Ook New York Times weet van iPad mini

Door: Koen van Tongeren - 24 reacties

De Wall Street Journal wist het, Bloomberg ook om nog maar te zwijgen van de stoet aan blogs die er al jaren over schrijven: een kleinere iPad. Maar eindelijk is het dan zover; de gerenommeerde New York Times heeft inmiddels ook eigen bronnen die het bestaan van deze iPad mini bevestigen.

Nieuwe informatie heeft de NYT niet losgekregen van z’n bronnen. Er wordt gesproken over een 7.85 inch iPad die aanzienlijk minder zal kosten dan de ‘grote’ iPad. Deze iPad mini zal dit jaar uitkomen, zo verklaren bronnen die betrokken zijn bij het project aan de krant.

Geruchten over een iPad mini gaan al sinds 2010 rond. Na een relatief rustige periode laaiden ze de afgelopen weken weer op met een bericht van de eveneens gerenommeerde nieuwsbron Bloomberg waarin betrouwbare bronnen de geruchten bevestigden.

Analisten denken dat Apple nu met de iPad mini uitkomt omdat Google en Amazon voor het eerst voet aan de grond lijken te krijgen in de tablet markt, beiden met goedkope 7 inch tablets. Op OMT speculeerden we eerder al over de mogelijkheid dat de iPod touch vervangen zou worden door een kleine iPad als mobiel game-/ surfapparaat, Een nieuwe geavanceerde iPod nano zou in dat geval de muziekfunctionaliteit van de touch over kunnen nemen.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  Brainy

  “Analisten denken dat Apple nu met de iPad mini uitkomt omdat Google en Amazon voor het eerst voet aan de grond lijken te krijgen in de tablet markt, beiden met goedkope 7 inch tablets.”

  En iedereen weet dat Apple een prijsvechter is dus zullen ze alles op alles zetten om met de goedkoopste te kunnen concurreren…

 • Profielfoto
  Kdingo

  Gaan we weer…

  Van mij hoeft niet eigenlijk, het huidige formaat is voor mij perfect.

 • Profielfoto
  PBP

  Van mij hoeft het ook niet. Maar wat als Apple de markt wil domineren net als met de iPod? Android loopt op tabletgebied nog steeds achter en als ze het nu de nek kunnen omdraaien met de 7inch iPad, tja.. waarom ook niet

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Deze strategie heeft Apple met de iPod enorm veel markt en omzet gebracht. Het zou haast onverstandig zijn om geen alternatief in de markt te zetten dat direct concurreert met de budget tablets die nu te koop zijn. Dit alles los gezien van mijn persoonlijke voorkeur…

 • Profielfoto
  Rtaal

  Ik had eerst het idee dat het er niet zou komen en nu weet ik het nog niet 100% zeker maar ik heb het idee dat Apple het internet volgt om aan de vraag te kunnen voldoen. Zoals met een retina macbook pro. Iedereen had het erover en het kwam er. Zelfde met de retina iPad. Ook Siri wat destijds gekocht werd door Apple is geïmplementeerd (wat lang niet altijd het geval is). Nu is dit al door verschillende bronnen gemeld dus wie weet.

 • Profielfoto
  App-ie

  Nu Jobs er niet meer is kan het gebeuren dat er on-Apple achtige situaties dreigen te ontstaan zoals iPad mini’s. Ik ben tevreden met de huidige iPad en eigenlijk hoop ik dat dit gewoon een hardnekkig gerucht bleek.

 • Profielfoto
  PBP

  Nu Jobs er niet meer is kan het gebeuren dat er on-Apple achtige situaties dreigen te ontstaan zoals iPad mini\’s. Ik ben tevreden met de huidige iPad en eigenlijk hoop ik dat dit gewoon een hardnekkig gerucht bleek.

  Ja want Jobs wist hier helemaal niks van voor z’n dood. Ze zijn meteen aan het werk gegaan 1 dag na zijn dood.

 • Profielfoto
  bluap

  Met de shuffle heeft Apple het zelfde gedaan. Eerst hard roepen dat het niets is, en later alsnog in deze markt meegaan. Denk dat het niet onverstandig is..

 • Profielfoto
  Needler

  Met de shuffle heeft Apple het zelfde gedaan. Eerst hard roepen dat het niets is, en later alsnog in deze markt meegaan. Denk dat het niet onverstandig is..

  Bij de Shuffle en de iPod Nano ben je niet afhankelijk van ontwikkelaars.

  De iPad Mini zou echt een regelrechte ramp zijn voor ontwikkelaars. iOS gaat haast op Android lijken.

 • Profielfoto
  Gwnthijs

  Mijn broertje is bijna jarig! Hij wil een ipod touch kopen. Zal ik hem laten wachten op de ipad mini?

