Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 13 juli 2012
Leestijd: 1 minuut

Server Admin Tools exit in Mountain Lion

Als systeembeheerders ergens een hekel aan hebben, dan is het wel nieuwe software die ze opgedrongen krijgen. Tel daar het aloude gezegde ‘If it Ain’t broken, don’t fix it’ bij op je en kunt je met recht afvragen waarom Apple besloten heeft om de Server Admin Tools uit Mountain Lion Server te halen. In plaats daarvan moet de nieuwe Server app gebruikt worden.

Server Admin Tools, waar onder andere de Server Admin, Server Monitor en Workgroup Manager-applicaties in zitten, werd in OS X 10.7 Lion Server al vervangen door een overkoepelende Server app waar grofweg de zelfde functionaliteit in te vinden was. Systeembeheerders die gehecht waren aan de losse apps met hun vertrouwde interface konden de Server Admin Tools er nog los bij downloaden.

Uit de Advanced Administration Guide die deze week online ging blijkt dat Mountain Lion geen ondersteuning meer biedt voor de Server Admin Tools. Wie ze toch nog wil gebruiken moet simpelweg niet upgraden.

Server app in OS X 10.8 Mountain Lion

Systeembeheerders op OMT, wat vinden jullie van deze stap?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.