Is dit de nieuwe iPhone?

Door: Ostinato - 87 reacties

We zien de laatste tijd veel informatie over de nieuwe iPhone voorbijkomen. Tot nu toe hebben we het apparaat echter nog niet in volle glorie mogen aanschouwen. Daar lijkt nu verandering in te komen. Tech-nieuwssite The Verge heeft de bijgaande foto – en meer – ontdekt op de site van de Chinese leverancier iLab Factory.

Dit is de eerste keer dat de nieuwe iPhone – en wij zijn er eigenlijk wel van overtuigd dat dit ‘m is – volledig geassembleerd te zien is. De foto klopt met de voorspelde veranderingen: kleinere dock-connector, aluminium achterkant, en een groter scherm.

 

 

De fotoserie van de Chinese website laat ook verschillende onderdelen van de iPhone zien, waardoor er nauwelijks nog redenen zijn om te twijfelen aan de authenticiteit van de foto’s.

Blijft er nog één vraag over. Wanneer kunnen we de nieuwe iPhone met eigen ogen bekijken?

Reacties

87 reacties
 • Profielfoto
  vIncent538

  Super lelijk ontwerp, ikmzou nog eerder een 4S kopen

 • Profielfoto
  wout3r

  Het zal wel even wennen zijn, maar ik vind ‘m op ’t eerste gezicht inderdaad erg lelijk. Maar ik moest ook even wennen toen de 4 uitkwam, dus wie weet draai ik bij.

 • Profielfoto
  joerske

  Dat wordt dus een ander dockingstation:)

 • Profielfoto
  herman17

  Hopelijk is het deze niet, weinig verschil met de 4

 • Profielfoto
  BartbookAir

  Ik vraag me af waarom OMT er van overtuigd is dat dit het uiteindelijke ontwerp is, terwijl alle andere geruchten steeds met een korrel zout worden genomen.

 • Profielfoto
  Needler

  Ik vind het een mooie telefoon. Vooral aan de voorkant ben ik erg blij met de boven- en onderkant die minder ruimte innemen. Ook de gecentreerde front facing-camera is mooi. Alles lekker symmetrisch nu.

  Maar de achterkant. Waarom niet geheel van aluminium? Het gedeelte van aluminium lijkt wel naadloos (unibody) aan te sluiten om de zijkant. Erg mooi. Jammer dat deze eenheid verstoord wordt door het glas aan de boven en onderkant.

  Ook ben ik geen fan van de “grote” gaten voor de speakers. Ze zijn te grof naar mijn smaak.

 • Profielfoto
  Flobaris

  Laten wij het niet hopen!
  Als deze look à Like iphone4/4s het daadwerkelijk wordt moet ik helaas naar een ander merk telefoon gaan kijken…… Daar heb ik natuurlijk totaal geen zin in dus doe maar wat anders!!

 • Profielfoto
  iMarkb

  Ik begrijp echt niet waar de redactie zich op baseert waarom dit de nieuwe iPhone wordt. Omdat ‘alle voorspelde onderdelen erin zitten’. Ja, wie heeft al die onderdelen voorspeld? Gewoon websites en mensen. Dat zijn de wensen van mensen die ze graag in de iPhone terug willen zien. Dus? Dus, volgens de reactie is dit de nieuwe iPhone. Erg veel logica… Een conclusie die nergens op gebaseerd is, behalve op eigen wensen.

 • Profielfoto
  DJDNS

  Erg lelijk, kan het me niet voorstellen….

 • Profielfoto
  iRinze

  Diegene die roepen dat hij lelijk is, staan in september als eerste in de rij om hem aan t schaffen. Net zoals de iPhone 4.

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Kijk, ik vind hem mooi! Maar, idd, de achterkant mocht van mij dan ook volledig in aluminium ( soort unibody)

 • Profielfoto
  steffex

  Wat een kansloze reacties; Ik ga opzoek naar een ander merk omdat hij teveel op de 4/4s lijkt!

  Dus je koopt ook geen nieuwe macbook omdat het design al 2 jaar hetzelfde is?

 • Profielfoto
  slewes

  Ik zie geen toegevoegde waarde in het deel glas deels alu.

