MS Office 2011 krijgt SkyDrive update

11 reacties

Samen met de aankondiging van Office 2013 voor WIndows heeft Microsoft bekend gemaakt dat er ook een update aankomt voor Office for Mac 2011. Het gaat hierbij niet om een volledig nieuwe versie maar een uitbreiding op het bestaande pakket waarmee SkyDrive en Office 365 ondersteund worden.

Zowel SkyDrive als Office 365 zijn cloudoplossingen om Office-documenten online te beheren, bewerken en delen. In de update van Office for Mac 2011 zal het mogelijk worden om direct documenten uit de cloud te openen of ze er naartoe weg te schrijven.

Office 2013 zal in ieder geval niet in een Mac-versie uitkomen, zo bevestigt Microsoft tegenover Webwereld. De site vertaalt dit in een claim dat Microsoft stopt met Office for Mac en Mac-gebruikers in plaats daarvan Office 365 wil laten gebruiken.

Die conclusie lijkt ietwat voorbarig aangezien Mac- en Windows-versies van Office nooit gelijktijdig zijn uitgekomen. Doorgaans komt een nieuwe Mac-versie één jaar na de Windows-versie uit. Het is dus goed mogelijk dat een compleet nieuwe Office for Mac op een later tijdstip uitkomt. Wellicht komt voor die tijd nog wel de langverwachte iPad-versie.

Wanneer de Office 2011-update beschikbaar komt heeft Microsoft niet bekend gemaakt. Verwacht wordt dat dit in het eerste kwartaal van 2013 zal gebeuren.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Kdingo

  De Mac updates kwamen tot nu tot altijd een jaar later dan windows(win: office 2010 en Mac: 2011). Waarschijnlijk is dat nu ook zo en zal Mac wel office 2014 krijgen. Deze update vindt ik niet zo bijzonder…

 • Profielfoto
  knekkie

  Apple is op de achtergrond heel hard bezig om dit voor zichzelf systeem breed te realiseren via iCloud in Mountain Lion.

  Elke ontwikkelaar kan zijn/haar software hier voor geschikt maken.

  Wat is de meerwaarde die microsoft hiermee straks bied?

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @knekkie ik denk dat die meerwaarde vooral in het uitwisselen van documenten met Windows-PC’s/collega’s zit.

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Ah, mooi nieuws! Ik ben nog altijd heel tevreden met office 2011

 • Profielfoto
  iekozz

  Apple is op de achtergrond heel hard bezig om dit voor zichzelf systeem breed te realiseren via iCloud in Mountain Lion.

  Elke ontwikkelaar kan zijn/haar software hier voor geschikt maken.

  Wat is de meerwaarde die microsoft hiermee straks bied?

  Integratie met Windows domeinen en Windows pc’s/laptops overal.

  Office 2013 is niet zo’n hele grote update misschien, maar wel een belangrijke. Synct automatisch alles. Zie bijvoorbeeld deze goede preview van the Verge: http://www.theverge.com/2012/7/16/3156636/office-2013-screenshots-features-preview

  MS probeert alles op een platform te laten draaien, net zoals Apple nu al doet. Het is een riskante move, zeker, maar het gaat wel lukken.

 • Profielfoto
  knekkie

  interessante ontwikkelingen:D

  Ik ben benieuwd hoe dit straks uitpakt.
  Als het betekent dat we straks steeds meer platform onafhankelijk zonder uitwisselings problemen aan de slag kunnen zou dat alleen maar fijn zijn.

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  Ik heb hier de skydrive app van Microsoft op mijn iMac draaien. Hoeveelheid moet het geïntegreerd worden. Het is voor mij gewoon de vervanging van iDisk.

 • Profielfoto
  markiij

  @diedrikringenier, nou je kunt bijvoorbeeld als je bij iemand anders thuis bent gewoon inloggen met je MS account in Office en je kunt direct al je eigen bestanden openen. Verder ook handig voor scholen en werk natuurlijk.:)

 • Profielfoto
  ibla

  Office for Mac is sowieso een wanprestatie van Microsoft. Ik heb alle versies van het pakket gehad en Excel 2011 is nog steeds niet compatible met de Windows versie. Het lukt me niet om sheets met macro’s die mijn collega’s produceren te openen in Excel for Mac. Nou ja, ze openen wel, maar de macro’s werken niet. Tevens als ik sheets bewerk, save en terugstuur is de hele opmaak verneukt als ie weer geopend wordt in Windows. Lettertypes zijn veranderd, kolombreedtes kloppen niet, etc. Ik ben dus nog steeds gedwongen om in VMware Fusion de windows Excel te draaien. Hierbij gebruik ik dropbox en kan dus altijd al naar de cloud saven vanuit iedere computer en applicatie. Zie dus ook geen meerwaarde in die skydrive voor mij als Mac gebruiker.

 • Profielfoto
  Steven Paul

  @ibla
  Helemaal mee eens, ik werk met complexe excel bestanden die alleen in de Windows versie werken. VBA is niet compatible, opmaak ook niet.

 • Profielfoto
  ndr

  Goh waar hebben we de layout van Outlook toch eerder gezien… hmm ik kom er zo gouw even niet op XD