Apple moet reclame maken voor Samsung

Door: Chuck Sterk - 32 reacties

De zoveelste uitspraak in de serie rechtzaken van Apple tegen Samsung is een feit. De serie kent inmiddels bijna meer afleveringen dan The Simpsons, maar lijkt voorlopig nog niet ten einde. De rechter die vorige week nog liet optekenen dat Samsungs Galaxy tablets ‘niet cool’ zijn, heeft vandaag besloten dat Apple ‘reclame’ moet maken voor de Galaxy tablets van Samsung.

Rechter Colin Birss heeft Apple gesommeerd een bericht op zijn website en in Britse kranten te plaatsen, waarin Apple het publiek erop wijst dat Samsung het ontwerp van de iPad niet heeft gekopieerd.

Apple moet dit bericht zes maanden op de bedrijfswebsite laten staan én publiceren in diverse Britse kranten en magazines. Het bericht moet refereren aan de gerechtelijke uitspraak dat de Galaxy tablets geen inbreuk maken op Apple’s geregistreerde ontwerpen.

De advocaat die Apple verdedigde in de zaak heeft bij de rechtbank aangegeven dat de uitspraak schadelijk is voor Apple en dat geen enkel bedrijf de concurrent graag noemt op zijn website. Rechter Birss meent echter dat door deze publicaties de imagoschade die Samsung door de beschuldigingen van Apple heeft geleden weer teniet worden gedaan.

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  basbrouwers

  Zet bij dat bericht (dat Samsung het ontwerp niét gekopieerd heeft) een dergelijke foto bij en ze kunnen het zo met een knipoog brengen.
  http://www.techdigest.tv/apple-ipad-tab-top.png

 • Profielfoto
  Dnoize

  Nou, dan kan apple toch op de site zetten dat ‘samsung niet zo cool is’. Naar de uitspraak van diezelfde rechter;)

 • Profielfoto
  sunapple

  Over imago schade gesproken. Iedere keer als het topic wordt aangehaald gaat het over mensen die ”absoluut geen Apple in huis willen” ect. en overstappen, of blijven bij Samsung – ”een absoluut top bedrijf”. Er heerst op sommige fora een nog sterkere hekel aan Apple dan er al hing.
  .
  Ik vind dat Apple best achter bedrijven aan mag gaan als die hun ontwerpen zo overnemen, zeker in de VS waar dat normaal is, alleen dit patent is zó breed, het geldt bijna voor iedere tablet tegenwoordig.
  .
  Persoonlijk heb ik nu geen hekel aan Apple, zo makkelijk ben ik echt niet om. Het zou Apple’s imago wel goedoen als ze gewoon ermee kappen (of hun punt moet écht sterk zijn), hun punt richting Samsung e.d. is toch wel gemaakt. Uiteindelijk had Sammy best een tablet kunnen maken die wat minder op de iPad leek, ze weten nu hoe het is als je dat doet..

 • Profielfoto
  sjoerdl

  Het zou wel leuk zijn als je dan in Google zoekt naar Samsung en dan eerst de Apple website vind:-) Wel een kansloze uitspraak van de rechter weer..

 • Profielfoto
  jobz

  @basbrouwers, zie hier de verschillen….

  overigens heeft Apple het allemaal gekopieerd uit 2001 A space odyssey, maar wel op een mooie manier.

 • Profielfoto
  Froggle

  Wordt eens tijd dat ze hier mee kappen. Kinderachtig gedoe. Sta echter wel helemaal achter Apple, want hadden we voor de iPad al eens iets gezien dat op een iPad leek? Ja lelijke grijze tablets met een hoog plastic fantastic gehalte. Daarna zagen ze er opeens allemaal uit als tablets zoals in de reactie hierboven.

  Maar Apple moet gewoon boven al die onzin van Samsung en Google staan.

