iPads in elk vliegtuig bij Qantas

Door: Cyrille Klaassen - 12 reacties

Vlieg je binnenkort met een Boeing 767 van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas? Dan staat je nog een aangename verrassing te wachten. Op ieder stoeltje van het vliegtuig tref je straks namelijk een heuse iPad aan, met daarop een heleboel vertier. Dat weet Cult of Mac te melden.

De spiksplinternieuwe entertainmentdienst van Qantas, Qstreaming, biedt passagiers namelijk maar liefst 200 uur aan video, audio en gaming content. De content wordt (uiteraard) draadloos naar de iPads gestreamd en de beeldkwaliteit is vanzelfsprekend stukken beter dan we normaliter van een inflight systeem gewend zijn.

Naast het feit dat het natuurlijk hartstikke tof is voor de passagiers, kleeft er ook een behoorlijk voordeel aan voor de vliegtuigen zelf. Die worden op deze manier een stukje minder zwaar. Qantas kan nu, zoals Flyscoot dat al eerder deed, de huidige (zwaardere) lcd-schermen uit de rugleuningen slopen en heeft dankzij de streamingdienst niet langer netwerkkabels door het ganse vliegtuig nodig.

En met een lichter vliegtuig heeft de luchtvaartmaatschappij uiteraard ook minder brandstof nodig. Groener, goedkoper en meer genot in Qantas’ 767 dus aan het eind van dit jaar, wanneer de maatschappij haar gehele vloot van iPads hoopt te hebben voorzien. Ohja, en misschien wel het allerbelangrijkst, gebruik maken van de iPads is hartstikke gratis.

Maar dat is nog niet alles. Naast een iPads voor elke passagier, ligt er ook voor de piloten een iPad in de cockpit te wachten. Voor hen moet de tablet de enorme hoeveelheid papieren en kaarten in de cockpit vervangen. Het bedrijf heeft daartoe zelfs een aantal apps, speciaal voor zijn piloten, laten ontwikkelen.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  apple-man

  Het gebruik van de ipad’s bij Qantas mag dan wel gratis zijn. Maar ik denk dat de
  Vliegtickets niet bepaald goedkoop zullen zijn. De kosten zullen toch wel op de een of andere manier verrekend zijn. Aangezien je voor luxe nu eenmaal betaald.

 • Profielfoto
  Olieboer

  Ik denk dat het de vliegmaatschappij veel oplevert, zoals gewicht (wat in het artikel genoemd staat), maar ook publiciteit (het staat zelfs op OMT) en meer klandizie.

 • Profielfoto
  Kdingo

  Als je dan toch 15 uur moet vliegen… Maar wordt er dan een een speciale internet verbinding geregeld op die iPads? Dat zou erg fijn zijn, anders neem ik mn eigen iPad met mijn eigen content wel mee, ook al doe ik dat sowieso:)

 • Profielfoto
  Ni3l55

  Nou dan weet ik welk vliegtuig en maatschappij:lol:
  de kaartjes zullen zeker wel duurder zijn

 • Profielfoto
  jobz

  een Boeing 767 kost ongeveer $ 175 miljoen, dus circa anderhalve ton voor de iPads kan er denk ik wel af;-)

 • Profielfoto
  fthofhuis

  Het gebruik van de ipad\’s bij Qantas mag dan wel gratis zijn. Maar ik denk dat de
  Vliegtickets niet bepaald goedkoop zullen zijn. De kosten zullen toch wel op de een of andere manier verrekend zijn. Aangezien je voor luxe nu eenmaal betaald.

  Het is juist een stuk goedkoper zou ik zeggen. Wat te denken van alle kosten van het huidige systeem? Het wordt al beschreven in het artikel, netwerkkabels en lcd-schermen (touchscreen). Dan is een iPad vanaf $400,- (waar Qantas waarschijnlijk weer dikke korting op heeft, aangezien ze er duizenden zullen bestellen) geen grote prijs. Reken $200 per iPad, en de kosten voor het maken van de app/streamingdienst.

  Zou zomaar goedkoper kunnen zijn..

 • Profielfoto
  Maverick9898

  En ook makkelijker up-to-date te houden. Die entertainment systeem zijn ingebouwd en vaak hopeloos out-dated. De vraag is alleen of een maatschappij het uberhaupt nog moet aanbieden. Iedereen die kan vliegen heeft toch zijn ding, zou je zeggen? Van mij hoeft het in ieder geval niet meer;)!

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Hoe vaak ben je dan al neergestort?:eek:

 • Profielfoto
  Bento

  Het gebruik van de ipad\’s bij Qantas mag dan wel gratis zijn. Maar ik denk dat de
  Vliegtickets niet bepaald goedkoop zullen zijn. De kosten zullen toch wel op de een of andere manier verrekend zijn. Aangezien je voor luxe nu eenmaal betaald.

  Aangezien je voor luxe nu eenmaal betaalt. Je betaalt net zo als je bent. Het is ook niet je bend hè. Tsjongejonge, zo moeilijk is het niet.

 • Profielfoto
  mymac

  Dit zal voor de vlucht zelf inderdaad goedkoper zijn omdat het een aantal procent brandstof scheelt, dus het is de investering zeker waard voor Qantas. De prijs van de tickets zullen gelijk blijven lijkt mij, want de klant heeft als voordeel al een betere service.

 • Profielfoto
  iTunes.Apple

  Jammer, ik vlieg volgende week terug in de Airbus A380 van Sydney in Australie naar Londen in Engeland.

 • Profielfoto
  jobz