‘Nieuwe iPhone inmiddels in productie’

Door: Koen van Tongeren - 20 reacties

Er is weer iPhone-nieuws, nou ja, meer een iPhone-gerucht. De bron is het redelijk betrouwbare Japanse blog Macotakara. Op basis van ‘betrouwbare bronnen’ uit China meldt de site dat de volgende generatie iPhone inmiddels het productiestadium heeft bereikt.

De iPhone die nu in China geproduceerd wordt lijkt in veel op de prototypes die eerder opdoken, inclusief groter 16:9 scherm en kleine dockconnector. De belangrijkste zichtbare verandering zou de achterkant zijn. Tot nu toe leek die volledig van aluminum of metaal gemaakt te zijn maar volgens de bronnen is een gedeelte van de achterkant nu bedekt met glas, net als bij de huidige iPhone.

 

Ook lijkt een gaatje tussen de cameralens en de led-flits verdwenen te zijn. Eerder werd vermoed dat hier een tweede microfoon achter zou zitten. De bronnen suggereren dat die microfoon er nog steeds kan zitten, maar dat het gat wellicht onzichtbaar is gemaakt. Dit heeft Apple eerder gedaan met het Bluetooth toetsenbord. Daarbij worden minuscule gaatjes gemaakt in het materiaal met lasers waardoor het lampje erachter alleen zichtbaar is als het aan staat.

Over de verwachte uitkomstdatum is geen nieuwe informatie vrijgekomen. In eerdere berichten werd september of oktober genoemd. Bij vorige modellen van de iPhone en iPad had Apple doorgaans drie maanden nodig om voldoende voorraad op te bouwen voor de onthulling van het product. Als het bericht van Macotakara klopt dan lijkt oktober dus het meest logisch.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  We zullen zien. Mijn contract is vernieuwbaar geworden bij T-mobile. Nog even wachten dus.

 • Profielfoto
  BenitoMilan

  Same here, maakt niet uit hoe hij wordt.. Deze komt er zeker! Dit ook omdat ik de 4S heb overgeslagen.

 • Profielfoto
  Jordybraam

  Kan niet wachten.

 • Profielfoto
  iTriv

  Ik heb de 4S, maar deze ga ik sws halen:)

 • Profielfoto
  ernst.

  Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe iPhone die volgens zegge (Apple’s eigen woorden) alles wat Samsung momenteel heeft uitgebracht van tafel zal vegen.
  Nou… dat wekt verwachtingen maar dat zij we wel gewend van Apple,nu nog het waarmaken… en dan vooral de duur van de batterij en andere randzaken die al jaren een probleem van de iPhone zijn.

  We kennen het gezegde: Hoge bomen…

 • Profielfoto
  Kdingo

  Ik heb de 4S en ga een iMac kopen als die uitkomen. Dus geen geld voor een iPhone 5 (of hoe hij gaat heten). Verder heb ik een 2 jarig contract bij T-Mobile dus een nieuwe zit er helaas niet in… Wacht wel tot de 5S of The New iPhone S:)

 • Profielfoto
  RobbevdM

  Tot nu toe vind ik alle prototype’s lelijk… Maar toch wil ik van mijn koelkast Nokia + iPod Touch graag inruilen voor de ‘Next Generation iPhone(?)’

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik heb geen iPhone:D. Ga ‘m ook overslaan:D:P!

 • Profielfoto
  Smon

  Het lijkt, in mijn ogen, een saaie iPhone upgrade te worden. Zoals het er nu op lijkt zijn er drie grote vernieuwingen: het design, 4G LTE en een in de lengte langer scherm.

  Het design vind ik echt lelijk. Het licht misschien aan de kwaliteit van de foto’s, maar tot dusver vind ik het er niet mooi uitzien. Bij wijze van spreken hebben ze gewoon het iPhone 4 design uit 2010 uitgerekt. 4G LTE hebben we in Nederland nog jaren niks aan. Het grotere scherm… nou da’s dan het enige (en of je daarvoor 600 euro wilt neerleggen (of 1000+ euro via abonnement) is nog maar de vraag). Daarnaast zal het ook wel weer lang duren voordat een groot aantal apps is aangepast voor dit scherm (bij de iPhone 4 duurde het toch wel zeker zes maanden voordat alle grote, bekende apps waren aangepas)t.

