Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 20 juli 2012
Leestijd: 1 minuut

Uitrol nieuwe iPad in China gaat geruisloos

De nieuwe retina iPad (die hier allang niet meer zo nieuw is) was vandaag voor het eerst officieel te koop in China. Die gebeurtenis is letterlijk geruisloos voorbij gegaan, zonder lange rijen voor de Apple Stores en zonder opstootjes.

Dat feit mag gerust opvallend genoemd worden. We hoeven ons de uitkomst van de iPhone 4S maar in herinnering te roepen om te weten dat de lancering van een nieuw Apple-product ook anders kan gaan. Overweldigende hoeveelheden mensen, vechtpartijen en voorraden die bij lange na niet opwegen tegen de vraag zijn gebruikelijker in China.

De reden dat er zich dit keer geen massa’s mensen voor Apple Stores verzamelen heeft niets te maken met een gebrek aan interesse voor de nieuwe iPad. Apple heeft simpelweg geleerd van de chaos rond de iPhone 4S-lancering en heeft daarom een reserveringssysteem opgezet. Wie een iPad wil kopen in China reserveert online en krijgt dan een tijdslot waarin de iPad opgehaald kan worden.

De eerste reacties zijn positief. Chinese Apple-liefhebbers zijn blij dat ze nu minder lang in de rij hoeven te wachten en dat hun geliefde Apple-gadgets niet langer voor hun neus worden weggekaapt door zwarte handel-sjacheraars.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uitrol nieuwe iPad in China gaat geruisloos
Sluiten