Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 1 juli 2012

MobileMe voorgoed gesloten

MobileMe is dicht. Een simpel rood bordje, wiegend in een virtuele windvlaag maakt dit duidelijk als je nu naar me.com gaat. De meeste taken van MobileMe zijn inmiddels overgenomen door iCloud. MobileMe-accounts kunnen nog wel omgezet worden naar iCloud. Ook geeft Apple gebruikers nog even respijt voor het downloaden van foto’s uit hun Gallery en bestanden van hun iDisk.

MobileMe werd in 2008 gelanceerd als de derde generatie van Apple’s onlinedienst voor consumenten, na .Mac in 2002 en iTools in 2000. Vanaf het begin waren er problemen met de dienst waardoor gebruikers vaak niet bij hun bestanden konden of met synchronisatiefouten te maken kregen. In OMT Podcast #130 besteedden we aandacht aan de eerste problemen, direct na de lancering.

In 2011 onthulde toenmalig CEO Steve Jobs iCloud als de opvolger van MobileMe. Deze gratis synchronisatiedienst is dieper vervlochten met iOS en OS X, synchroniseert veel meer dan alleen contacten en agenda’s en werkt onzichtbaar in de achtergrond. Bij de introductie van iCloud op WWDC 2011 gaf Jobs volmondig toe dat MobileMe niet het beste was dat Apple ooit gemaakt heeft.

Toch zullen er gebruikers zijn die MobileMe gaan missen. De web gallery voor foto’s en video’s, de iDisk om overal bij bestanden te kunnen komen en mogelijkheid om direct websites vanuit iWeb online te zetten zijn immers niet overgegaan naar iCloud en het is maar de vraag of dat in de toekomst wel gaat gebeuren.

Ga jij MobileMe missen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MobileMe voorgoed gesloten
Sluiten