Hap, slik, weg: Sparrow en Wallet opgekocht door Google en Facebook

Door: Lucas Raggers - 31 reacties

Het overkwam Tweetie, Instagram en QuickOffice. Alledrie werden ze opgekocht door de groten der internetaarde. Tweetie door Twitter, Instagram door Facebook en QuickOffice door Google. Vandaag was het de beurt aan het mailprogramma Sparrow (Mac en iOS) en de apps Pulp en Wallet (Mac en iOS) van Acrylic.

Sparrow is overgenomen door Google en dat is een slimme zet want de introductie van Gmail voor iOS verliep niet bepaald vlekkeloos. De elegance van Sparrow is binnenkort waarschijnlijk te vinden in de Gmail apps van Google. The Verge weet te melden dat met de overname een bedrag van minder dan 25 miljoen dollar is gemoeid. Ook weten zij te melden dat Sparrow niet zal worden doorontwikkeld en dat is slecht nieuws voor Sparrow liefhebbers.

Sparrow

Acrylic Software is overgenomen door Facebook. Acrylic maakte twee apps: Wallet en Pulp. Wallet is een programma om je wachtwoorden, creditcardgegevens en allerhande gevoelige informatie op te slaan en te synchroniseren tussen Mac en iPhone. Pulp is een veredelde RSS-reader, een Flipboard-achtig programma om je favoriete nieuws in magazine stijl te lezen. Ook hier geldt: de apps zijn voorlopig nog te koop, maar er wordt niet verder ontwikkeld. Helaas?

Pulp en Wallet

Reacties

31 reacties
 • Profielfoto
  Kdingo

  Het gaat erop lijken dat alle kleine bedrijven die iets te bieden hebben in de strijd tussen grote bedrijven, allemaal worden opgekocht.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Hopelijk heeft Facebook niet te veel betaald, anders is dat geldt van die IPO snel op. Zonde om dit soort apps te kopen. Volgens mij kun je het geld effectiever inzetten.
  Verder, wat Sparrow betreft, goede zaak. Gmail mag wel wat mooier worden.

 • Profielfoto
  worldofrick

  Laten we het even over de post zelf hebben.

  Sparrow voor iOS vond ik persoonlijk niet zo een succes…. Maar Sparrow voor Mac is de mailuitvinding van de eeuw! Vet jammer dat ze het niet verder meer ontwikkelen!

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  @Swiftly

  Nee je wordt juist agressief van de incompetentie van die lui. Totaal niet behulpzaam, bevooroordeeld en als je dan aangifte moet doen zit je 3/4 van de tijd te wachten tot die figuren klaar zijn met typen omdat ze nooit met 10 vingers kunnen typen.

  Na het binnen krijgen van het dossier mbt mijn rechtszaak (onschuldig uiteraard en kunnen letterlijk de vloer aanvegen met het ‘slachtoffer’) moest ik bijna huilen bij de gedachten hoeveel uren verspild zijn door het feit dat alles met 2 vingers getyped was.

  Daarnaast mag er wel meer blauw op straat, toen mijn zusje bedreigd werd bij mij thuis was ik er eerder dan de politie. Ik moest 25 km rijden, heb 3 vrienden opgehaald en was er 10 minuten voor de politie er was die maar 2 km moeten rijden.

  De politie in Nederland is incompetent, wordt geregeerd door tunnelvisie, vooroordelen, zwartmakerij en vriendjes politiek. Helaas zelf moeten ervaren. De neiging om een vriend het verhaal te laten ‘verfilmen’ en op zijn YouTube kanaal (met 1.1 miljoen volgers, grotendeels Engelsen dat wel) te laten zetten is erg groot maar eerst wachten we de rechtszaak af.

  Van mij mag er dus meer blauw op straat en dan competente mensen, helaas zijn competente weldenkende mensen slim genoeg om te realiseren dat door toedoen van collega’s je een publiekelijk pispaaltje zal zijn.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  De knokpartij? xD nee maar even serieus, je bent er zelf soms idd sneller bij damde politie.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  *knokploeg

 • Profielfoto
  alexjeee

  jammer van die apps…

 • Profielfoto
  Diastro

  Neeeee! Tot zo ver mijn geliefde Sparrow!:(

 • Profielfoto
  rdesign

  Anyway, ik geef die gasten van Sparrow groot gelijk! 25 miljoen is leuk geld; zeker voor een mail-appje.

