Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 5 juli 2012

T-Mobile: tethering nu voor (bijna) iedereen

T-Mobile was de eerste telecomprovider die de iPhone in Nederland verkocht en is vooralsnog de enige die Visual Voicemail ondersteunt. Toch is er één iOS-dienst waar het bedrijf rijkelijk laat mee is: tethering. Hierbij maak je een WiFi-hotspot van de mobiele dataverbinding van je iPhone of iPad.

Tetheren, of Persoonlijke Hotspot zoals Apple het noemt, is al mogelijk sinds iOS 3, maar alleen als de telecomprovider het toestaat. T-Mobile heeft al jaren beloofd deze dienst te gaan ondersteunen en nu lijkt het er eindelijk van gekomen te zijn. Sinds afgelopen weekend kunnen veel T-Mobile-klanten gratis gebruik maken van Persoonlijke Hotspot. Tegelijkertijd belooft het bedrijf dat uiteindelijk iedere iPhone-gebruiker op het T-Mobile netwerk toegang krijgt tot de dienst.

Wie na 4 april 2011 een iPhone abonnement genomen of verlengd heeft kan nu al gebruik maken van Persoonlijke Hotspot. Dat doe je door naar Instellingen > Algemeen > Netwerk > Persoonlijke Hotspot te gaan. T-Mobile ondersteunt de dienst alleen voor iOS 5.

het is wel belangrijk om je te realiseren dat het gebruik van de dienst gewoon meetelt met je dataverbruik. Voor abonnees die nog een oud abonnement hebben met onbeperkt internet is dit geen grote zorg, maar zij moeten nog even wachten. T-Mobile zegt ‘in samenwerking met Apple’ hard te werken om alle abonnees over te zetten voor het eind van 2012. Wil je daar niet op wachten, dan mag je gratis overstappen naar een nieuw abonnement. Wij raden je echter aan om geduld te hebben want eenmaal opgegeven krijg je onbeperkt internet nooit meer terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
T-Mobile: tethering nu voor (bijna) iedereen
Sluiten