‘iPhone-productie in pril stadium’

Door: Koen van Tongeren - 4 reacties

Op basis van een artikel op het Japanse blog Macotakara meldden we begin deze week nog dat de productie van de volgende generatie iPhone inmiddels gestart is. BGR zegt nu dat dit niet klopt en dat deiPhones die nu geproduceerd worden zijn slechts prototypes zijn.

Volgens BGR hebben de prototypes die nu gemaakt worden een aantal interessante kenmerken, zoals 1 GB RAM (de iPhone 4S heeft 512 MB RAM), een 4G LTE chip voor mobiele data en NFC-hardware en -antennes.

Volgens de bronnen die BGR aanhaalt bevindt de nieuwe iPhone zich nu in de laatste technische testfase en moet het toestel daarna nog drie design-testfases doorstaan. Dat is opvallend, aangezien de site er nog wel van uit gaat dat de nieuwe iPhone eind september of begin oktober uit zal komen.

Dat zou betekenen dat de prototypes die nu geproduceerd worden weinig meer zullen afwijken van het model dat uiteindelijk in massaproductie gaat. Apple heeft immers een paar maanden nodig om voldoende voorraad op te bouwen voor de uitkomst van een nieuw model iPhone.

Waarschijnlijk is Apple daarom begonnen met de productie van proef-batches van de iPhone om het uiteindelijke productieproces te stroomlijnen. Dit is een gebruikelijk proces dat ook toegepast werd bij vorige generaties van de iPhone en iPad.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  jobz

  hmm, op apple.com staat er nog niets over. Raar.;-)
  komt de iPhone waarschijnlijk wel mooi rond 12 september en is daarmee inzet voor de verkiezingen.

 • Profielfoto
  osxwouteer

  Tot nu toe ben ik verre van overtuigd door rumors over de iPhone 5 / new iPhone.

  De mockups en fotos van prototypen die ik gezien heb zijn (IMO) gruwelijk lelijk,
  en de hardwareverbeteringen zijn in nederland niet of nauwelijks bruikbaar (4G, NFC etc).
  Een groter scherm is naar mijn idee zeker geen vooruitgang en een dunner scherm door minder lagen brengt ook nadelen met zich mee.

  iOS 6 belooft veel goeds, maar ik installeer het toch het liefst op mijn iPhone 4!

 • Profielfoto
  INCTRL

  en een dunner scherm door minder lagen brengt ook nadelen met zich mee.

  Lol ga jij dat Apple inc. even uitleggen Einstein.

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  En wat voor nadelen zat jij zoal aan te denken?