Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 juli 2012

Apple start met @iCloud.com-email in iOS 6

Apple heeft een derde beta voor iOS 6 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Hierin zijn inmiddels een aantal vernieuwingen teruggevonden. De meest opvallende daarvan is het feit dat Apple begonnen is met de uitrol van @icloud.com emailadressen.

Wie tot nu toe een iCloud-account aanmaakte kreeg daar nog een emailadres bij dat eindigde op @me.com, een overblijfsel van iCloud’s voorganger, MobileMe. Als je nu een account aanmaakt krijgt je er dus een @icloud.com adres bij.

Apple verwoordt de overgang naar @icloud.com zelf als volgt.

icloud.com email addresses are now available for iCloud mail users. Users signing up for new Apple IDs, or enabling Mail on their iCloud account for the first time, will automatically receive an @icloud.com email address instead of a me.com email address. iCloud users with @me.com addresses that have been used with iOS 6 beta 3 will receive an @icloud.com email address that matches their @me.com address.

Dit betekent natuurlijk niet dat bestaande adressen op termijn niet meer zullen werken. Zelfs gebruikers uit het .Mac-tijdperk kunnen hun @mac.com-adres nog gewoon gebruiken in iCloud wat doet vermoeden dat Apple voorlopig niet van plan is om @me.com of @mac.com af te sluiten. Wie zo’n adres heeft kan in de toekomst dus ook gebruik maken van de @icloud.com extensie.

Er zijn nog een aantal kleinere vernieuwingen ontdekt in beta 3 van iOS 6. De meest noemenswaardige zijn:

  • meer detailniveau op kaarten in de Maps-app zonder in te hoeven zoomen
  • lokale aanduiding van (snel)wegen in plaats van Amerikaanse borden.
  • nieuwe afdeling voor Maps bij instellingen waar afstanden in mijlen of kilometers ingesteld kunnen worden, labels van locaties wel of niet altijd in het Nederlands getoond worden (in plaats van lokale taal) en grootte van labels aangepast kan worden.
  • nieuwe pictogrammen voor bladwijzers, geschiedenis en leeslijst in Safari en een synchronisatiebalkje als de leeslijst via iCloud bijgewerkt wordt.

Ben jij ontwikkelaar en zijn jou nog nieuwe of bijgewerkte functies opgevallen? Laat het ons weten.

Reageer op artikel:
Apple start met @iCloud.com-email in iOS 6
Sluiten