  De meeste fysieke schade problemen zijn juist het glas en de backcover. Het zou dan vreemd zijn juist die punten niet aan te pakken.

 • Profielfoto
  Cube

  Hoe kan je dit mooi vinden. We kijken inmiddels al 3 jaar lang naar dit design. Vind het echt belachelijk als Apple hier mee gaat komen. Ik denk nog steeds dat dit de eerst bedoelde 4S was. Kan er echt niet in meekomen dat mensen dit een mega awesome design vinden, want je bent gewoon fanboy en neem je wat mij betreft genoegen met minder. Het is echt de tijd om nu met dé grote verassing te komen. Zowel op hardware als software gebied want de concurrenten beginnen echt in de nek van Apple te hijgen. Als dit het begin is van het einde van de steve jobs tijdperk zie ik de toekomst somber in.

 • Profielfoto
  iFlorens

  De achterkant had van mij ook anders gemogen, maar uiteindelijk gaat er bij mij toch een hoesje overheen, dus dan maakt dat niet meer uit

 • Profielfoto
  Tjaarsveld

  Ik koop liever een 4(s)

 • Profielfoto
  martijn_

  Foto 1 lijkt een ander ontwerp dan foto 2. De eerste foto heeft nog een kleine rand aan de zijkant van het scherm. Deze is op foto 2 niet te zien.

  En ik baal wel van de kleinere connectiepin. Het was een groot voordeel dat iedereen met een iPhone je tijdelijk kon voorzien van een lader…

 • Profielfoto
  Nicolinden

  Wat een zeikerds hier af en toe. Ik denk dat het erg mooi is en bovendien hoe kun je voor iemand anders bepalen dat hij hem niet mooi kunt vinden. Als je hem zelf niet mooi vind neem je toch lekker wat anders? Niemand verplicht je om hem te kopen

 • Profielfoto
  KTNR

  Ik mag hopen dit niet het uiteindelijke ontwerp is! Hoewel er vast weer een paar mooie innovatieve features toegevoegd zijn maar het totale design vind ik allerminst innovatief! Ik zou wensen dat de nieuwe iPhone 5 wederom met een gedifferentieerd uiterlijk komt!

 • Profielfoto
  joeriblaau

  Op verschillende fora wordt al gezegd dat dit fake is. Waarschijnlijk is ’t een goede Photoshop maar op bijvoorbeeld AppleInsider laten ze al wat dingen zien waardoor je hem als fake kan verklaren. Hoop zelf ook dat dit hem niet wordt want ie achterkant is echt triest. Het kan niet zo zijn dat Ive en zijn team hiermee op de proppen zijn gekomen.

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  Ik ga nu ook even MACCEREN! Meerkosten voor nieuwe ass zoals TOMTOM dock etc….. Pffff nee dit wordt niet!!!

 • Profielfoto
  UtregCity

  herinneren jullie dit nog, nog, nog…?

  “Directeur Terry Gou van Apple-en Microsoftfabrikant Foxconn heeft op een jaarlijkse bijeenkomst voor aandeelhouders flink uitgehaald naar Samsung. Gou maakte publiekelijk bekend geen hoge pet op te hebben van het Koreaanse bedrijf en zijn werkwijze. En passant meldde hij dat consumenten moeten wachten op de nieuwe iPhone, die “de Samsung Galaxy SIII voor schut zal zetten.”

  nou… dat doen ze (=Apple dus) hier m.i. niet mee!

 • Profielfoto
  iPhilipFisser

  Ik vind ‘m van de voorkant wel mooi maar de achterkant is echt lelijk. En misschien hadden ze de camera en luidspreker aan de voorkant kunnen wegwerken op een speciale Apple manier.

 • Profielfoto
  rona222

  Vind hem eigelijk wel best meevallen….

 • Profielfoto
  sjonnie

  Dit moet fake zijn. Ziet er absoluut niet uit als een Apple design.