 • Profielfoto
  @Mathijss95

  Jongens jongens, wij zijn Ć©Ć©n community. De grootste van de Benelux. Gedraag je dan ook als voorbeeld, zeker voor Andriod fans. Ik heb het niet helemaal kunnen volgen maar als iemand een leeg bericht stuurt dan kan dat een foutje zijn. Maar de, zoals jullie het zeggen, PRIVEberichten zie ik maar weinig. Het beste is om dit soort mensen zo weinig mogelijk aandacht te schenken. De meeste van ons (allemaal?) zullen Apple fans zijn. Applefans gaan voor kwaliteit. Maar dan ook als community. Probeer het verlagen van je niveau niet te verlagen naar het niveau van het aantal tekens van die gast en laat het. Ik weet zeker dat de OMT redactie het zelf wel kan oplossen.

  Maar maatregelen voor die priveberichten mogen er dan wel zijn, maar dan rechtvaardig en beide kanten op.
  Laat dit niet meer gebeuren;)

 • Profielfoto
  @Mathijss95

  @iQuinten, ik ben bang dat dat niet ontkend kan worden. Dat zal niet het niveau zijn van een gemiddelde Applegebruiker.

 • Profielfoto
  iQuinten

  @iQuinten, ik ben bang dat dat niet ontkend kan worden. Dat zal niet het niveau zijn van een gemiddelde Applegebruiker.

  Inderdaad!

 • Profielfoto
  Jafo

  En is die ongepaste reactie zoveel belangrijker dan het origineel bericht? Ik maak mij bijvoorbeeld veel meer zorgen over een Facebook dat je wallet gaat beheren. Ben toch al niet zo’n voorstander van de cloud maar dit gaat mij echt te ver. Via Facebook of Google aan adverteerders laten weten hoeveel krediet je nog hebt en wanneer je hoeveel waaraan hebt uitgegeven. En dat allemaal conform de Amerikaanse privacy wetgeving?

 • Profielfoto
  bestbier

  Jammer, jammer en nog eens jammer.

  Facebook en Google helpen zoveel bedrijven naar de klote, alleen maar door honger naar advertenties en privƩgegevens. Boycotten die 2!

 • Profielfoto
  @Mathijss95

  Klopt, de totale privacy gaat hierdoor helemaal naar de klote. Zeker als verdere ontwikkeling gestopt wordt. Wat is dan het nut van die overnames? Jammer, hoewel ik het zelf niet gebruik snap ik het probleem want in meer sectoren zie je dit.

  Bedrijven eten elkaar op en er blijven er dadelijk 2 of 3 over. Kijk maar naar de auto of telefoonbranche… Jammer.

  Btw heeft de OMT redactie goed ingegrepen, wat ook wel een “plicht” is, hebben ze het toch goed gedaan! Hoewel ik er een hard hoofd in heb, hoop ik dat dit de laatste keer was…

 • Profielfoto
  District

  Jammer dat jonge bedrijven hun visie en ideeƫn wegdoen voor wat geld. Begrijp me niet verkeerd, ik weet niet wat ik zou doen als ik in die positie zat, maar uiteindelijk leidt dit tot een klein aantal supergrote bedrijven waar je nog onmogelijk tussen kan komen. Hoe meer concurrentie, hoe beter. Wat mij betreft is dit dus slecht nieuws.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  “Van mij mag er dus meer blauw op straat en dan competente mensen, helaas zijn competente weldenkende mensen slim genoeg om te realiseren dat door toedoen van collegaā€™s je een publiekelijk pispaaltje zal zijn.”

  Meer blauw? Het enige wat ze doen is boetes voor wildplassen geven (daarnet een gehad voor 120ā‚¬). Juist meer agenten die ergens verstand van hebben, undercover in een cafe en optijd zijn voor vechtpartijen. Ze zijn altijd te laat als je ze serieus nodig hebt, maar zodra je ze kan missen zijn ze er..

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  “Jammer dat jonge bedrijven hun visie en ideeĆ«n wegdoen voor wat geld. Begrijp me niet verkeerd, ik weet niet wat ik zou doen als ik in die positie zat, maar uiteindelijk leidt dit tot een klein aantal supergrote bedrijven waar je nog onmogelijk tussen kan komen. Hoe meer concurrentie, hoe beter. Wat mij betreft is dit dus slecht nieuws.”

