Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 juli 2012
Leestijd: 1 minuut

‘Nieuwe iPhone krijgt dunner scherm’

De Wall Street Journal komt vandaag met een iPhone-nieuwtje. Volgens de krant krijgt de volgende generatie iPhone een dunner scherm waardoor het hele toestel dunner wordt. Hoeveel? Hou je vast… ongeveer een halve millimeter. Genoeg voor de krant om ‘BREAKING’ voor een tweet van het bericht te zetten.

Het dunnere scherm is te danken aan een techniek van Sharp, LG en het bedrijf Japan Display. Zij hebben samen een scherm ontwikkeld waar een aanraakgevoelige laag in verwerkt zit. Nu wordt die laag nog bovenop een scherm gelegd, ook bij de iPhone en iPad. Zo’n laag is ongeveer 0,5 millimeter dik maar het is mogelijk dat andere ontwikkelingen in het nieuwe scherm voor nog meer dikte-besparing zorgen.

Een bijkomend voordeel aan het nieuwe scherm is dat het er scherper en kleurrijker uitziet, simpelweg omdat er geen extra laag over zit. Daarbij zou het betekenen dat de productie van gadgets als de iPhone en iPad minder complex wordt, waardoor er sneller meer gemaakt kunnen worden voor minder geld.

De in-cell-technologie waar de WSJ over schrijft komt niet uit de lucht vallen. In april waren er al aanwijzingen dat Apple de techniek zou gebruiken in toekomstige producten.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Nieuwe iPhone krijgt dunner scherm’
Sluiten