  Dus tja… ik weet niet wat ik ervan moet vinden: een verlengde iPhone 4S met een langer scherm als enige echte nieuwe functionaliteit (zoals het er nu naar uitziet).

 • Profielfoto
  Froggle

  Ik zie hier allemaal negatieve reacties over de nieuwe iPhone. Prima. Wie wil m’n 4S kopen? Dan koop ik die nieuwe wel.

  Nee, ik ben blij dat ik altijd een upgrade heb van de versie die er al is. Tenminste geen kinderziektes, en aanpassingen van apps hoef ik niet op te wachten, omdat daar aan dan niets is aangepast. Ideaal.

 • Profielfoto
  AT024

  Ik wil hem zeker wel hebben, alleen weet ik al dat de providers er behoorlijk misbruik van gaan maken zodat hij bijna onbetaalbaar wordt voor de consumenten.
  Daarnaast gaan zijn simonlys voor smartphones zo duur maken, zodat het helemaal niet meer voordelig is om een losse iphone toestel te kopen met een simonly abonnement.

 • Profielfoto
  RobbyH

  Hoe rapper hij uit is hoe liever. Ik kom nog van iPhone 3G dus voor mij zal zelfs een kleine upgrade van een 4s een groot verschil zijn. Wenslijsten: een bijgeleverde adapter om nog de verbinding te maken met mijn docks, de mogelijkheid m te betalen met iPhone en klantenkaarten in apps te integreren (gedaan met megadikke portefeuille), als er dan toch geen nieuwe iPod classic komt, iPhone met 256 gig harde schijf, betere leesweergave in zonlicht, goede 3G ontvangst zolang 4g er nog niet is.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Als we het hier ook weer twee jaar mee moeten doen, vraag ik me af of het wel snel genoeg gaat allemaal…

 • Profielfoto
  bugboy

  @ernst: Dat waen niet de woorden van Apple, maar die van iemand bij Foxconn. Apple zegt helemaal niets over een eventuele opvolger van de iPhone 4S.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Smon: je betaalt helemaal geen €1000+ voor de iPhone bij een abonnement. Dat bedrag is inclusief twee jaar bellen, smssen en flink internetgebruik.
  Wat het design betreft: ik vond het er al erg mooi uitzien, vooral de unibody metalen kast van de nieuwe iPhone. Natuurlijk zijn de foto’s niet optimaal; je moet wat fantasie hebben om te bedenken hoe hij er uit gaat zien.
  Wel vind ik het jammer als Apple niks nieuwers kan verzinnen dan een uitgerekt iPhone model. Dat is toch wat armoedig als ze na twee jaar niet een volledig nieuw design gemaakt zouden hebben. Het ‘druppel’-model vond ik nog het mooiste van de mock-ups voor de nieuwe iPhone. (Analoog aan design van MacBook Air breder aan bovenkant en aan onderkant slechts enkele millimeters dik: erg fraai!)
  Ik hoop hoop wél dat het echt unibody metaal wordt en in blank aluminium (of liquid metal > maar ik denk niet dat het dat al wordt) en niet zwart of wit. Of in elk geval anders naast felle kleuren ook blank metaal. Vind ik het mooist en ook meest in lijn met alles van Apple.
  En natuurlijk komen er nieuwe functies en wordt het hele ding beter, sneller, mooier.

 • Profielfoto
  Cablekevin

  @Ernst, keep your facts straight. De inmiddels opgestapte topman van Foxconn beweerde dit.

 • Profielfoto
  francisbacon

  Bring it on!!!

 • Profielfoto
  farl4web

  Lijkt me nogal logisch dat de nieuwe iPhone in productie zou zijn. Anders mogen ze wel eens opschieten.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe iPhone die volgens zegge (Apple\’s eigen woorden) alles wat Samsung momenteel heeft uitgebracht van tafel zal vegen.
  Nou… dat wekt verwachtingen maar dat zij we wel gewend van Apple,nu nog het waarmaken… en dan vooral de duur van de batterij en andere randzaken die al jaren een probleem van de iPhone zijn.

  We kennen het gezegde: Hoge bomen…

  “Apples eigen woorden”?? Pardon? Apple heeft zelf nog helemaal niets gezegd over de nwe iPhone. Jij bent in de war met de Foxconn baas.

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Ik wacht altijd een tijdje voor ik een nieuw Apple product koop. Dit om éérst gebruikers hun meningen te volgen en pas te gaan als hun voorraad Stabiel is.