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Of jij het nodig hebt of niet, doet hier niet ter zake. Ik heb bijvoorbeeld ook nooit iets gezien in een iPod nano. De bedoeling is om te diversifiëren. Zo voorkom je als bedrijf dat er andere spelers voet aan de grond krijgen met een ander model.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hoezo is een Mini iPad on-Apple achtig? Apple maakt commerciële producten die ze goed denken te verkopen. Maar dan goed werkend en met prima design. Niks meer niks minder. En daar past ook een iPad Mini in, beter gezegd een 7″ iPad. Waarom is dat raar? IMacs zijn er in verschillende formaten, MacBooks zelfs in 3 formaten, dus waarom niet de iPad en eventueel ook de iPhone. Veel mensen willen graag een 7″: die hoef je niet te dragen, maar kan in je binnenzak. Daar heb je geen tas voor nodig. Belangrijk verschil! En instapmodel voor goede prijs is ook goed idee. Echt Apple!:):)

 • Profielfoto
  Kipnugget

  @MacAanZee; on-Apple achtig omdat 7″ een raar tussenmaatje is tussen de iPad en iPhone in. Bovendien hamerde Apple erop dat het zo vreselijk is voor de ontwikkelaars als er teveel verschillende schermformaten/resoluties zijn.
  Van mij mogen ze het introduceren en het zal vast goed verkopen. Maar volgens mij is die 7″ te klein om lekker op te werken/gamen en te groot voor een telefoon, zodat je met twee nagenoeg dezelfde apparaten in je binnenzak zit.

 • Profielfoto
  Shmoo

  LOL
  .

  En iedereen weet dat Apple een prijsvechter is dus zullen ze alles op alles zetten om met de goedkoopste te kunnen concurreren…

  .
  Haha, het is maandag!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Kipnugget: waarom is het raar als er een tussenmaatje zit tussen iPhone en iPad? Is de MacBook Pro 15″ dan ook een raar tussenmaatje tussen 13″ en 15″?
  En iPhone en een iPad 7″ hebben helemaal NIET bijna het zelfde formaat. Ik denk dat een iPad 7″ grofweg 3x zo groot is als een iPhone. Dat is een groot verschil.

 • Profielfoto
  Kipnugget

  @MacAanZee; voor de MacBooks hoeven geen apps worden omgebouwd en ze zijn allemaal even bruikbaar, dat is dus een ander verhaal. De 7″ iPad zou precies 2 keer zo groot zijn als de huidig iPhones en 3″ kleiner de de huidige iPads. Dat verschil is niet zo groot als je zou denken; 7″ lijkt mij een goed formaat voor een e-reader, maar niet voor een tablet.
  Ik ben benieuwd wat het wordt, Apple riep bij de introductie van de iPad tenslotte nog dat ze het beste schermformaat van een tablet hadden gevonden.

 • Profielfoto
  Mausy

  iPad Mini, iPad Nano en iPad Shuffle zullen de komende tijd geintroduceerd worden. Mark my words!

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ze hebben ook een iPod mini gelanceerd;). Dus het kan wel, haha! Ik ben benieuwd!

 • Profielfoto
  Mausy

  Ja want Jobs wist hier helemaal niks van voor z\’n dood. Ze zijn meteen aan het werk gegaan 1 dag na zijn dood.

  Bron?

 • Profielfoto
  RamonV

  Je hebt door dat dat sarcastisch was toch?

 • Profielfoto
  macharrie

  Ik had eerst het idee dat het er niet zou komen en nu weet ik het nog niet 100% zeker maar ik heb het idee dat Apple het internet volgt om aan de vraag te kunnen voldoen. Zoals met een retina macbook pro. Iedereen had het erover en het kwam er. Zelfde met de retina iPad. Ook Siri wat destijds gekocht werd door Apple is geïmplementeerd (wat lang niet altijd het geval is). Nu is dit al door verschillende bronnen gemeld dus wie weet.

  Zou het gewoon niet zo zijn dat het veel beter te voorspellen is waar Apple nu mee komt? Denk wel dat Apple het internet volgt, maar ze hebben altijd hun eigen weg gevolgd. Weet je nog de befaamde opmerking van Steve: “de gebruikers weten pas wat ze willen als ze zien wat ze krijgen.”

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Kipnugget: het formaat van het scherm wordt bij een kleinere iPad 2x zo groot als van de huidige iPhone, zelfs iets meer als het inderdaad 7,85″ wordt als de berichten/geruchten zeggen. Maar dat betekent niet dat een iPad 7,85″ ook 2x zo groot wordt als de iPhone. Grof ingeschat wordt volgens mij het formaat van de 7,85″ iPad zelf ongeveer 3x zo groot als de iPhone 4(S) om bij dat schermformaat uit te komen en dat is precies het formaat van mijn binnenzak (EN die van miljoenen anderen!). Graag dus!

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Ik heb express vandaag een nieuwe iPad3 met 3G gekocht omdat ik ontzettend tevreden ben van het mobiel besturingssysteem IOS. Enkel was het vaak jammer dat mijn iPhone voor sommige doelen of onderdelen net iets te klein als beperkt is. Waarom zou ik met die reden dan een iPad kopen, maar een kleinere versie? De huidige iPad is voor mij een perfect formaat, als werkt perfect… Gewoon deze keer Samsung concurreren met een goedkopere kleinere en waarschijnlijk beperkte iPad?

 • Profielfoto
  iPredict

  En ik vind dat de iPad Maxi meer nut heeft dan de iPad Mini. Maarja toen kwam de consument, en zag het licht toen een plastic 7″ tablet uit kwam met 1% van de apps.