 • Profielfoto
  BartFolkers

  Ik vond dit ontwerp eerst ook lelijk en dacht niet dat dit een ontwerp van Jony Ive kon zijn. Maar voor dit ontwerp was er ook ongeveer een als deze die vond iedereen ook heel lelijk, toen kwam ik van dat ontwerp deze foto’s tegen; http://gizmodo.com/5918182 en nu vind ik hem een stuk mooier. Zo zal dat ook wel met dit ontwerp kunnen zijn (als dat écht de ‘nieuwe’ is). Apple maakt er straks wat mooie foto’s van met zo’n witte achtergrond en zijn we er weer allemaal verlieft op!;)

 • Profielfoto
  Bobo

  Is fake. Dit zijn 3D-renders die trouwens slecht belicht zijn. Not Apple.

 • Profielfoto
  Makkiej

  Waarom moet hij zoveel anders zijn als de 4(s)?? als iets toch mooi is, en goed werkt, waarom dan anders maken?

  Dan denk ik dat dit ontwerp nu nagemaakt is, beetje in elkaar gezet is, als het straks door apple gepresenteerd word, zoals hij is, mooi alles netjes afgewerkt, dat ’t weer een super telefoon wordt.

  De connector discussie gaat ook nergens over, ik kan me nog goed herinneren dat de nokia 3210 een andere connector had dan de 3310, of een ander model, iig de pin werd kleiner, en paste de grote er niet meer in.
  Het gebeurt vaker, who cares.. ja als je net een accessoire gekocht hebt is het lullig.. magoed er zijn zoveel draadloze oplossingen, misschien maar niets meer nemen met een connector, hoewel ze nu de komende x aantal jaren wel bij deze zullen blijven.

  Al met al, kvind em mooi, en zal hem kopen, net als veel andere, tenzij er qua hardware niets veranderd.. want dat vind ik zelf veel belangrijker dan het uiterlijk.

 • Profielfoto
  BAJKubbenga

  Werkelijk design zal anders worden, de foto van de achterkant zegt al genoeg…

 • Profielfoto
  INCTRL

  Jammer dat OMT zich ook al laat meeslepen door die hoax van 9to5.

  Geloven jullie nu werkelijk dat een derde partij NU al onderdelen heeft van een supergeheim nieuw Apple iphone toestel die nog niet eens op de markt gebracht is?
  Zie je het al voor je? Apple aan die fixstores: “hier jongens, dit zijn alvast alle onderdelen van de nieuwe iPhone die we over een maandje of 2 gaan lanceren, dan hebben jullie alvast een voorraad want stel je voor dat je al reperatieverzoeken krijgt voor dit supernieuwe toestel wat nog niemand in bezit heeft…oh wacht…enne ohja niks naar buiten brengen he want je weet wij van Apple houden altijd alles supergeheim tot aan de product-launch” ……

  Think again!

 • Profielfoto
  Vader

  Wat een gelul over mooi of lelijk, het gaat om de functionaliteit.
  En daarom koop je een iPhone • uit

 • Profielfoto
  McShamus

  Hoe ‘ie er uit ziet boeit me niet zoveel. Dat de hoofdtelefoon uitgang aan de onderkant zit, boeit me duidelijk wél.

  Kan iemand mij de voordelen daarvan uitleggen? Ik zie ze niet.

 • Profielfoto
  CorMac

  Iedereen die zegt dat hij lelijk is vertelt onzin. Dan moet je de iPhone 4s ook lelijk vinden want op de achterkant na is het praktisch dezelfde…

 • Profielfoto
  BenitoMilan

  Hoe \’ie er uit ziet boeit me niet zoveel. Dat de hoofdtelefoon uitgang aan de onderkant zit, boeit me duidelijk wél.

  Kan iemand mij de voordelen daarvan uitleggen? Ik zie ze niet.

  Als je muziek luistert, en de onderkant staat naar boven, dan kan je hem uit je broekzak pakken zonder dat hij dan ondersteboven in je hand ligt.

  Iedereen die zegt dat hij lelijk is vertelt onzin. Dan moet je de iPhone 4s ook lelijk vinden want op de achterkant na is het praktisch dezelfde…

  Vergeet niet dat er ook heel veel van deze reacties waren toen de iPhone 4 werd uitgelekt. Nu is iedereen verliefd op dat ding.

