Cyrille Klaassen
Cyrille Klaassen Nieuws 2 juli 2012

iOS-gebruikers zijn trouwe honden

iOS-gebruikers zijn ontzettend loyaal aan Apple. Zo loyaal zelfs dat analisten beweren dat we met ons allen zo’n 295 miljard dollar (een dikke 233 miljard euro) waard zijn. Dat komt neer op een behoorlijke 1.053 dollar (832 euro) per persoon. Althans, als we Bill Shope van Goldman Sachs moeten geloven. Dit blijkt uit onderzoek dat Appleinsider in handen kreeg.

Zijn cijfers zouden betekenen dat wij gebruikers meer dan de helft van het huidige marktkapitaal van Apple vertegenwoordigen (55 procent). Bij zijn berekeningen gaat hij bovendien uit van een gemiddelde verkoopprijs van 535 dollar per iOS-apparaat.

Om het een en ander te weten te komen over Apple-gebruikers stelde Goldman Sachs daarnaast ruim 1.000 van ons een aantal vragen over onze grote liefde. Daaruit bleek onder meer dat maar liefst 21 procent van de iOS-gebruikers het vertikt om over te stappen naar een ander platform, zelfs al krijgen we fikse kortingen. Van degenen die wel bereid zijn over te stappen, eist meer dan de helft in ruil daarvoor een korting van meer dan 30 procent.

71 procent van de ondervraagden kiest “zeer waarschijnlijk” de volgende keer ook weer voor een iPhone of iPad, 23 procent gaat “waarschijnlijk” bij zijn of haar volgende aankoop weer voor Apple, terwijl slechts één schamel procent van de ondervraagden het “onwaarschijnlijk” acht nogmaals voor Apple te kiezen.

Reageer op artikel:
iOS-gebruikers zijn trouwe honden
Sluiten