Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Geruchten 23 juli 2012

Reuters bevestigt iPhone 5 geruchten

Hoe anders verlopen de iPhone-geruchten dit jaar vergeleken met vorig jaar. Kregen we vorig jaar nog tientallen elkaar tegensprekende mock-ups en feature lists te zien, dit jaar worden dezelfde geruchten steeds opnieuw bevestigd en door steeds gerenommeerdere bronnen.

Dit keer is het Reuters die een duit in het zakje doet. Volgens Reuters eigen bronnen krijgt de iPhone 5 inderdaad een kleinere 19-pins dockconnector. Op deze manier wordt ruimte gemaakt voor de koptelefoonaansluiting die naar de onderkant van de iPhone zal verhuizen. Bij de iPod touch zit de koptelefoon als langer aan de onderkant, maar daar is, door het ontbreken van speakers, ruimte naast de 30-pins dockconnector die inmiddels al weer meer dan 10 jaar meegaat.

Verwacht wordt dat Apple met een optionele adapter zal komen waarmee de nieuwe iPhone op ‘oude’, voor de 30-pins dockconnector ontworpen, accessoires gebruikt kan worden. Naast irritatie bij gebruikers die nog niet koppelen met bluetooth zorgt de kleinere connector voor meer omzet voor Apple én voor de immer uitdijende accessoire-industrie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Reuters bevestigt iPhone 5 geruchten
Sluiten