 • Profielfoto
  BenitoMilan

  Hoe \\\’ie er uit ziet boeit me niet zoveel. Dat de hoofdtelefoon uitgang aan de onderkant zit, boeit me duidelijk wél.

  Kan iemand mij de voordelen daarvan uitleggen? Ik zie ze niet.

  Als je muziek luistert, en de onderkant staat naar boven, dan kan je hem uit je broekzak pakken zonder dat hij dan ondersteboven in je hand ligt.

  Iedereen die zegt dat hij lelijk is vertelt onzin. Dan moet je de iPhone 4s ook lelijk vinden want op de achterkant na is het praktisch dezelfde…

  Vergeet niet dat er ook heel veel van deze reacties waren toen de iPhone 4 werd uitgelekt. Nu is iedereen verliefd op dat ding.

  Dit moet fake zijn. Ziet er absoluut niet uit als een Apple design.

  Dat zeiden ze toen de iPhone 4 uitlekte ook.

 • Profielfoto
  BenitoMilan

  Dit moet fake zijn. Ziet er absoluut niet uit als een Apple design.

  Dat zeiden ze zoals ik hierboven al heb gezegd, toen de iPhone 4 lekte ook.

 • Profielfoto
  smalle50

  Vorig jaar was iedereen ook ooh zo zeker hoe de Iphone 5 eruit zou gaan zien! Uiteindelijk is het toen de 4s geworden met dezelfde looks als de 4…Ik ben dus ook nog niet zeker dat dit hem echt gaat worden. En ik verwacht terug in Oktober een aankondiging.

 • Profielfoto
  ---

  Jammer dat OMT zich ook al laat meeslepen door die hoax van 9to5.

  Geloven jullie nu werkelijk dat een derde partij NU al onderdelen heeft van een supergeheim nieuw Apple iphone toestel die nog niet eens op de markt gebracht is?

  Ik weet niet hoe lang jij het Apple nieuws nu volgt, maar onderdelen lekken altijd uit. En ja dit doet Apple extra om o.a. reactie’s te krijgen van het ‘grote publiek’. Kijk maar naar de iPhone 4 en de iPad 2. Deze onderdelen waren ook al van te bekend.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Nee, dit is toch de nieuwe Sony?!!

 • Profielfoto
  xhdmix

  Dat ontwerp is echt lelijk, hoop niet dat hij er zo gaat uitzien.
  En een hoofdtelefoon aansluiting aan de onderkant is echt onhandig zeker voor linkshandige mensen.
  Ook vond ik de oudere aansluiting om je iphone op te laden veel mooier.
  Als dit hem word dan koop ik me een 4S of ga ik eens een kijkje nemen bij de concurrenten omdat mijn huidige 4 wat begint af te takelen.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Het scherm ziet er niet groter uit,…. waarop baseerd OMT van deze foto’s dat het scherm groter is?
  Jammer dat het scherm niet helemaal tot de rand doorloopt.

 • Profielfoto
  JohnDillinger

  Eigenlijk zijn bepaalde aspecten van de nieuwe iPhone altijd al voor de launch bekend. Ik vraag me af of dat niet gewoon tactiek is. Van de iPhone 4 zei het gros in het begin ook: wat een lelijk toestel, slecht afgewerkt, Apple onwaardig. Toen ie daadwerkelijk uitkwam stond iedereen in de lijn, vond ‘m prachtig en het is één van de succesvolste iPhones. Misschien lekt Apple bepaalde dingen om mensen te laten wennen. Het overgrote deel van de mensheid verslikt zich in een ontzettend revolutionaire vernieuwing. Eigenlijk is geen enkel ontwerp van Jony Ive echt nieuw. Het is een verbetering van dingen die we al kennen.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  En had gehoopt dat ze de knop zouden hebben vervangen voor iets wat Waterdicht is. Aanraakgevoelige-knop ipv drukknop.

 • Profielfoto
  djneo

  Prachtig !

 • Profielfoto
  iQuinten

  Jezus… ik denk als dit het design wordt gaat Apple een zware toekomst te gemoed.!

