Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 juli 2012

Apple wil trademark op opstartgong

Buiten het bekende Apple-logo is er nog iets anders dat elke Mac sinds het begin van de jaren ’90 met zich meedraagt; de opstartgong of ‘startup chime’. Met het C majeur-akkoord, gecomponeerd door Jim Reekes geeft je Mac aan dat er geen soft- of hardwareproblemen geconstateerd zijn. Het is echter verworden tot een van de meest herkenbare elementen van de Mac.

Apple vindt de opstartgong blijkbaar zo iconisch dat het akkoord teruggevonden is in een trademark-aanvraag die het bedrijf gedaan heeft bij de Europese trademarkcommissie. Bij de aanvraag is het akkoord in notenschrift toegevoegd, dus als je wilt kun je het nu zelf naspelen.

Heb je je wel eens aangevraagd hoe het akkoord tot stand gekomen is? Bekijk dan OMT’s interview met Jim Reekes. Deze Quicktime-programmeeur bedacht het akkoord dat voor miljoenen mensen wereldwijd synoniem is voor hun favoriete computermerk.

 

Reageer op artikel:
Apple wil trademark op opstartgong
Sluiten