Statenweg
Statenweg Nieuws 23 juli 2012

‘Vraag naar nieuwe iPhone groter dan ooit’

Dat de nieuwe iPhone in aantocht is bewijzen de oplaaiende geruchten over onder meer het opstarten van de productie, een nieuwe dock-connector en groter schermformaat. De vraag die veel analisten bezighoudt is of de iPhone 5, zoals het nieuwe toestel onofficieel genoemd wordt, het succes van zijn voorgangers zal evenaren.

Onderzoeksbureau ChangeWave doet een duit in het zakje en ondervroeg afgelopen juni 4.042 consumenten in de V.S. naar hun interesse in de nieuwe smartphone van Apple. Daaruit bleek dat de iPhone populairder is dan ooit. Nog nooit eerder gaven zoveel respondenten in het onderzoek aan dat ze geneigd zijn om het nieuwe toestel aan te schaffen.

14% gaf aan zeer waarschijnlijk tot aanschaf van de iPhone 5 te zullen overgaan. Nog eens 17% stelde dat een aanschaf enigszins waarschijnlijk is. Vlak voor de introductie van de iPhone 4s een jaar geleden lagen deze percentages met respectievelijk 10% en 11,5% een stuk lager. Desalniettemin gingen er 37 miljoen exemplaren van de 4s over de toonbank in de feestmaanden november en december.

Naast de iPhone lijken consumenten ook zeer enthousiast over Apple’s aartsrivaal Samsung. De smartphones van deze Koreaanse onderneming vertonen over het algemeen veel overeenkomsten met de iPhone, maar zijn scherper geprijsd. Vooral de pas gelanceerde Galaxy S III is in trek. Fabrikanten als RIM, HTC, Nokia en Motorola hebben het nakijken.

Bron

Reageer op artikel:
‘Vraag naar nieuwe iPhone groter dan ooit’
Sluiten