Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 27 augustus 2012

’13 inch retina-scherm in productie’

Het ligt voor de hand dat Apple na uitkomst van de 15 inch retina MacBook Pro aan het werk is gegaan met een retina versie van de 13 inch MacBook Pro. Analisten melden inmiddels dat de productie van het belangrijkste nieuwe onderdeel van dat model inmiddels in productie is: het beeldscherm.

Een analist van onderzoeksbureau NPD heeft tegenover CNET verklaard dat begonnen is met de massaproductie van een 13,3 inch scherm van 2560×1600 pixels. Dit scherm is specifiek gemaakt voor een nieuwe retina MacBook Pro, volgens de analist. Plannen voor een MacBook Air met retina-scherm zou Apple vooralsnog niet hebben.

De productie die nu opgestart zou zijn moet enkele miljoenen schermen opgeleverd hebben voor de verwachte uitkomstdatum van de retina 13 inch MacBook Pro, ergens in oktober. Dat is een grotere voorraad dan destijds voor de 15 inch MacBook Pro is aangelegd. De 13 inch zal waarschijnlijk een stuk betaalbaarder worden dan zijn grote broer en daarom nog meer in trek zijn.

Wacht jij op een 13 inch MacBook Pro?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
’13 inch retina-scherm in productie’
Sluiten