Google Earth voor iOS nu met 3D-steden

7 reacties

Er is een nieuwe versie uitgekomen van Google Earth voor iOS. De meest vernieuwende functie in versie 7 is de toevoeging van 3D-kaarten van steden. Google kondigde het nieuwe Google Earth (dat ook voor Android beschikbaar is) begin juni aan tijdens een persevenement.

De techniek die Google gebruikt voor het maken van 3D-kaarten is nagenoeg gelijk aan Apple’s methode die gebruikt wordt voor de nieuwe Maps-app in iOS 6. Tot nu toe zijn een beperkt aantal steden en landschappen in 3D beschikbaar, waaronder Los Angeles, Boston, San Francisco, Rome en Genève. In de komende weken komen er nog meer bij.

Naast de 3D-functie en een compleet nieuwe interface zijn er ook city tours toegevoegd aan Google Earth voor iOS. Hiermee krijg je rondleidingen langs toeristische en historische hoogtepunten van een aantal wereldsteden.

Volgens de eerste recensies zijn Google’s 3D-kaarten minder gedetailleerd dan Apple’s 3D-steden in iOS 6. Toch zijn die laatste pas in de herfst voor iedereen te bewonderen terwijl Google Earth 7 nú gratis te downloaden is. De app is geschikt voor iPad en iPhone/iPod touch.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  iFajar

  Apple’s 3D functie is inderdaad veel gedetailleerder, heb dat zo net ff gecheckt. Ben benieuwd of Google dat op een later tijdstip gaat verbteren?

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Allemaal leuk en aardig dat 3D. Apple Maps vind met dat schlemielige Yelp niet eens de pizzaboer op de hoek. Fix dat eerst en ga dan leuke fratsen toevoegen Apple. Focus. Google heeft zijn zaakjes beter voor elkaar.

 • Profielfoto
  App-ie

  ik vind deze Google Earth nogal stoterig lopen op m’n iPad2. Loopt ‘ie wel soepel op de nieuwe iPad?

 • Profielfoto
  Hydræ

  De techniek die Google gebruikt voor het maken van 3D-kaarten is nagenoeg gelijk aan Apple’s methode…

  Ik voel een rechtzaak aankomen.

 • Profielfoto
  sunapple

  Op de nieuwe iPad gaat het prima, de details laten echter nog te wensen over. Ik dacht dat de techniek bestond uit luchtfoto’s die vanuit bepaalde hoeken genomen werden o.i.d.? Wat ik hier zie lijkt meer op het ouderwetste 3D moduleren per gebouw met allerlei fotootjes erop geplakt. Dat resulteert veel in hoekige gebouwen..

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  De App is inderdaad voor alle iOS apparaten beschikbaar. De 3D functie voor steden alleen vanaf iPad 2 en iPhone 4s. Oftewel, een teleurstelling voor veel iPhone en iPad bezitters…

 • Profielfoto
  joostvg

  Op Ground Zero zijn alle gebouwen gesmolten!