Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 30 juli 2012

Mountain Lion 3 miljoen keer verkocht, 49% OMT is om

Vier dagen nadat Mountain Lion beschikbaar kwam in de Mac App Store is de nieuwe versie van OS X al drie miljoen keer gedownload. Dat heeft Apple vandaag bekend gemaakt in een persbericht. Volgens Apple is het daarmee de meest succesvolle lancering van een nieuwe versie van OS X ooit.

Ook OMT’ers doen actief mee. Na 4 dagen gebruikt 49% van onze bezoekers OS X 10.8 Mountain Lion. Dit gaat voornamelijk ten koste van het aandeel Lion, wat bewijst dat het updateproces inderdaad een eitje is. 28% van de bezoekers die Snow Leopard gebruikten heeft de hink-stap-sprong naar Mountain Lion inmiddels ook gemaakt.

Apple’s Senior Vice Presidnt for Worldwide Marketing Phil Shiller toonde zijn blijdschap alsvolgt.

Just a year after the incredibly successful introduction of Lion, customers have downloaded Mountain Lion over three million times in just four days, making it our most successful release ever.

Vorig jaar maakte Apple al één dag na de uitkomst van OS X 10.7 Lion bekend dat het besturingssysteem een miljoen keer gedownload was. Dat werd toen ook een record genoemd. Blijkbaar had Mountain Lion een paar dagen nodig om Lion in te halen en alsnog een nieuw record neer te zetten.

Door een fout in de datumselectie in onze Google Analytics stond er een te laag Mountain Lion-aandeel onder OMT’ers in dit artikel. Deze fout is nu hersteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mountain Lion 3 miljoen keer verkocht, 49% OMT is om
Sluiten