Statenweg
Statenweg Geruchten 28 juli 2012
Leestijd: 1 minuut

‘Apple overweegt investering in Twitter’

Apple heeft plannen om honderden miljoenen te investeren in het sociale netwerk Twitter, dat schrijft The New York Times. Het zou gaan om een strategische investering om de dienst verder te integreren met de iPhone, iPad en Mac om zo sterker te staan tegenover oplaaiende concurrentie van Facebook en Google.

De afgelopen maanden zouden gesprekken hebben plaatsgevonden tussen beide bedrijven, al is de investering nog geen gelopen race. Door de geldinjectie van Apple zou de waarde van Twitter geschat worden op 10 miljard dollar. Op basis van eerdere investeringen blijft deze waarde steken op 8,6 miljard. Twitter kent momenteel zo’n 140 miljoen actieve gebruikers per maand.

Apple is tot nu toe achter gebleven op het vlak van sociale media. Ping, Apple’s eigen sociale netwerk voor muziek, heeft weinig succes. Microsoft nam eerder al een belang in Facebook. Google heeft succes met de sociale netwerksite Google Plus. Beide bedrijven maken net als Apple ook software voor smartphones, waardoor Apple verder achterop dreigt te raken.

Met de komst van OS X Mountain Lion voor de Mac en iOS 6 voor de iPhone is Twitter sterk verweven met de software van Apple om het delen van bijvoorbeeld foto’s en filmpjes en het versturen van tweets eenvoudiger te maken. Aankomende herfst wordt eenzelfde integratie verwacht met Facebook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple overweegt investering in Twitter’
Sluiten