Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 27 juli 2012

Zo hadden iPad en iPhone er ook uit kunnen zien

Veel OMT’ers hebben inmiddels hun buik vol van het juridisch getouwtrek tussen Apple en Samsung over het onrechtmatig gebruik van elkaars patenten. Wereldwijd worden vele rechtzaken gevoerd met steeds wisselende uitkomsten.

Soms resulteert zo een rechtszaak echter een kijkje in de keuken van één van de partijen en spitsen we meteen onze oren. Dit keer is de informatie afkomstig van een afdeling die normaal gesproken hermetisch gesloten blijft: het laboratorium van Jony Ive, de ontwerpafdeling van Apple.

The Verge heeft namelijk de hand weten te leggen op een aantal foto’s van mock-ups en prototypes van iPhones en iPads waarmee Apple in een van de rechtzaken heeft getracht aan te tonen dat Samsung de copycat is en niet Apple. Veel van de afgebeelde telefoons hebben codenaam N90 en zijn proefjes voor de iPhone 4 die tijdens de ontwikkeling ook N90 werd genoemd.

iPhone prototype met schuine kanten

Onder de iPad-prototypes die worden getoond is er ook een voorzien van een uitklapbaar pootje, waarmee je altijd een digitaal fotolijstje bij je hebt.

iPad prototype met inklapbaar steuntje

Gelukkig zitten er verstandige mensen bij Apple die goed kunnen kiezen, want een aantal ontwerpen is echt ontzettend lelijk. De twee volledige galleries met foto’s van de  iPad mockups en iPhone mockups zijn te bekijken op de website van The Verge.

 

Reageer op artikel:
Zo hadden iPad en iPhone er ook uit kunnen zien
Sluiten