Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 27 juli 2012

Google Earth voor iOS nu met 3D-steden

Er is een nieuwe versie uitgekomen van Google Earth voor iOS. De meest vernieuwende functie in versie 7 is de toevoeging van 3D-kaarten van steden. Google kondigde het nieuwe Google Earth (dat ook voor Android beschikbaar is) begin juni aan tijdens een persevenement.

De techniek die Google gebruikt voor het maken van 3D-kaarten is nagenoeg gelijk aan Apple’s methode die gebruikt wordt voor de nieuwe Maps-app in iOS 6. Tot nu toe zijn een beperkt aantal steden en landschappen in 3D beschikbaar, waaronder Los Angeles, Boston, San Francisco, Rome en Genève. In de komende weken komen er nog meer bij.

Naast de 3D-functie en een compleet nieuwe interface zijn er ook city tours toegevoegd aan Google Earth voor iOS. Hiermee krijg je rondleidingen langs toeristische en historische hoogtepunten van een aantal wereldsteden.

Volgens de eerste recensies zijn Google’s 3D-kaarten minder gedetailleerd dan Apple’s 3D-steden in iOS 6. Toch zijn die laatste pas in de herfst voor iedereen te bewonderen terwijl Google Earth 7 nú gratis te downloaden is. De app is geschikt voor iPad en iPhone/iPod touch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Earth voor iOS nu met 3D-steden
Sluiten