Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 20 juli 2012

Hap, slik, weg: Sparrow en Wallet opgekocht door Google en Facebook

Het overkwam Tweetie, Instagram en QuickOffice. Alledrie werden ze opgekocht door de groten der internetaarde. Tweetie door Twitter, Instagram door Facebook en QuickOffice door Google. Vandaag was het de beurt aan het mailprogramma Sparrow (Mac en iOS) en de apps Pulp en Wallet (Mac en iOS) van Acrylic.

Sparrow is overgenomen door Google en dat is een slimme zet want de introductie van Gmail voor iOS verliep niet bepaald vlekkeloos. De elegance van Sparrow is binnenkort waarschijnlijk te vinden in de Gmail apps van Google. The Verge weet te melden dat met de overname een bedrag van minder dan 25 miljoen dollar is gemoeid. Ook weten zij te melden dat Sparrow niet zal worden doorontwikkeld en dat is slecht nieuws voor Sparrow liefhebbers.

Sparrow

Acrylic Software is overgenomen door Facebook. Acrylic maakte twee apps: Wallet en Pulp. Wallet is een programma om je wachtwoorden, creditcardgegevens en allerhande gevoelige informatie op te slaan en te synchroniseren tussen Mac en iPhone. Pulp is een veredelde RSS-reader, een Flipboard-achtig programma om je favoriete nieuws in magazine stijl te lezen. Ook hier geldt: de apps zijn voorlopig nog te koop, maar er wordt niet verder ontwikkeld. Helaas?

Pulp en Wallet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hap, slik, weg: Sparrow en Wallet opgekocht door Google en Facebook
Sluiten