 • Profielfoto
  Panda

  Haha, precies dezelfde iphone 4 reacties destijds.

 • Profielfoto
  Macwijk

  Ik vraag me af of dit het daadwerkelijke ontwerp is. Maar het kan voor het zelfde geld de nieuwe iPhone zijn. Even wennen die achterkant, maar ik vind het wel wat hebben. Ik zou ‘m zeker zo snel mogelijk bestellen.

 • Profielfoto
  aspers

  Wat een gezeur over het ontwerp zeg!

  Nui Steve Jobs er niet meer is heeft opeens iedereen meer verstand van design en ontwikkeling van software dan apple zelf.

  Het ontwerp van de iPhone is niet goed meer, Het menu van apple TV ziet er niet uit, Mountain Lion werkt niet zoals zou moeten, etc, etc…

  People… get a life!

  Als jllie deze iPhone lekker laten liggen, heb ik meer kans dat ik er in september eentje heb!:D

 • Profielfoto
  RamonV

  in vind hem zeker niet lelijk.

 • Profielfoto
  JeveStobs

  Ik hoop nog steeds op het design van de iPad 1, prachtig uit een stuk aluminium.

 • Profielfoto
  JordyAsjes

  Is dit niet net als die mockup van een aantal weken geleden? Toen was er ook witte……… Vindt hem er verdacht veel op lijken in ieder geval

 • Profielfoto
  applefreak020

  Als dit echt de nieuwe iphone 5 is of word?
  dan zal apple niet meer zoveel winst maken qua iphone’s lijkt me.
  Iedereen verwacht een fantastische iphone die alles gaat veranderen maar als het zo’n goedkope look gaat krijgen wil niemand het meer hebben,
  of er moet een heel goed systeem in komen?

 • Profielfoto
  iPret

  Wauw. Wat lelijk.

 • Profielfoto
  koolenboer

  Het design lijkt een mix tussen de originele iphone 2G en de huidige iphone 4(s). Bij de 2G was het bereik dramatisch door de volledige aluminium behuizing. Het lijkt me best aannemelijk dat dit de nieuwe iphone wordt. Zelf wil ik geen groter scherm op mijn telefoon. Ik heb immers een ipad om andere zaken mee te doen die een groter scherm vragen. Ook het feit dat ik straks niet meer mijn oude accesoires kan gebruiken maar een speciale adapter nodig heb, spreekt mij niet echt aan. De geruchten en mockups hebben er zelf voor gezorgd dat ik mijn abbonement heb verlengd naar een ismart simonly voor 2 jaar!. Nee ik ben erg tevreden met mijn iphone 4S (64gb). Hij filmt full HD, maakt prachtige foto’s en er kan een berg aan info op. Ik zou niet weten wat apple, buiten het design, nog zou kunnen toevoegen waarvan ik ga roepen “ik wil een iphone 5!!”

 • Profielfoto
  iPredict

  Raar: grijzig scherm als die uitstaat net als 3GS. De 4 en 4S zien er veel zwarter uit als ze uit staan.

 • Profielfoto
  Jeroen

  Ik vind het persoonlijk wel wat hebben. Natuurlijk is het maar de vraag of het toestel er zo uit komt te zien. En groter scherm, stevigere achterkant en een aansluiting voor een hoofdtelefoon onderin klinken wel logisch en heb er zeker geen problemen mee. Nog even wachten maar ik ga hem waarschijnlijk wel halen, ook als die er zo uit komt te zien. Wel ben ik benieuwd naar hetgeen wat de concurrentie zal moeten ‘verslaan’.
  Als we toch aan het klagen zijn, zie ik graag verandering in het iOS. Naar mijn mening valt daar nog veel meer uit te halen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Lelijk is hij niet. Als je dat vindt dan zou je iPhone 4(S) ook lelijk moeten vinden, want deze lijkt er erg veel op.
  Ik vraag me echt af of dit wel de echte iPhone 5 is. Het komt overeen met eerdere geruchten en foto’s. Als dit ‘m is, snap ik weinig van de achterkant. Het lijkt op metaal met boven en onder toch nog stroken glas? Maar wat is daarvan het nut dan?! Het lijkt me alleen maar problemen te kunnen opleveren. Ik reken op een unibody kast, dat zou gewoon her sterkste en het beste zijn.
  En blank metaal, niet zwart gespoten. Het mooiste design vond ik nog de mock-up van vorig jaar, met een écht nieuw design: zijkant van boven dikker dan aan de onderkant.
  Als dit hem wordt, is het model niet verrassend en dat is een gemiste kans!

