Europese providers hamsteren nano-SIM’s

Door: Koen van Tongeren - 7 reacties

Vorige maand werd duidelijk dat Apple’s voorstel voor nieuwe, kleinere SIM-kaarten overgenomen werd als standaard binnen de Europese Unie. Verwacht wordt dat de volgende iPhone al gebruik zal maken van deze ‘nano-SIM’. Vooruitlopend daarop zijn Europese telecomproviders al druk bezig met het inkopen van nano-SIM’s.

De Financial Times citeert bronnen ‘met kennis van zaken’ die melden dat providers al volop nano-SIM’s inslaan om een herhaling van 2010 te voorkomen. Toen bleken providers totaal niet voorbereid op de uitkomst van de iPhone 4 waar een micro-sim in zat. Het duurde toen in sommige gevallen maanden voordat de micro-SIM’s op voorraad waren.

Tenzij de providers informatie hebben gekregen van Apple, lopen ze wel een risico met het inslaan van nano-SIM-kaarten. Het is immers nog niet zeker of de volgende generatie iPhone nano- of micro-SIM’s ondersteunt. Een paar maanden terug dook nog een mogelijk simhoudertje van een volgende generatie iPhone op. Daaruit valt op te maken dat hier nog steeds micro-sims in passen.

Aangezien SIM-kaarten in alle groottes (normaal, micro en nano) gebruik maken van een identieke chip is het ook mogelijk dat de kaarten die nu ingekocht worden door providers alle drie de groottes in één zijn. Je drukt in dat geval het gewenst formaat van de SIM uit de rest van de kaart.

 

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  In die afbeelding zie ik maar 2 groottes, niet 3.

 • Profielfoto
  readefries

  Ik drie:

  1. Full-size sim
  2. Mini-sim
  3. Micro-sim

  Het nieuwe formaat ontbreekt in de afbeelding.

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @JeroenJK @glitch nu niet meer! (verkeerde versie geupload)

 • Profielfoto
  Kdingo

  Wat een verschil tussen micro en nano… Nou als de telefoons er beter van worden, ze doen maar.

 • Profielfoto
  Makkiej

  Ze kunnen alles ZOOO klein maken, maar bij de simkaart moet de chip in het midden nog steeds zo groot zijn? want ze halen zo te zien alleen maar plastic weg? waarom kan de chip zelf niet nano zijn?

 • Profielfoto
  mymac

  Ik had zelf ook een ander formaat chip verwacht. Dat plastic kan iedereen zo wegsnijden dus daar zit geen ‘vernieuwing’ in…

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Ik zie ze wel alle drie, hier opnieuw, maar nu geaccentueerd: