Workgroup Manager toch in Mountain Lion Server

Door: Koen van Tongeren - 3 reacties

Even leek het er op dat Mac-systeembeheerders met Mountain Lion Server afscheid moesten nemen van hun geliefde Server Admin Tools. Apple kondigde immers aan dat deze applicaties niet meer ondersteund zouden worden. In plaats daarvan moest de nieuwe Server applicatie gebruikt worden. Nu blijkt Apple stilletjes toch een van de populairste Admin Tools geschikt gemaakt te hebben.

Workgroup Manager, een applicatie waarmee groepen Mac-clients beheerd kunnen worden, blijkt een stille 10.8 update gekregen te hebben waardoor het programma werkt in Mountain Lion. Het programma komt naast de nieuwe Profile Manager. Deze heeft ongeveer de zelfde functionaliteit maar kan alleen Lion- en Mountain Lion-clients beheren. Met Workgroup Manager kunnen systeembeheerders dus over op Mountain Lion, zonder al hun clients te hoeven updaten naar 10.7 of 10.8.

Ondanks de verlengde ondersteuning van Workgroup Manager doen systeembeheerders er wel goed aan om hun infrastructuur uiteindelijk geschikt te maken voor de nieuwe Profile Manager. The Cult of Mac merkt namelijk op dat ondersteuning voor Workgroup Manager nergens genoemd wordt in de documentatie van Mountain Lion Server. Daaruit concludeert de site dat in een volgende versie van OS X server waarschijnlijk alsnog afscheid genomen moet worden van de applicatie.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  macpro

  Mooi gedaan. Nou Server Admin nog opnieuw uitbrengen met ondersteuning voor de “hidden features” en Mountain Lion Server wordt beheersbaar.

 • Profielfoto
  fredmatrack

  Inderdaad goed nieuws, ik word er terug goed gezind van. Nu die server app nog wat bijwerken zodat die op het niveau (of beter) van server admin komt en dhcp, radius en firewall echt ondersteunt. Of nog beter: server admin terug uit de kast, helemaal stabiel en met nog meer opties.

 • Profielfoto
  dennisvanduyn

  En waar kan je Server Admin Tools nu vinden dan?
  Alles is up to date zegt de Server, maar zie nergens de app staan.