Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 9 juli 2012

Britse rechter: Samsung tablets niet cool genoeg voor verbod

Apple heeft voor de tweede keer in een week een nederlaag te verduren gekregen in een Engelse rechtbank. Nadat een rechter vorige week al oordeelde dat HTC geen inbreuk maakt op Apple’s multitouch-patenten heeft een andere rechter vandaag besloten dat de Samsung Galaxy Tab niet teveel op de iPad lijkt en dus niet verboden hoeft te worden.

Apple zal ongetwijfeld op een andere uitspraak hebben gehoopt, maar toch zal er misschien even gegniffeld zijn in Cupertino om het oordeel van de rechtbank. Rechter Colin Birss onderbouwde zijn uitspraak namelijk met de bewering dat Samsung’s tablets simpelweg niet zo cool zijn als de iPad.

[The Galaxy tablets] do not have the same understated and extreme simplicity which is possessed by the Apple design. […] They are not as cool.

De uitspraak mag dan een indirect compliment voor de iPad zijn, toch zal Apple het er waarschijnlijk niet bij laten zitten. Het bedrijf heeft in meedere landen rechtszaken gevoerd tegen de Tab-tablets van Samsung. De inzet hierbij is de overtuiging dat ze teveel gelijkenissen vertonen met uiterlijke kenmerken van de iPad, die Apple beschermt heeft in een reeks patenten. In Nederland sprak een rechter zich hierbij uit in het voordeel van Samsung maar in de V.S. kreeg Apple weer gelijk.

Apple krijgt 21 dagen om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de Britse rechtbank.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britse rechter: Samsung tablets niet cool genoeg voor verbod
Sluiten