Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 10 juli 2012
Leestijd: 1 minuut

Mountain Lion is af, Golden Master uit

Het is zover! De volgende versie van OS X, 10.8 Mountain Lion, is klaar. De golden master is vandaag beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Dit is de zelfde ‘build’ (nummer 12A269) als de eerste versie van Mountain Lion die Apple officieel zal uitbrengen.

De Golden Master van Mountain Lion is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars. Apple heeft vooralsnog alleen gemeld dat Mountain Lion in juli te koop zal zijn. Doorgaans gebeurt dit binnen twee weken na uitkomst van de Golden Master. OS X 10.7 Lion kwam één dag na de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Die staan nu gepland voor 24 juli. Tegelijkertijd zijn er bronnen die beweren dat 19 juli dé dag wordt.

OS X 10.8 Mountain Lion is de negende versie van OS X. De belangrijkste kenmerken van deze versie zijn nauwere integratie met iCloud en meer apps en diensten die iOS-gebruikers al kennen zoals herinneringen (Reminders), Berichten (Messages), Berichtencentrum (Notification Center) en AirPlay mirroring.

Mountain Lion zal alleen via de Mac App Store te koop zijn en gaat in de Verenigde Staten $19,99 kosten. Waarschijnlijk zal de prijs in Nederland en België € 17,99 worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mountain Lion is af, Golden Master uit
Sluiten