Cyrille Klaassen
Cyrille Klaassen Nieuws 24 juli 2012

iPads in elk vliegtuig bij Qantas

Vlieg je binnenkort met een Boeing 767 van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas? Dan staat je nog een aangename verrassing te wachten. Op ieder stoeltje van het vliegtuig tref je straks namelijk een heuse iPad aan, met daarop een heleboel vertier. Dat weet Cult of Mac te melden.

De spiksplinternieuwe entertainmentdienst van Qantas, Qstreaming, biedt passagiers namelijk maar liefst 200 uur aan video, audio en gaming content. De content wordt (uiteraard) draadloos naar de iPads gestreamd en de beeldkwaliteit is vanzelfsprekend stukken beter dan we normaliter van een inflight systeem gewend zijn.

Naast het feit dat het natuurlijk hartstikke tof is voor de passagiers, kleeft er ook een behoorlijk voordeel aan voor de vliegtuigen zelf. Die worden op deze manier een stukje minder zwaar. Qantas kan nu, zoals Flyscoot dat al eerder deed, de huidige (zwaardere) lcd-schermen uit de rugleuningen slopen en heeft dankzij de streamingdienst niet langer netwerkkabels door het ganse vliegtuig nodig.

En met een lichter vliegtuig heeft de luchtvaartmaatschappij uiteraard ook minder brandstof nodig. Groener, goedkoper en meer genot in Qantas’ 767 dus aan het eind van dit jaar, wanneer de maatschappij haar gehele vloot van iPads hoopt te hebben voorzien. Ohja, en misschien wel het allerbelangrijkst, gebruik maken van de iPads is hartstikke gratis.

Maar dat is nog niet alles. Naast een iPads voor elke passagier, ligt er ook voor de piloten een iPad in de cockpit te wachten. Voor hen moet de tablet de enorme hoeveelheid papieren en kaarten in de cockpit vervangen. Het bedrijf heeft daartoe zelfs een aantal apps, speciaal voor zijn piloten, laten ontwikkelen.

Reageer op artikel:
iPads in elk vliegtuig bij Qantas
Sluiten