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Waar Apple ook mee komt, de reacties zijn altijd hetzelfde. En uiteindelijk vindt iedereen het prachtig en zijn de spullen niet aan te slepen. L’histoire se repète.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wat niet wil zeggen dat de meningen toch grotendeels zijn: jammer dat het design niet echt is vernieuwd.
  Dat afgezien van de mogelijkheden.

 • Profielfoto
  b.a.j.koopman

  “IK” ga er vanuit dat het een render is. Of in ieder geval er zit een render tussen. Of om een onverklaarbare redenen zit er een onderdeel dat afwijkt van de andere foto’s.

  Het volgende is mij opgevallen:

  In de onderstaande foto is is de volumeknop te zien. Hierin is de richting van de ” – ” knop parallel met de lengte van de body.

  Echter kijk je naar de andere foto’s dan staat het min teken haaks op de lengte van de body. Zoals hier:

  En hier:

  En hier ziet men het onderdeel zelf:

  Merkwaardig……?

 • Profielfoto
  Ostinato

  Hmm zeer scherp opgemerkt. Dat minnetje parallel aan de lengterichting is inderdaad wel heel onwaarschijnlijk. Toch een hoax?

 • Profielfoto
  INCTRL

  Jammer dat OMT zich ook al laat meeslepen door die hoax van 9to5.

  Geloven jullie nu werkelijk dat een derde partij NU al onderdelen heeft van een supergeheim nieuw Apple iphone toestel die nog niet eens op de markt gebracht is?

  Ik weet niet hoe lang jij het Apple nieuws nu volgt, maar onderdelen lekken altijd uit. En ja dit doet Apple extra om o.a. reactie\’s te krijgen van het \’grote publiek\’. Kijk maar naar de iPhone 4 en de iPad 2. Deze onderdelen waren ook al van te bekend.

  Die iPhone 4 werd destijds gevonden in een cafe.

  Geef jij mij nu eens 1 inhoudelijke reden waarom Apple onderdelen gaat geven aan een derde partij van een toestel wat nog lang niet uit is? Om extra reactie’s te krijgen? Pardon? Als Apple behoefte heeft aan “reactie’s” dan laten zij zelf wel het model zien wat uit gaat komen daar hebben ze niet een onderdelen grappenmaker met Photoshop voor nodig.

  Ik volg idd het Apple nieuws al langer dan vandaag en daaruit kan ik concluderen dat van de 1000 suggesties er 999 bullshit zijn.

 • Profielfoto
  cheese

  Waarom is het zo vreemd dat de New iPhone op een iPhone lijkt?

 • Profielfoto
  Jordybraam

  Ik ga straks de Samsung galaxy note halen ik heb nu de 4s maar de 5 lijkt er wel erg op Apple begint saai te worden. Misschien over 2 jaar weer een iPhone.

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Iedereen verwacht een fantastische iphone die alles gaat veranderen

  Wat verwacht jij dan meer van het nieuwe model t.o.v. de 4S?
  .
  Laat je niet leiden door geruchten, maar laat je verrassen door wat er straks anders aan is.
  Geruchten zijn maar geruchten. De waarheid is vaak anders achteraf.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @cheese: waarom het zo vreemd is dat The New iPhone op een iPhone lijkt? Omdat het dan al de DERDE iPhone is die precies op een iPhone 4 lijkt. En dat wordt wat SAAI!!

 • Profielfoto
  lekiam97

  @INCTRL
  Daar ben ik het mee eens, vooral omdat Tim Cook op de AllThingsDigital conferentie nadrukkelijk heeft gezegd dat Apple er voor ging zorgen dat er minder info/onderdelen uit zouden lekken.

