Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 11 juli 2012

De Retina MacBook Pro-accu-halverende bug en hoe ‘m te verhelpen

Als jij één van die gelukkigen bent die de nieuwe retina MacBook Pro al in bezit heeft dan zal je misschien zijn opgevallen dat de batterijduur van het apparaat niet bepaald overeenkomt met de meer dan zeven uur die Apple adverteert. Je bent niet de enige. Op het supportforum van Apple zijn meer gebruikers te vinden die het probleem ervaren. Gelukkig is er ook iemand die de oorzaak heeft gevonden.

Het probleem blijkt hem te zitten in een bestandje dat de Migratie-assistent aanmaakt als je je gegevens op de retina MacBook Pro overzet. In dit bestand zit een fout waardoor de batterijduur bijna gehalveerd wordt. Met een commando in de terminal verwijder je het bestandje en moet het probleem verholpen zijn.

Je gaat als volgt te werk:

  • Open Terminal
  • Typ de volgende commando’s, steeds met een <enter> na elke regel.
    cd ~/Library/Preferences/
    rm com.apple.desktop.plist
    killall Dock

Hierna zou je retina MacBook Pro weer gewoon z’n zeven uur gebruiksduur op één batterijlading moeten halen.

Had jij last van dit probleem en heeft deze tip geholpen?

Reageer op artikel:
De Retina MacBook Pro-accu-halverende bug en hoe ‘m te verhelpen
Sluiten