‘Apple overweegt investering in Twitter’

Door: Statenweg - 23 reacties

Apple heeft plannen om honderden miljoenen te investeren in het sociale netwerk Twitter, dat schrijft The New York Times. Het zou gaan om een strategische investering om de dienst verder te integreren met de iPhone, iPad en Mac om zo sterker te staan tegenover oplaaiende concurrentie van Facebook en Google.

De afgelopen maanden zouden gesprekken hebben plaatsgevonden tussen beide bedrijven, al is de investering nog geen gelopen race. Door de geldinjectie van Apple zou de waarde van Twitter geschat worden op 10 miljard dollar. Op basis van eerdere investeringen blijft deze waarde steken op 8,6 miljard. Twitter kent momenteel zo’n 140 miljoen actieve gebruikers per maand.

Apple is tot nu toe achter gebleven op het vlak van sociale media. Ping, Apple’s eigen sociale netwerk voor muziek, heeft weinig succes. Microsoft nam eerder al een belang in Facebook. Google heeft succes met de sociale netwerksite Google Plus. Beide bedrijven maken net als Apple ook software voor smartphones, waardoor Apple verder achterop dreigt te raken.

Met de komst van OS X Mountain Lion voor de Mac en iOS 6 voor de iPhone is Twitter sterk verweven met de software van Apple om het delen van bijvoorbeeld foto’s en filmpjes en het versturen van tweets eenvoudiger te maken. Aankomende herfst wordt eenzelfde integratie verwacht met Facebook.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Kdingo

  Als ze echt gaan samenwerken is dat wel een goede zet van Apple. Geld hebben ze toch wel.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hele slimme zet! Twitter wordt steeds belangrijker in nieuwsvoorziening en -verspreiding (en dan is de combinatie met de iPhone erg handig voor twitteren eigengemaakte foto’s en video’s of het twitteren van gelezen artikelen etc) maar ook als social media, onder mensen van bepaalde beroepsgroepen, interessegroepen en vooral onder jongeren steeds meer als vervanging voor pingen en whatsappen.

 • Profielfoto
  Macwijk

  Ik kan niet wachten tot iOS 6 uitkomt.
  Eindelijk Facebook intergratie op de iPhone!

 • Profielfoto
  @Mathijss95

  Google succes met Google+? de enige gebruikers van Google+ zijn SEO-ers en andere mensen met belang bij Google. Verder komt het nog iet eens in de buurt van Hyves (In Nederland). Wel goed dat Apple in Twitter zou investeren.

 • Profielfoto
  iDavey

  Bestaat Hyves dan nog?

  Voor Apple is dit wsl wel nodig, ze kunnen niet achterblijven, maar twitter vind ik belachelijk. Echt iets voor tienermeisjes. Ik zie idd liever de Facebook integratie in iOs 6

 • Profielfoto
  webracer

  Ik vind Twitter ook niks bijzonders. Ik gebruik het zeer sporadisch. Hyves heeft in Belgie nooit voet aan de grond gehad en Netlog is gewoon dood. Facebook is oppermachtig hier hoewel Google+ plots erg sterk groeit. Kwam eerst niet van de grond maar is bezig aan enorme remonte. Nu zijn er ook mensen zoals ik die picasa gebruikten en hun account dan plots omgezet wordt naar Google+, dus dit aantal gebruikers moet je met een korrel zout nemen maar het neemt toch toe. Alleen is er veel minder activiteit dan op Facebook. Google heeft echter een enorm plus punt: de integratie met GMAIL. En dat is wel superpopulair. Tijd dat Apple een goed alternatief maakt voor picasa en aan de prijzen van Google want iCloud is schandalig duur in vergelijk met de prijzen van Google.

 • Profielfoto
  Dexter_202

  Google succes met Google+? de enige gebruikers van Google+ zijn SEO-ers en andere mensen met belang bij Google. Verder komt het nog iet eens in de buurt van Hyves (In Nederland). Wel goed dat Apple in Twitter zou investeren.

  De enigen die het succes van Google+ niet zien zijn degenen die het niet snappen;)

  Als je nu nog in Twitter gaat investeren, heb je de boot gemist. Andere platforms zoals facebook en Google+ hebben veel meer te bieden.

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  K zou het wel leuk vinden… Maar in wat voor opzichten zou dit dan nog verbeterd kunnen worden?

 • Profielfoto
  sanomi78

  Als je Twitter ‘iets voor tienermeisjes’ noemt dan sla je de plank toch echt mis. Het is één van de snelste vormen van nieuwsverspreiding wereldwijd en heeft miljoenen gebruikers, waaronder journalisten, sportmensen, acteurs, noem maar op. En het is heus niet alleen maar ‘Ben net wakker, zit nu op het toilet’-nieuws.