  @b-a-j-koopman

  Scherp opgemerkt!
  Dit maakt het hele verhaal ineens een stuk minder geloofwaardig…

  Ik vind persoonlijk de voorkant verbeterd omdat nu de camera gecentreerd zit, daar was ik al vanaf de eerste keer dat de 4 over na aan het denken. De niet-gecentreerde camera daarvan vond ik namelijk niet mooi.
  Het scherm hoeft van mij niet groter dan het huidige.

  De achterkant vond ik de eerste keer heel lelijk, nu vind ik hem veel minder lelijk, maar nog steeds niet mooi.

  Ik vind het ook jammer dat de speakers niet even groot zijn.

 • Profielfoto
  cheese

  @MacAanZee
  Ik bedoel te zeggen dat het hoe dan ook herkenbaar wordt als zijnde een iPhone.
  Wat verwacht men? Doorzichtig goud? De werkelijke vernieuwing zal waarschijnlijk toch softwarematig zijn op basis van verbeterde hardware.

 • Profielfoto
  TRML

  En niemand vind het raar dat er een kleine doc connector op zit, dat zou wel heel erg dom van Apple zijn, alle accessoires op de hele wereld hebben een huidige doc connector, dan zijn die accessoires ineens niet meer bruikbaar. Dat ga ik niet geloven, ik denk FAKE.

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Stroken glas die in dikte aflopen naar de aluminium achterkant op een foto en op de andere niet eigenlijk. Een Mute-knopje dat ieder keer precies in het midden staat (probeer maar eens, best lastig om daar per ongeluk in te geraken). En de reden voor een kleinere dock-connector ontgaat me volledig. Het weglaten zou ik eerder begrijpen (draadloos laden en synchroniseren) maar tot die tijd zou ik toch zeker niet alle accessoire/ gadget makers en gebruikers tegen me in het harnas jagen. En alleen maar om een groter luidsprekertje kwijt te kunnen of zo ? En dan nog headphone jackje naast de dockconnector ? Heel erg onpraktisch voor allerlei accessoires. En uiteraard lijkt ie op alle verwachtingen (anders gelooft niemand het).

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind een kleinere connector juist erg handig. De huidige is een groot en lastig ding. Hoeft geen probleem te zijn dat accessoires niet passen. Voor bestaande apparaten kan je waarschijnlijk een connector hulpstukje kopen en nieuwe apparaten zullen direct op de nieuwe connector worden aangepast.
  Qua design blijf ik het raar vinden dat er niet een echt vernieuwend design is gemaakt, beetje in de lijn van de MacBook Air.
  Als dit echt de nieuwe iPhone wordt, is het nog maar de vraag wat de grootste sensatie wordt op 12 september. Misschien wel de iPad Mini!

 • Profielfoto
  iQuinten

  Wat een gezeur over het ontwerp zeg!

  Nui Steve Jobs er niet meer is heeft opeens iedereen meer verstand van design en ontwikkeling van software dan apple zelf.

  Het ontwerp van de iPhone is niet goed meer, Het menu van apple TV ziet er niet uit, Mountain Lion werkt niet zoals zou moeten, etc, etc…

  People… get a life!

  Als jllie deze iPhone lekker laten liggen, heb ik meer kans dat ik er in september eentje heb!:D

  Wat heeft Steve er nou weer mee te maken dan?

 • Profielfoto
  iQuinten

  “IK” ga er vanuit dat het een render is. Of in ieder geval er zit een render tussen. Of om een onverklaarbare redenen zit er een onderdeel dat afwijkt van de andere foto\’s.

  Het volgende is mij opgevallen:

  In de onderstaande foto is is de volumeknop te zien. Hierin is de richting van de ” – ” knop parallel met de lengte van de body.

  Echter kijk je naar de andere foto\’s dan staat het min teken haaks op de lengte van de body. Zoals hier:

  En hier:

  En hier ziet men het onderdeel zelf:

  Merkwaardig……?

  Je moet bij de politie gaan joh haha!
  Echt scherp gezien!

 • Profielfoto
  b.a.j.koopman

  @iQuinten

  Ik noem dat gewoon een goed staaltje journalistiek,……. maar dat kan aan mij liggen.

