iCloud-beta brengt apps naar het web

Door: Koen van Tongeren - 6 reacties

Apple heeft een beta van de iCloud website beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Hierbij is een aantal apps voor iOS en OS X beschikbaar als web app. Het gaat om Herinneringen, Find my iPhone/iPad/Mac en Notities. Daarnaast is er een speciale developerportal van iCloud geopend waar ontwikkelaars toegang krijgen tot data die third-party apps opslaan via iCloud.

De web apps van Herinneringen en Notities lijken nauwkeurige kopie├źn van de versies voor iOS en OS X (Mountain Lion). Gebruikers kunnen hun ingevoerde gegevens teruglezen en nieuwe notities of herinneringen toevoegen die via iCloud gesynchroniseerd worden met al hun apparaten.

iCloud b├Ęta met Notes en Reminders

De Find My […] app heeft zelfs een functie die nog niet beschikbaar is op iOS of OS X. Naast het gebruikelijke tracken van je apparaat, berichten pushen en op afstand wissen is het in de web-versie ook mogelijk om op afstand het batterijpercentage van je iPhone of iPad te zien.

Opvallend is wel dat nog steeds Google Maps gebruikt wordt voor het traceren van apparaten. Apple heeft in iOS 6 Google’s kaarten vervangen voor een eigen kaartendienst. Waarschijnlijk is meer tijd nodig om deze beschikbaar te krijgen in een web-versie.

Naast de iCloud beta is ook developer.icloud.com geopend. Hier kunnen ontwikkelaars data inzien die third-party apps in iOS 6 naar iCloud kunnen sturen. Wat Apple verder van plan is met deze portal moet nog blijken.

Zowel de iCloud beta als het ontwikkelaarsplatform lekten in mei al uit maar waren tot nu toe niet toegankelijk. De diensten zijn nu alleen nog beschikbaar voor geregistreerde Apple-ontwikkelaars. Waarschijnlijk zullen gebruikers er in de herfst toegang toe krijgen als iOS 6 officieel uitgebracht wordt.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  Nice:-)

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  Jolly Good!;-)

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Marvelous:P

 • Profielfoto
  maartenmstr

  developer.icloud.com bestond al langer.

 • Profielfoto
  Kievit

  En nu nog even net zoiets als Google docs; documenten bewerken in iCloud.

 • Profielfoto
  youp.c

  De diensten zijn nu alleen nog beschikbaar voor geregistreerde Apple-ontwikkelaars.

  En ze moeten over iOS 6 beta beschikken: