Steve Jobs-film in iTunes (maar vertel ’t niet door)

Door: Koen van Tongeren - 9 reacties

Robert Cringely was een techjournalist en voormalig Apple-medewerker toen hij in 1995 Steve Jobs mocht interviewen. Steve was toen nog niet teruggekeerd als CEO bij Apple en sleet zijn dagen als baas van Pixar en NeXT Computer. Fragmenten van het 70-minuten durende interview doken in de afgelopen jaren op. Een van de meest opmerkelijke was Steve’s bittere opmerking over Microsoft: “They have no taste. […] They don’t come up with original ideas.”

Lange tijd werd gedacht dat het interview in zijn volledigheid verloren gegaan was, totdat Cringely vorig jaar na de dood van Steve Jobs het complete gesprek als Steve Jobs, The Lost Interview uitbracht. Inmiddels is het interview ook verkrijgbaar in de (Amerikaanse) iTunes Store maar volgens Cringely houdt Apple dat feit liever stil.

Op zijn blog schrijft Cringely dat zijn film niet genoemd  wordt in de lijst met nieuwe titels en nergens in de iTunes Store getoond of gepromoot wordt. De enige manier om erbij te komen is via de zoekfunctie. Over de vermoedelijke reden voor dit feit blijft Cringely vaag. In zijn blogpost wijst hij met een beschuldigende vinger naar Apple en zelfs naar Steve’s weduwe Laurene Jobs, zonder daadwerkelijk een genuanceerd verwijt te maken. Uiteindelijk doet hij het feit als als kinderachtig gedoe.

Hoe het ook zij, de film Steve Jobs, The Lost Interview is vanaf nu dus verkrijgbaar in de iTunes Store als je zoekt én een Amerikaanse account hebt. In 2010 legde OMT al eens uit hoe dat moet.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Mocht er iemand een download van kunnen maken, ik ontvang heel graag een PB met link!

 • Profielfoto
  iPredict

  Beetje off topic vraag: sommige films zijn alleen in de amerikaanse iTunes Store te krijgen. Gaat alles prima als ik daar een film koop en terugschakel naar de nederlandse store? Iemand ervaring?

 • Profielfoto
  donut

  Microsoft: “They have no taste. […] They don’t come up with original ideas.”
  de spijker op z’n kop .
  .
  + ik zou eraan toe willen voegen:
  zo makkelijk mogelijk geld verdienen is hun enige doel, zo lijkt het.
  In de tussentijd is Microsoft kleiner dan Apple en is Apple óók een geslepen geldverdiener gebleken… maar ze proberen nog altijd weer iets moois en nieuws te maken dat siert ze. mag ook wel want ze hebben meer geld dan ooit..Waar blijft alleen die macPro/!!

 • Profielfoto
  1984

  Steve Jobs-film in Youtube (maar vertel ‘t niet door)

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ik vond Robert Cringely geweldig in de tv serie Triumph of the Nerds , interessante man. Hij schrijft in zijn blog ook dat hij persoonlijk een Blu-Ray kopie heeft gestuurd naar mrs. Jobs. Interessant hoe zij deze gaat afspelen op haar Apple systeem… Het controversiele van dit interview snap ik niet helemaal. Het blijft bijzonder hoe Steve een hele vooruitstrevende en perfectionistische kijk op computers had. En dat mag iedereen weten vind ik.

 • Profielfoto
  knekkie

  is dit gratis:P

 • Profielfoto
  Ree

  ik helemaal een US itunes account gemaakt, blijkt het om een Rental te gaan. Leuk. DRM, 3 dagen kijktijd. En dan??

  Kostte me 12 dollar niet het eind van de wereld, maar had effe in het artikel gezegd dat het om een Rental gaat, had me een hoop tijd en 12 dollar gescheeld.

 • Profielfoto
  aminozuur

  Ik heb het video bestandje op m’n hard disk! Meer info hier:
  http://amineftegarie.nl/steve-jobs-the-lost-interview-download/

 • Profielfoto
  MichaelDeBoey

  Wat is juist het mailadres want er staat ” at dot nl, maar ik weet uw voor- en achternaam niet dus… :S