  Alles is te koop. Dat zijn misschien een paar jongens die van 20ā‚¬ miljoen de rest van hun leven niet meer hoeven te werken. Dat ga je niet opgeven voor de kans dat je bedrijd 30ā‚¬ miljoen waard word. Aannemen dat geld en genieten van de rest van je leven. Misschien voor ons niet leuk, maar iedereen van ons zou het zelfde doen.

 • Profielfoto
  flyinghigh

  Het opkopen van succesvolle apps en bedrijfjes met hun innovatie ideeĆ«n is waarschijnlijk financieel voordeliger voor bedrijven zoals Apple, Google etc. dan het in eigen beheer ontwikkelen van programma’s. Bovendien hebben die apps en/of ideeĆ«n zich al bewezen op de markt en zijn daardoor in de picture gekomen bij de grote jongens

  Grote bedrijven moeten blijven innoveren omdat de concurrentie moordend is. Het is een geheel strategisch spel geworden om kleine bedrijfjes met veelbelovende technologie op te kopen om de toekomst (middels patenten) veilig te stellen.

 • Profielfoto
  maconly

  kan dat google en feestboek niet opgekocht en gedelete worden , wat een verschrikkingen zijn dat , voegen niets toe het is alleen maar stelen arrogant doen en naapen.

 • Profielfoto
  flyinghigh

  Verder hoeft het niet te betekenen dat de voormalig eigenaars van deze bedrijfjes na het ontvangen 20-30 miljoen nooit meer iets zullen doen!

  Een programmeur, creatieve geest etc heeft met een goed gevulde bankrekening misschien juist wel meer mogelijkheden om aan iets nieuws te beginnen en mooie programma’s te ontwikkelen.

  Voetballers met een goed gevulde bankrekening gaan na hun prof carriere vaak ook aan de slag als trainer of adviseur. M.a.w. die kennis/expertise gaat niet zomaar verloren!

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Zonde van sparrow, gebruikte het graag…

 • Profielfoto
  polansky

  Hoog tijd dat iemand een nieuwe versie van Sparrow voor de Mac ontwikkeld.
  Geweldige e-mail client en erg zonde dat Apple zelf niet even heeft gekeken wat voor pareltje dit was

 • Profielfoto
  @Mathijss95

  @polansky, als ik het goed begrijp wordt de ontwikkeling stopgezet;)

 • Profielfoto
  appievanr

  @Bestbier je hebt gelijk. Voor alle klagers! Zulke klote bedrijven worden geĆÆntegreerd in de berg leeuw. Dus zeik niet zo.

 • Profielfoto
  robbinonline

  Wat zonde dat de ontwikkeling word stop gezet.
  Ik ben net een week geleden van de lite naar de betaalde versie gegaan en dan dit nieuws. Hopelijk blijft het in de toekomst wel werken!

 • Profielfoto
  polansky

  @Matthijs95
  Misschien eens leren begrijpelijk lezen?
  Dat is precies wat ik zeg. Tijd dat iemand anders het stokje overneemt…
  Natuurlijk kan dat niet meer onder de naam Sparrow, maar een soortgelijke e-mail client ontwikkelen moet voor een beetje programmeur niet het moeilijkste zijn dat er is.

 • Profielfoto
  maconly

  Kunnen ze Eudora geen nieuw leven in blazen voor de mac.

 • Profielfoto
  iPredict

  “Fuck”, sparrow was inmiddels flink fatsoenlijk op de mac.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Ik had pulp gekocht en weer mijn geld teruggevraagd. Bugs en geen support. Mis ik niks aan. Sparrow? Nooit van gehoord, maar jammer voor de mensen die het leuk vonden.

 • Profielfoto
  LeonB

  Jammer, die ā€œtalent acquisitionsā€ van Facebook. Dat is daar tegenwoordig aan de orde van de dag. Zo is ook het amsterdamse Sofa opgekocht. Alle werknemers naar Facebook, producten worden niet meer doorontwikkeld. Ik gebruik zelf Versions wat door Sofa is gemaakt, waar de ontwikkeling nu van is overgenomen door ene Black Pixel. Helaas heeft die er sinds het overnemen van de code nagenoeg niks mee gedaan.

  Dus je kunt er van uitgaan dat, ook al zou de ontwikkeling van Pulp en Wallet worden overgenomen, dit weinig hoop geeft voor de toekomst van die apps.