Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 15 juli 2012

‘Nieuwe iPhone inmiddels in productie’

Er is weer iPhone-nieuws, nou ja, meer een iPhone-gerucht. De bron is het redelijk betrouwbare Japanse blog Macotakara. Op basis van ‘betrouwbare bronnen’ uit China meldt de site dat de volgende generatie iPhone inmiddels het productiestadium heeft bereikt.

De iPhone die nu in China geproduceerd wordt lijkt in veel op de prototypes die eerder opdoken, inclusief groter 16:9 scherm en kleine dockconnector. De belangrijkste zichtbare verandering zou de achterkant zijn. Tot nu toe leek die volledig van aluminum of metaal gemaakt te zijn maar volgens de bronnen is een gedeelte van de achterkant nu bedekt met glas, net als bij de huidige iPhone.

 

Ook lijkt een gaatje tussen de cameralens en de led-flits verdwenen te zijn. Eerder werd vermoed dat hier een tweede microfoon achter zou zitten. De bronnen suggereren dat die microfoon er nog steeds kan zitten, maar dat het gat wellicht onzichtbaar is gemaakt. Dit heeft Apple eerder gedaan met het Bluetooth toetsenbord. Daarbij worden minuscule gaatjes gemaakt in het materiaal met lasers waardoor het lampje erachter alleen zichtbaar is als het aan staat.

Over de verwachte uitkomstdatum is geen nieuwe informatie vrijgekomen. In eerdere berichten werd september of oktober genoemd. Bij vorige modellen van de iPhone en iPad had Apple doorgaans drie maanden nodig om voldoende voorraad op te bouwen voor de onthulling van het product. Als het bericht van Macotakara klopt dan lijkt oktober dus het meest logisch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Nieuwe iPhone inmiddels in productie’
Sluiten