films en tv-series te huur en te koop zijn.

Hulu is niet de eerste externe dienst voor betaalde content op de Apple TV. Netflix en de kanalen van de Amerikaanse Honkbal-, Basketbal- en Ijshockeyorganisaties verschenen eerder al als ‘apps’ op de Apple TV, naast gratis diensten als Vimeo en het videokanaal van de Wall Street Journal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV krijgt Hulu Plus [UPDATE]
Sluiten