Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 16 juli 2012

Beursexpert: “Koop nú Apple-aandelen!”

Analist Gene Munster van het vooraanstaande bureau Piper Jaffray heeft investeerders vandaag getipt om snel Apple-aandelen in te slaan. hij vermoedt namelijk dat die veel meer waard gaan worden na de bekendmaking van Apple’s kwartaalcijfers op 24 juli.

Munster verwacht met name goede verkoopcijfers voor de iPhone. Hij denkt dat er 28 tot 29 miljoen van over de toonbank zijn gegaan in het afgelopen kwartaal terwijl Wall Street vooralsnog uitgaat van 25 tot 27 miljoen. Munster doet zijn positieve schatting op basis van de aanhoudende slechte cijfers van RIM (Blackberry) en Nokia.

Over de verkoopcijfers van de iPad is Munster minder zeker. Hij meldt in zijn memo aan investeerders dat de tablet-markt moeilijk te voorspellen blijft. Daarbij geeft hij aan dat Apple op dit moment de vraag naar iPads goed aan kan. Ook voor het huidige kwartaal (dat afloopt in september) is Munster wat voorzichtig. Hij denkt dat de verkoop van de iPhone terug zal lopen in afwachting van het nieuwe model dat in oktober komt.

Kortom, als je de experts mag geloven moet je nú Apple-aandelen kopen, de winst pakken in de weken na 24 juli en vervolgens weer kopen als de prijs gedaald is na teruglopende verkopen van het huidige kwartaal zodat je optimaal kunt profiteren van het nieuws dat Apple al-dan-niet aankondigt in oktober.

Hoeveel winst investeerders kunnen verwachten blijft natuurlijk gissen, maar feit blijft dat Piper Jaffray richtprijs voor het aandeel Apple aanhoudt van 910 dollar, terwijl het aandeel nu net onder 605 dollar staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beursexpert: “Koop nú Apple-aandelen!”
Sluiten