Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 3 juli 2012
Leestijd: 2 minuten

KPN biedt lease-plan voor iPhone

KPN heeft vandaag een reeks nieuwe abonnementen bekend gemaakt. De meest opvallende vernieuwing daarbij is een optie om een toestel te leasen, in plaats van het te kopen. Zo kan een iPhone 4S vanaf € 28 per maand geleast worden.

Omdat het hier om een lease-telefoon gaat krijg je er een servicecontract bij dat KPN SmartCare Basis noemt. Daarbij hoort een monteur die bij je langs komt als je toestel kapot is. ‘t Lijkt net écht leasen!

KPN's nieuwe abonnementen in combinatie met leasetelefoon.

De lease-service belooft dat er bij een defect aan je iPhone binnen vier uur een monteur langskomt die, indien mogelijk, direct je iPhone repareert. Lukt dat niet dan krijg je een leentoestel. Zodra je eigen iPhone gerepareerd is wordt je toestel weer bij je thuis bezorgd. Valt het probleem niet onder garantie, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten.

Lease-iPhones zijn verkrijgbaar in combinatie met de nieuwe KPN Mobiel-abonnementen. Deze bestaan uit een basis van € 10,- waar je zelf een bel- en internetbundel bij kiest. Daarnaast kies je een toestel waarvoor je per maand betaalt. Het bedrag is afhankelijk van de contractduur en het model. Zo betaal je voor een 16 GB iPhone 4S € 43,- per maand bij een éénjarig contract terwijl je voor een 64 GB 4S € 34,- per maand bij een tweejarig contract.

Zoals bij de meest leasevormen is het leasen van een iPhone zeker niet de voordeligste optie. Na één jaar zou de lease van een 16 GB 4S je € 516 gekost hebben, terwijl je het toestel koopt voor € 599,-. Het leasen van een 64 GB 4S kost zelfs meer dan de nieuwprijs (€ 816,- versus € 799). Je krijgt er dan natuurlijk wel het servicecontract met vervangend toestel bij.

KPN’s nieuwe leaseplan is dus vooral interessant voor je als je wél altijd de nieuwste iPhone wilt hebben, maar geen geld hebt om die te betalen. Daarmee heeft KPN een nieuw alternatief bedacht op gesubsidieerde toestellen.

Vind jij KPN’s lease-plan een interessante optie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
KPN biedt lease-plan voor iPhone
Sluiten