Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 13 juli 2012
Leestijd: 1 minuut

Greenpeace: Apple wordt langzaam groen

Na het ‘How Clean Is Your Cloud’-onderzoek waarin Greenpeace Apple eerder dit jaar aan de schandpaal nagelde, heeft de milieuorganisatie inmiddels een herzien rapport uitgebracht. Daarin wordt Apple geprezen om de belofte dat uiteindelijk alle benodigde energie voor kantoren en datacenters groen zal worden opgewekt. Greenpeace vindt twee maanden na het vorige rapport wel dat het allemaal veel te lang duurt.

In een nieuwe versie van het rapport geeft Greenpeace indirect toe dat de eerdere uitspraken over Apple’s energiebeleid voor iCloud-datacenters niet volledig op feiten berust was. Daarbij Zorgen Apple’s uitgesproken plannen om uiteindelijk volledig over te gaan op groene energie ervoor dat het bedrijf het nu beter doet ten opzichte van bedrijven als Microsoft en Amazon.

Men is echter wat ongeduldig bij Greenpeace, want twee maanden na uitkomst van het vorige rapport is er nog niet veel waargemaakt van Apple’s ambitieuze plan. Weliswaar wordt op dit moment een gigantisch zonnecellenpark aangelegd bij Apple’s mega-datacenter in North Carolina, maar Greenpeace had het allemaal graag wat sneller in bedrijf gezien.

Ook vindt Greenpeace dat Apple het energiebedrijf Duke Energy onder druk moet zetten om schonere energie op te wekken. Nu levert deze energiemaatschappij nog alle stroom voor Apple’s datacenter in North Carolina maar uiteindelijk zal Apple het zonder Duke kunnen stellen als de eigen groene energieopwekking gebouwd is. Hoe en waarom Apple dan als ex-klant nog druk op Duke kan uitvoeren is niet terug te vinden in het rapport van Greenpeace.

Het doel van Greenpeace om grote bedrijven over te laten schakelen op schone energie blijft nobel. Toch lijkt ook dit nieuwe rapport waarin Apple wordt aangesproken opnieuw meer bedoeld als een effectief PR-middel, althans, zo lijkt het vanuit het standpunt van een Apple-fan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Greenpeace: Apple wordt langzaam groen
Sluiten