‘Nieuwe iPhone krijgt dunner scherm’

Door: Koen van Tongeren - 16 reacties

De Wall Street Journal komt vandaag met een iPhone-nieuwtje. Volgens de krant krijgt de volgende generatie iPhone een dunner scherm waardoor het hele toestel dunner wordt. Hoeveel? Hou je vast… ongeveer een halve millimeter. Genoeg voor de krant om ‘BREAKING’ voor een tweet van het bericht te zetten.

Het dunnere scherm is te danken aan een techniek van Sharp, LG en het bedrijf Japan Display. Zij hebben samen een scherm ontwikkeld waar een aanraakgevoelige laag in verwerkt zit. Nu wordt die laag nog bovenop een scherm gelegd, ook bij de iPhone en iPad. Zo’n laag is ongeveer 0,5 millimeter dik maar het is mogelijk dat andere ontwikkelingen in het nieuwe scherm voor nog meer dikte-besparing zorgen.

Een bijkomend voordeel aan het nieuwe scherm is dat het er scherper en kleurrijker uitziet, simpelweg omdat er geen extra laag over zit. Daarbij zou het betekenen dat de productie van gadgets als de iPhone en iPad minder complex wordt, waardoor er sneller meer gemaakt kunnen worden voor minder geld.

De in-cell-technologie waar de WSJ over schrijft komt niet uit de lucht vallen. In april waren er al aanwijzingen dat Apple de techniek zou gebruiken in toekomstige producten.

 

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Als ze de accu dan maar 0,5 mm dikker maken

 • Profielfoto
  Coyote52

  Zal wel meer winst betekenen, eerder dan goedkopere phones!

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Inderdaad de accu groter dan. Dit zal Apple alleen gebruiken als het ook beschikbaar is met Retina, want ze gaan nu natuurlijk niet terug naar gewone resoluties!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nou Apple: reden voor korting. Misschien een keer leuk om een keer een korting te geven voor trouwe klanten. Hoe langer je klant bent, hoe hoger de korting. Maar ik vrees dat dit niet zal gebeuren. En misschien is het nieuwe scherm wel duurder, zodat besparingen op fabricage weer teniet worden gedaan.

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Is er niet een groot maar overbodig onderdeel wat ze eruit kunnen halen? Die batterij moet echt groter! Of ze moeten gewoon een compleet nieuwe techniek bedenken waardoor je echt veel langer met je batterij doet:)

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Ik snap niet dat iedereen over de accu zeurt.. Hij gaat bij veel gebruik makkelijk een dag mee en als je hem gebruikt zoals oude telefoons dan haalt hij de 2 weken ook makkelijk.. 2 weken spelletjes spelen, internetten en filmpjes kijken zonder op te laden.. Ain’t going to happen. Ieder geval voorlopig niet.

  Maar goed, zelf heb ik ook liever een grotere accu dan een dunnere telefoon.. Voordeel van de iPhone is dat hij zwaar is en niet extreem dun waardoor je echt t gevoel hebt iets vast te hebben. Veel dunner moet hij niet worden, iPod touch houd erg vervelend vast.

 • Profielfoto
  Needler

  De iPhone 5 wordt volgens de geruchten 7.9 mm dik in plaats van de 9.3 mm nu. Bijna eng hoe dun dat is.

 • Profielfoto
  UtregCity

  please, maak hem niet TE dun, moet wel heel blijven in m’n skinny jeans broekzak!:-P

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Inderdaad batterij valt erg mee. Ik gebruik mijn iPhone erg vaak, veel voor internet, whatsapp etc. Muziek. Bellen. En hij gaat vrijwel altijd ruimschoots mee tot in de avond. Ik hoop niet dat De Nieuwe iPhone zo dun wordt als op het fotootje in het artikel (dat is iPod touch?), want dan ben ik bang dat ie krakt in m’n broekzak.
  Ik vind de iPhone 4(S) dun genoeg.

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Straks is dat ding zo dun dat de headphone jack niet meer past. Persoonlijk interesseert de 5 me niet meer zo, ik vind de kwaliteit van het netwerk en de datasnelheden nu veel belangrijker. Wat heb je aan zo’n supertelefoon met nog maar 1 streepje 3G en een soort modem-internetsnelheid…dat is wel de praktijk met mijn 4S icm T-mob in 020…

 • Profielfoto
  Rtaal

  Van mij mag hij best iets dikker zijn als de iPhone 4 daar heb ik geen probleem mee hoor. Als het maar een stevig en mooi product is dat werkt naar behoren en een batterij die in ieder geval 1 hele dag mee gaat. Dat mag je voor de prijs ervan toch wel verwachten (aangezien hij er sowieso niet goedkoper op zal worden).

 • Profielfoto
  INCTRL

  Dit wordt een AMAZING nwe telefoon!

 • Profielfoto
  jenskanis

  Ik zie dit nog niet in de nieuwe iPhone zitten. Momenteel gebruikt Apple Gorilla Glass, iets wat nog niet in combinatie met dit scherm is. Ik denk niet dat Apple op dit moment de sterkte van het Gorilla Glass wil opgeven voor de dikte van dit glas. Pas als er een goede combinatie is gevonden lijkt het me echt waarschijnlijk.

 • Profielfoto
  wimbers

  mag van mij best dun, of afgerond zoals een macbook air, als ie maar geen scherpe randen heeft, heb geen zin om in al mijn broeken een telefoonscheur te ontwikkelen..

  de accu, ik moet echt heel lang op bluetooth via de carcit bellen, en heel veel spelletjes spelen, internetten, streaming muziek luisteren etc wil hij voor de avond leeggaan. Je moet je scherm gewoon niet op volle helderheid zetten..

 • Profielfoto
  recoiller

  Momenteel gebruikt Apple Gorilla Glass, iets wat nog niet in combinatie met dit scherm is

  Dat dacht ik ook, maar toch zie ik nog constant gebarsten schermen om me heen.

 • Profielfoto
  Needler

  Straks is dat ding zo dun dat de headphone jack niet meer past. Persoonlijk interesseert de 5 me niet meer zo, ik vind de kwaliteit van het netwerk en de datasnelheden nu veel belangrijker. Wat heb je aan zo\’n supertelefoon met nog maar 1 streepje 3G en een soort modem-internetsnelheid…dat is wel de praktijk met mijn 4S icm T-mob in 020…

  Dat ligt dus aan T-Mobile. Ik heb ook vaak maar 1 streepje (of geen) 3G in Amsterdam met T-Mobile. Ik heb een test gedaan met de KPN simkaart in hetzelfde toestel en gelijk 4 a 5 streepjes.