HNDCD – Een hoesje van hout

Door: Lucas Raggers - 15 reacties

Het is crisis! En om de economie uit het slop te trekken, brengen we bij OMT Nederlandse ontwerpers en producenten onder de aandacht in de serie ‘Help Nederland De Crisis Door’ (HNDCD). Waarom een accessoire voor je Mac of iPhone uit Hong Kong laten komen als er prachtige dingen in eigen land worden gemaakt? Vandaag: de Miniot Pouch, een hoesje van hout.

Miniot kennen we al. Vorig jaar belandde de Miniot Cover op de tweede plek in de strijd om de coolste iPad accessoire van hout. Ditmaal is het assortiment uitgebreid met een case voor de iPhone: de Miniot Pouch.

De Pouch is een case die de iPhone volledig omsluit. Je schuift hem er aan de zijkant in en dankzij een gat aan de andere kant kun je de iPhone er ook weer uitwippen met je duim. Aan de binnenkant is aan weerszijde een stukje stof geplakt zodat de iPhone niet beschadigd raakt door het hout.

Speaking of which, je kunt de Miniot Pouch naar eigen smaak samenstellen. Zo kun je kiezen uit een kleine 60 verschillende soorten walnoot, teak of eiken. Daarnaast kun je ook nog de case laten graveren, al lukt dit bij de ene houtsoort beter dan bij de andere. Je bent gewaarschuwd.

De Miniot Pouch

Een kleine kanttekening valt wel te maken bij de Pouch. Allereerst is hij niet goedkoop met zijn vanaf prijs van 59 euro. Maar goed, er moet dan ook een familie van eten. Tot slot gaan er minimaal 2 weken overheen voordat de Pouch in de brievenbus valt. Er moet schijnbaar nog een boom omgehakt worden en de freesboor is regelmatig zoek.

Miniot Pouch
– Prijs: vanaf €59,95
– miniot.com

Eerdere Hollandse producten uit deze reeks:
–  Vilten hoezen voor iPhone, iPad en MacBook
–  Je iPhone eindelijk weer uniek met een persoonlijk achterkant

Ken jij nog mooie en unieke accessoires voor Mac of iPhone die ontworpen of gemaakt zijn in Nederland? Laat het weten in een reactie en wie weet komen ze aan de beurt in HNDCD.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wel een chic ding, maar of ik ‘m zou kopen weet ik niet. Ik heb een Freitag hoesje. Ook duur en apart (van gerecyclede vrachtwagen dekzeilen gemaakt en daarom is er geen enkele het zelfde. Cool, sterk en handig: je iPhone heb je er in een seconde uit met een treklipje.
  Het mooie van deze houten pouch is natuurlijk dat het natuurlijk materiaal is. Ben benieuwd hoe de verschillende houtsoorten eruit zien. Kan iemand iets posten? Ik vraag me wél af of hij sterk genoeg is. Het hout is erg dun!

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Volgens mij is het wel sterk (tropisch hardhout?) maar je kunt er niet mee sjoelen.

 • Profielfoto
  Coyote52

  Onbruikbaar met de hoes er om jammer;(

 • Profielfoto
  Guus4

  Hout is toch niet het beste materiaal voor een hoesje.
  Zelf heb ik de iWood van hetzelfde bedrijf en na een maand was er al een stukje gebroken, wel jammer voor de prijs.
  Maar verder zijn de houten hoesjes erg mooi en je ziet ze ook niet zo veel.

 • Profielfoto
  Absrnd

  Miniot levert mooie hoesjes, en kwaliteit, en de afwerking is erg goed.

  Maar ik vindt ik deze toch mooier:)

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  :O Die is inderdaad erg mooi!!!

 • Profielfoto
  Sanderfop

  PUHLLY maakt iPad sleeves van surfzeilen, stuk voor stuk uniek, en er zit vilt in zodat je iPad niet beschadigd. Onwijs sterk, kleurrijk, duurzaam en…… het komt gewoon uit Nederland!

  PUHLLY

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Ja sorry hoor, hoesjes hoesjes je ziet ze overal.
  Dan koop je een “design” ding en dan doe je er een hoesje omheen.
  Ik doe toch ook geen hoes om mijn volvo?!
  of Maclaptop.
  gebruik die iphone dan niet en lijst hem in.

 • Profielfoto
  mmars

  Chapeau OMT!

 • Profielfoto
  pim939

  wel heel mooi, maar ik vind ze te duur.

 • Profielfoto
  Rtaal

  help Nederland de crisis door? dit kreng is 60 euro, ik heb een lederen iPhone hoesje uit china voor 3 dollar…

 • Profielfoto
  Rtaal

  ik wil hiermee niet zeggen dat ik het een lelijk ding vind, in tegen deel maar ik vind dit niet onder het motto help Nederland de crisis door passen ;). en ik weet dat dit meer voor de ontwerpers geld maar dat vind ik niet passen onder Nederland.

 • Profielfoto
  iBaar

  Kan meneer Huangz niet naar de eeuwige spamvelden?

 • Profielfoto
  jf

  help Nederland de crisis door? dit kreng is 60 euro, ik heb een lederen iPhone hoesje uit china voor 3 dollar…

  Het gaat er dan ook niet om dat jij goedkoop uit bent (en zo door de crisis komt) maar dat je door je geld uit te geven aan Nederlandse bedrijven die bedrijven steunt in deze moeilijke tijden. Gevolgen daarvan zijn dat er meer mensen aan het werk kunnen blijven, daardoor minder geld nodig is om werkeloze mensen van een uitkering te voorzien, kortom: al met al fijner.
  .
  Als je die 3 dollar naar China overmaakt, help je alleen daar wat mensen onder barslechte omstandigheden aan het werk te houden.

 • Profielfoto
  bestbier

  Hé Absrnd! van welke fabrikant is die houten sleeve?