Zo hadden iPad en iPhone er ook uit kunnen zien

Door: Jan David Hanrath - 17 reacties

Veel OMT’ers hebben inmiddels hun buik vol van het juridisch getouwtrek tussen Apple en Samsung over het onrechtmatig gebruik van elkaars patenten. Wereldwijd worden vele rechtzaken gevoerd met steeds wisselende uitkomsten.

Soms resulteert zo een rechtszaak echter een kijkje in de keuken van één van de partijen en spitsen we meteen onze oren. Dit keer is de informatie afkomstig van een afdeling die normaal gesproken hermetisch gesloten blijft: het laboratorium van Jony Ive, de ontwerpafdeling van Apple.

The Verge heeft namelijk de hand weten te leggen op een aantal foto’s van mock-ups en prototypes van iPhones en iPads waarmee Apple in een van de rechtzaken heeft getracht aan te tonen dat Samsung de copycat is en niet Apple. Veel van de afgebeelde telefoons hebben codenaam N90 en zijn proefjes voor de iPhone 4 die tijdens de ontwikkeling ook N90 werd genoemd.

iPhone prototype met schuine kanten

Onder de iPad-prototypes die worden getoond is er ook een voorzien van een uitklapbaar pootje, waarmee je altijd een digitaal fotolijstje bij je hebt.

iPad prototype met inklapbaar steuntje

Gelukkig zitten er verstandige mensen bij Apple die goed kunnen kiezen, want een aantal ontwerpen is echt ontzettend lelijk. De twee volledige galleries met foto’s van de  iPad mockups en iPhone mockups zijn te bekijken op de website van The Verge.

 

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Ni3l55

  Die iPad prototype is echt lelijk

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben benieuwd wie van de competitie komt met een toestel gebaseerd op een van deze designs uit de documenten op the verge.

 • Profielfoto
  Kdingo

  Pootje aan de iPad? Gelukkig hebben ze nu een betere methode.

 • Profielfoto
  stel maar

  Je ziet wel die andere kleurige “band” over de achterkant die je nu ook bij de nieuwe mockup voor de iPhone 5 ziet. (iets andere vorm maar het idee is het zelfde.)

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Denk dat het een hoesje is voor de iPad? Lijkt me sterk dat ze op zo’n manier een poot er aan maken

 • Profielfoto
  fin

  Grappig om te zien dat sommige prototypes blijkbaar intensief zijn gebruikt (en verkrast)

 • Profielfoto
  sunapple

  Bijna elk prototype heeft wel een design aspect dat terug kwam in het uiteindelijke product. Leuk om te zien hoe gevarieerd de ideeën waren.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Leuk zo’n onverwacht kijkje in de Apple keuken, maar het is goed dat de keukendeur meestal stijf dicht blijft, want de meeste ontwerpen zijn echt niet om aan te zien. Alleen het ontwerp voor de iPhone met rechte hoeken heeft wel wat! Maar verder mogen we dan maar blij zijn met het huidige ontwerp. Volgens mij is een aantal ontwerpen van de iPod, vooral die hele dikke dingen. Dat kunnen toch nooit ontwerpen voor iPhones zijn geweest??!!

 • Profielfoto
  languh

  1 ipad scherm is duidelijk aan te zien dat deze afgeleid is aan de oude apple lcd schermen

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Ik denk dat die prototype-ontwerpers inmiddels bij Samsung en LG werken. Ongelooflijk wat een oogpijnmodellen!

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  Dan ben ik best wel blij met de huidige iphone en ipad!

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Apple zal met de iPhone 5 moeten scoren! Samsung heeft ondertussen in samenwerking met Android meer telefoons verkocht dan Apple, bovendien maakt Samsung en Google grote Winsten en zijn er nu veel meer Android gebruikers. Windows Phone blijft wat achter op samen met Blackberry.

 • Profielfoto
  Qapla

  trekt op niets.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nou….dat klopt ook niet helemaal. Blackberry wordt nauwelijks nog verkocht volgens mij. Zelfs jongeren die kort geleden nog fanatiek aan het pingen waren op de Blackberry, stappen nu steeds vaker over op iPhone. Ik zie 30+ ers vooral overstappen op Samsung S III….Apple heeft een enorm gat laten vallen. iPhone 5 een jaar te laat, daardoor niet meer meest inventieve. En een giga gebrek aan marketing inzicht en reclame, waardoor Samsung veel mensen heeft kunnen wijsmaken dat je beter af bent met een Samsung.

 • Profielfoto
  PvdO

  Het zijn niet zonder reden prototypes, dus een aantal om het OS te testen zo te zien, een aantal om wat te fröbelen met vormen etc. Enkel door tientallen keren op je smoel te gaan kan je uiteindelijk wat moois maken.

 • Profielfoto
  logo ontwerpen

  god zij dank hebben ze nu een goede keuzen gemaakt ik vind die anderen ontwerpen niks!