Uitrol nieuwe iPad in China gaat geruisloos

Door: Koen van Tongeren - 6 reacties

De nieuwe retina iPad (die hier allang niet meer zo nieuw is) was vandaag voor het eerst officieel te koop in China. Die gebeurtenis is letterlijk geruisloos voorbij gegaan, zonder lange rijen voor de Apple Stores en zonder opstootjes.

Dat feit mag gerust opvallend genoemd worden. We hoeven ons de uitkomst van de iPhone 4S maar in herinnering te roepen om te weten dat de lancering van een nieuw Apple-product ook anders kan gaan. Overweldigende hoeveelheden mensen, vechtpartijen en voorraden die bij lange na niet opwegen tegen de vraag zijn gebruikelijker in China.

De reden dat er zich dit keer geen massa’s mensen voor Apple Stores verzamelen heeft niets te maken met een gebrek aan interesse voor de nieuwe iPad. Apple heeft simpelweg geleerd van de chaos rond de iPhone 4S-lancering en heeft daarom een reserveringssysteem opgezet. Wie een iPad wil kopen in China reserveert online en krijgt dan een tijdslot waarin de iPad opgehaald kan worden.

De eerste reacties zijn positief. Chinese Apple-liefhebbers zijn blij dat ze nu minder lang in de rij hoeven te wachten en dat hun geliefde Apple-gadgets niet langer voor hun neus worden weggekaapt door zwarte handel-sjacheraars.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Zo kan het dus ook. Maar in Europa en USA zijn lange rijen vaak (positief) nieuws en zorgen voor gratis publiciteit, terwijl het in China waarschijnlijk alleen maar als negatief wordt gezien én de media gedomineerd worden door de communistische overheid. Die houden alleen van orde en netheid

 • Profielfoto
  iQuinten

  Goed concept.
  Alleen snap ik sowieso niet waarom er ‘relletjes’ komen voor een nieuw Apple product…

 • Profielfoto
  koenvisser

  @iQuinten: omdat de rijen daar gedomineerd werden door mensen die de producten alleen maar doorverkopen voor meer geld.

 • Profielfoto
  jobz

  Ik denk niet dat het een politiek complot is, maar slim gemanaged door Apple. En een beetje Chinees die de iPad 3 wilde hebben, die heeft ‘m al lang. Hij is al lang in China te koop. Hoe lang? Precies….

 • Profielfoto
  iQuinten

  @iQuinten: omdat de rijen daar gedomineerd werden door mensen die de producten alleen maar doorverkopen voor meer geld.

  Dan is dit inderdaad een betere oplossing!

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Je taalgebruik mag wel wat netter.