  [edit] Ok flauw maar het was gewoon een open deur! [/edit]

 • Profielfoto
  Dustin24

  Jonathan Ive en kornuiten, wat doe je ons aan?:neutral:

 • Profielfoto
  Edwin

  Deze hoax moet van Apple zelf afkomen om de concurrentie zand in de ogen te strooien en rustig achterover te laten leunen. Zij maken zich nu echt nergens meer zorgen over want de Samsung S3, de HTC One, de Nokia Lumia en zelfs het BlackBerry Development Device zien er beter uit.

 • Profielfoto
  Ricardo0711

  Achter de bovenste glasstrook komen de antennes. Als de achterwand helemaal van aluminium is dan kan het signaal er niet in of uit.

  http://www.patentlyapple.com/patently-apple/2011/09/apple-reveals-a-newly-designed-iphone-antenna-window.html

  Waarschijnlijk is de onderste glasstrook aangebracht vanwege de symmetrie, maar misschien kan via dat stukje glas de accu d.m.v. inductie geladen worden.

  De kleinere doc connector zal waarschijnlijk micro-usb compatibel zijn om daarmee ook aan de Europese (EU) eisen te voldoen. Wordt er dus handiger door!

 • Profielfoto
  wensink
 • Profielfoto
  Cenobyte

  Wat een zeikerds hier af en toe.

  Af en toe?! Ik krijg steeds meer het idee dat hier 90% van alle reagerende lezers bestaat uit pubers met teveel geld die iedere week een andere iPhone met een ander ontwerp willen…

 • Profielfoto
  bram91

  Ik denk dat dit de nieuwe iPhone wordt.
  Dat glas aan de achterkant is vrij logisch, omdat daar de antenne’s zitten. Een achterkant die helemaal van aluminium is gemaakt, zou geen signalen (goed genoeg) kunnen doorlaten.

 • Profielfoto
  lolbroek

  Bij het lekken van het ontwerp van de iPhone 4: velen vonden hem spuuglelijk.

  Vandaag: de meerderheid vind het de mooiste iPhone ooit.

  Gaat waarschijnlijk ook hier gebeuren.

 • Profielfoto
  lekiam97

  Is de rest van de achterkant dan aluminium?
  Ik dacht dat het op de foto’s gewoon kunststof was.

  Waar is het dunne balkje op de voorkant dan voor als het glas aan de achterkant voor de antennes is?

  Apple zal vast de camera aan de voorkant gecentreerd doen en de headphone jack aan de onderkant, maar toch denk (en hoop) ik dat het verdere design totaal anders zal zijn dan bij de geruchten.

 • Profielfoto
  Capanoglu

  Denk niet dat dit de nieuwe iPhone is. Tim Cook gaf idd al aan dat ze er alles aan gaan doen om geen informatie te laten lekken: hoe simpel is het om een fake iPhone 5 prototype/onderdelen te laten ‘lekken’ om vervolgens daarmee iedereen op een verkeerde spoor te brengen?

 • Profielfoto
  iQuinten

  Bij het lekken van het ontwerp van de iPhone 4: velen vonden hem spuuglelijk.

  Vandaag: de meerderheid vind het de mooiste iPhone ooit.

  Gaat waarschijnlijk ook hier gebeuren.

  Denk het niet!

 • Profielfoto
  Ericboogieman

  Mocht het toch de nieuwe iPhone zijn zal de metalen backcover misschien een functie hebben los van design. Of is het gemaakt van liquid metal. Vind voor nu het ontwerp ook nog niet waanzinnig maar liever een minder mooie snoeppot met hele lekkere inhoud dan snoepjes die niet te kanen zijn:) oftewel, kom maar op met de specs!!! En mensen, laat iedereen lekker z’n mening hebben. Heerlijk toch, al dat gezeur.

 • Profielfoto
  BartFolkers
 • Profielfoto
  Saci112

  Dit mag niet de definitieve iPhone 5 worden, omdat het design niet perfect is. Het ziet er namelijk goedkoop uit. Ben benieuwd!