Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 13 juli 2012
Leestijd: 2 minuten

Digg.com verkocht voor vijf ton

In 2006 stond Kevin Rose nog als aanstormend talent op de cover van BusinessWeek. Zijn website Digg.com had $ 60 miljoen dollar aan venture capital opgehaald in 18 maanden. Nu, zes jaar later is dezelfde site, het merk én de technologie verkocht voor $ 500.000. Wat is hier gebeurd?

Vier jaar geleden was Digg.com dé manier om nieuws op internet te delen en te prioriteren. Een hechte gebruikersgroep van tienduizenden actieve leden deelde interessante links en ‘diggde’ elkaars berichten. Termen die nu volledig ingeburgerd zijn in de sociale media als ‘vrienden’ en ‘volgers’ zijn door Digg geïntroduceerd.

Het meer allesomvattende FaceBook, het veel laagdrempeliger roepmedium Twitter en mislukte technologische vernieuwingen van Digg zelf gooide echter roet in het eten en de userbase verplaatste zich naar FaceBook, Twitter en Digg-concurrent Reddit.com. Kevin Rose vertrok en Digg leek stuurloos te wachten op een overname.

In de hoogtijdagen (2008) heeft Google tevergeefs gepoogd Digg over te nemen. Volgens geruchten had Google hier $ 200 miljoen voor over. Wij spraken Kevin Rose eerder dat jaar rond MacWorld en vroegen hem aan wie hij liever zou verkopen: Microsoft of Google. Hij prefereerde de gratis bagels op maandag die hij bij Digg krijgt.

Vier jaar later is het Betaworks, het in New York gevestigde bedrijf van John Borthwick wel gelukt. Voor 0,25% van dat bedrag dat Google bood is Digg van John. Kevin Rose heeft er blijkens een korte verklaring nog vertrouwen in, maar aan de verkoop van Digg zal hij geen cent overhouden:

John understands the real-time nature of the web and how to capture and surface trends as they occur. Given his experience with bit.ly, news.me, and Chartbeat I can’t wait to see what he does with Digg.”

Wat vind jij, is 5 ton een koopje of een kat in de zak?

[UPDATE] Volgens bronnen van Techcrunch heeft Digg meer opgebracht dan 5 ton. Washington Post zou $ 12 miljoen hebben betaald om het personeel te verwerven en LinkedIn zou $ 3,75 miljoen over hebben gehad voor een aantal patenten van Digg.com. De totale overname komt daarmee op ruim $ 16 miljoen. Nog steeds schamel in vergelijking met de waarde in 2008, maar toch 32x beter dan we dachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Digg.com verkocht voor vijf ton
Sluiten