 • Profielfoto
  Tjaarsveld

  Ben jarig ja

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De kwaliteit van Twitter hangt helemaal van jezelf af. Inderdaad twitteren tieners de hele dag door wat ze doen, hoe ze zich voelen etc. Maar Twitter wordt door miljoenen mensen heel doelmatig en professioneel gebruikt. Door journalisten en schrijvers om snel informatie te vinden of door te geven. In de Arabische revoluties komt via Twitter het nieuws. Dat merk je nu vanuit Syrië ook. Toen vorig jaar in Japan die grote kernramp bezig was, werd dat via Twitter tot op de seconde gevolgd. Journalisten, politici, deskundigen. Iedereen wisselde snel informatie en uitleg uit. Razend interessant!
  Politieke partijen gebruiken het voor campagnes, steeds meer bedrijven voor contact met klanten. Recruiters en wervingsbureaus zoeken via Twitter razendsnel mensen voor vacatures. Uitzetten van vacatures via Twitter is gratis en werkt vele malen sneller dan “gewoon” internet. Over ELK gewenst onderwerp dat actueel is – of waarover je wilt discussiëren – kan je direct communiceren. Er zijn ook schrijvers die zelf via Twitter contact met hun lezers houden en zo een steeds groter aantal lezers opbouwen. Het is het medium dat op dit moment de meeste en snelste mogelijkheden biedt! Juist ook door het attachen van video’s, weblinks, artikelen, vacatures en advertenties.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Yeah! Twitter… Ik vind Twitter echt zoveel fijner en beter dan Facebook

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  sanomi78 op 28 juli 2012
  Als je Twitter ‘iets voor tienermeisjes’ noemt dan sla je de plank toch echt mis. Het is één van de snelste vormen van nieuwsverspreiding wereldwijd en heeft miljoenen gebruikers, waaronder journalisten, sportmensen, acteurs, noem maar op. En het is heus niet alleen maar ‘Ben net wakker, zit nu op het toilet’-nieuws.

  Tja dat zeg ik ook altijd: het ligt aan de gene die je “volgt”

 • Profielfoto
  Jor1

  10 miljard? Voor een niet al te fraai tekstmessage proggie?
  Lijkt me niet!

 • Profielfoto
  interFACE

  [prediction mode]
  .
  over 6 jaar gebruikt niemand nog twitter
  .
  [/prediction mode]

  Weggegooid geld imo

 • Profielfoto
  BigAL

  Twitter: nog nooit in de menselijke geschiedenis wisten zoveel mensen zo weinig te zeggen.

 • Profielfoto
  Antaeus

  Twitter is inderdaad veel belangrijker als dat vervelende Facebook! Gebruik het ook veel meer en ben ook helemaal niet blij met Facebook integratie in iOS 6…
  Path is veel mooier en overzichtelijker! Met echte vrienden! En Twitter is veel serieuzer!

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Twitter serieus? Oh mijn god, waar gaat de wereld naartoe met deze generatie…

 • Profielfoto
  Antaeus

  @cenobyte jij vindt Facebook serieus! Als je twitter niet als een chat app ziet maar gebruikt waar het eigenlijk voor bedoeld is dan is het een mooi medium

 • Profielfoto
  Laurens

  Als ze dan toch willen investeren in een online social media dienst, zou ik als Apple niet kiezen voor Twitter, maar voor Pinterest. Dat past veel beter bij Apple dan Twitter. Elegant, zeer gebruiksvriendelijk, innovatief, heel visueel georienteerd en volgens mij met een beter toekomstperspectief dan Twitter. Zelfs Google+ heeft nog meer potentieel. De laatste maanden heb ik dit weer opgepakt. Ik vond het eerst geen toevoeging maar langzaam maar zeker gebruik ik het steeds meer. Facebook voor de persoonlijke relaties, en Google+ om nieuwe interessante mensen te leren kennen.

  @Antaeus, als je Facebook gebruikt waar het voor bedoeld is, is het ook een mooi medium met een veel beter verdienmodel dan Twitter.

  En je argument van echte vrienden op Twitter?? Hoeveel van je followers ken je persoonlijk? En als het inderdaad allemaal echte vrienden zijn, waar gebruik je het dan voor?

  Hoe dan ook, volgens mij zijn er betere investeringen in social media voor Apple te bedenken dan Twitter.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wie Twitter onbenullig vindt of zonder inhoud, volgt niet de juiste mensen of praat alleen zeurderige krantenartikelen na. Het is een medium met enorm veel inhoud. Weliswaar in korte berichten, hoewel: steeds vaker worden complete artikelen, videoreportages en blogs attached aan de berichten. Ook persbureaus gebruiken het volop. Alleen al het volgen daarvan is fascinerend. Tenzij je niks van informatie wilt weten natuurlijk:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Zo bekeken is Twitter de voorpagina van de krant van NU, elke minuut, elke seconde geactualiseerd. Over elk denkbaar onderwerp.

 • Profielfoto
  Di May

  Ben al meer dan 21 jaar Maccer.

  Moet wel nog altijd de eerste keer Twitteren of Smoelbekken.
  Eén probleem echter : Voel de behoefte daar niet toe.

  Maar neem niet mijn Mac of Pad of mijn Pod af.
  Conclusie ?