Britse rechter: Samsung tablets niet cool genoeg voor verbod

Door: Koen van Tongeren - 11 reacties

Apple heeft voor de tweede keer in een week een nederlaag te verduren gekregen in een Engelse rechtbank. Nadat een rechter vorige week al oordeelde dat HTC geen inbreuk maakt op Apple’s multitouch-patenten heeft een andere rechter vandaag besloten dat de Samsung Galaxy Tab niet teveel op de iPad lijkt en dus niet verboden hoeft te worden.

Apple zal ongetwijfeld op een andere uitspraak hebben gehoopt, maar toch zal er misschien even gegniffeld zijn in Cupertino om het oordeel van de rechtbank. Rechter Colin Birss onderbouwde zijn uitspraak namelijk met de bewering dat Samsung’s tablets simpelweg niet zo cool zijn als de iPad.

[The Galaxy tablets] do not have the same understated and extreme simplicity which is possessed by the Apple design. […] They are not as cool.

De uitspraak mag dan een indirect compliment voor de iPad zijn, toch zal Apple het er waarschijnlijk niet bij laten zitten. Het bedrijf heeft in meedere landen rechtszaken gevoerd tegen de Tab-tablets van Samsung. De inzet hierbij is de overtuiging dat ze teveel gelijkenissen vertonen met uiterlijke kenmerken van de iPad, die Apple beschermt heeft in een reeks patenten. In Nederland sprak een rechter zich hierbij uit in het voordeel van Samsung maar in de V.S. kreeg Apple weer gelijk.

Apple krijgt 21 dagen om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de Britse rechtbank.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  stavos

  A never ending story… :slant:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Tatatata……coole uitspraak:)

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Wel leuk om dat van een rechter te horen;)
  Wat zal samsung hiervan denken:p

 • Profielfoto
  Antaeus

  Ik wordt een beetje ziek van Samsung. En ook van die strijd tussen Apple en Samsung. Bedenk zelf eens iets en durf eens met iets totaal anders te komen ipv Apple te kopiƫren

 • Profielfoto
  1984
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Gewoon lekker je iMac op maximum volume, extra speakers eraan en blazen maar. En maak je geen zorgen om alle rechtszaken en gezeur. Daar zorgen Apple’s advocaten wel voor!

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Haha, Samsung wilt een iPad namaken maar zelfs een rechter vind het prutsdingetje niet cool x)

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Bedenk zelf eens iets en durf eens met iets totaal anders te komen ipv Apple te kopiƫren

  Alsof Apple zo origineel is. De tablet is echt niet Apple’s idee. Ze hebben het alleen beter gemaakt, zodat het populair werd. Samsung doet daar ook aan mee en denkt het beter te doen dan Apple. Prima, toch? Zo slecht zijn die Samsung producten nou ook weer niet.

 • Profielfoto
  Marc05

  haha mooie uitspraak indd!!
  zo zie je maar every one love’s apple!! zelfs de rechtbank haha…

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Lekkere uitspraak voor de pr jongens van samsung, die moeten keihard aan de bak. Apple heeft met deze uitspraak naar mijn mening gewonnen. Maar of dit juridisch technisch in andere landen ook zo zou kunnen, betwijfel ik. (jammerlijk xD)

 • Profielfoto
  maconly

  dus als je iets slecht namaakt dan mag het.