Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 29 juli 2012

Wat moet Apple met AuthenTec?

Vrijdag werd bekend dat Apple van plan is het bedrijf AuthenTec over te nemen. Consumenten zal deze naam waarschijnlijk weinig zeggen, maar experts weten dat AuthenTec een computer- en netwerkbeveiligingsbedrijf is, gespecialiseerd in NFC- en biometrische (lees: vingerafdruk-)beveiliging.

Niemand lijkt precies te weten wat Apple met het beoogde meerderheidsbelang van 58 procent wil doen, maar algemeen wordt aangenomen dat het te maken heeft met een toekomstig identificatie- en betaalsysteem waar Apple al verschillende patenten voor in huis heeft. De app PassBook in iOS 6 zou een eerste opstapje zijn. Wellicht wordt AuthenTec de kroon op het werk.

PassBook is een verzamel-app voor kaartjes, coupons, reserveringen etc. Hiervoor zijn twee elementen belangrijk: identificatie van de gebruiker/eigenaar en beveiliging zodat niet iemand anders zich voor kan doen als de rechtmatige eigenaar van het vliegticket of concertkaartje in PassBook. In de eerste versie van de app gaat dat nog via bar- of QR-codes maar uit patenten van Apple blijkt dat die identificatie in de toekomst via NFC, Bluetooth of een andere techniek zal gebeuren. Daarvoor zou de expertise van AuthenTec een uitkomst zijn.

The Cult of Mac is in het portfolio van AuthenTec gedoken en kwam tot de conclusie dat het bedrijf zeer gewild is bij Apple’s concurrentie. Zo levert het een vingerafdruktechniek voor HP-laptops, wachtwoordbeveiliging voor Android-toestellen en beveiligingssoftware die onlangs nog door Samsung uitgekozen is voor alle Android-toestellen van dat merk. Ook merken als Acer, Dell, Lenovo, Toshiba en ASUS maken gebruik van AuthenTec. Naast het goed kunnen gebruiken van de techniek van AuthenTec zou Apple het zijn concurrentie ook knap moeilijk kunnen maken met een meerderheidsbelang in het bedrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat moet Apple met AuthenTec?
Sluiten