 • Profielfoto
  Hydræ

  En zo heeft ieder nadeel z’n voordeel. Sam-il-Sung is dus niet zo cool. Kom op PR-boys, da’s een inkopper!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wat een absurde eis van de rechter! Zou inderdaad prachtig zijn als ze de foto uit de eerste link hierboven publiceren en dan er onder zetten: “De rechter heeft ons gevraagd te publiceren dat Samsung geen inbreuk heeft gemaakt op de Apple patenten voor de iPad. Daaraan hebben we bij deze voldaan. Wie deze foto ziet weet wel beter” Hahaha!!

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Inderdaad:lol:

 • Profielfoto
  knekkie

  Haha

  Ja dat zat er aan te komen natuurlijk.
  Ik snap apples punt. Maar je kan het ook overdrijven.

  Met een gelijkend uiterlijk ben je er nog niet in de namaak wereld. En hoe wil je anders een tablet maken. Erg veel opties zijn er niet.

  Laat apple maar weer doen waar ze beter in zijn dan samsung. En als Apple Samsung echt wil raken dan kunnen ze dat op twee manieren.

  Geen producten meer van ze afnemen of ze kapot concurreren op prijs.

 • Profielfoto
  1984

  Wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in.

 • Profielfoto
  snipper

  Ik zie het, die van Apple is véél cooler.. duidelijk.
  .
  Maar serieus, een rechter die bepaalt wie er cooler is, wat een gelul. Hoe lang moeten we nog werken met dit soort belachelijke miereneukerige patenten?

 • Profielfoto
  Extremer

  Stel jezelf eens voor, je heb een product gemaakt waar je trots op bent! Je maanden lang mee bezig bent geweest. Dit product word smakeloos nagemaakt door een concurrent van je, natuurlijk ben jij dan pissig op hun want je hebt er alles in gestopt. Dan moet je ook nog door één of andere achterlijke rechter die nota bene zegt dat Samsung niet cool is een advertentie voor hun op je site zetten belachelijk.

  Ik heb een homecinema systeem gehad van Samsung deze ging zonder gein kapot 1 dag na garantie (kan gebeuren), maar dan moet ook nog zoon snol van de service lijn zeggen dan heb je pech zoek het maar uit! (letterlijk vertaald) Dat was voor mij het teken dat Samsung nooit meer met iets bij mij in het huis komt.

  Dus Apple hopelijk trap je hun een keer de grond in!!!

 • Profielfoto
  Simonvanwijk

  Prachtig.

 • Profielfoto
  1984

  Dus Apple hopelijk trap je hun een keer de grond in!!!

  Apple verliest sympathie op deze manier @Extremer, 2 honden vechten om een been……………? juist

 • Profielfoto
  farl4web

  Ik denk dat Apple met een heel doordachte ‘reclame’ gaat komen en dat het weer in hun voordeel gaat werken. Ben erg benieuwd!:)

 • Profielfoto
  serum

  Samsung provoceert gelukkig niet, kan me niet voorstellen dat ik de enige ben die de sterke gelijkenissen tussen deze ultrabook en de air zie?

  http://tweakers.net/nieuws/82239/samsung-introduceert-nieuwe-series-9-ultraportable-begin-juni.html

 • Profielfoto
  alexjeee

  Apple komt inderdaad wel met een heel doordacht spotje dat in hun voordeel gaat werken, ben ook erg benieuwd waar ze mee gaan komen!:D

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  Apple moet gewoon boven al die onzin van Samsung en Google staan.

  Precies!

 • Profielfoto
  iQuinten

  Wedden dat die rechter is omgekocht. Een normale rechter doet zo’n belachelijke uitspraak toch niet?

 • Profielfoto
  1984

  Het is maar goed dat Apple het wiel niet heeft uitgevonden………..

 • Profielfoto
  beanfu

  Ik probeer het te begrijpen: M.a.w. Samsung kopieert Apple. Niet alleen de hardware maar ook de OS. Niet alleen is de hardware shit, de OS is nog 1000 x slechter dan iOS. Andriod suks. Het is een mega slechte kopie. Net zoals met de introductie van windows 3, wat toe al kopie was van mac os 7 oid. zijn ze nooit meer op iets origineels gekomen. Hoe durft die rechter nou te eisen dat Apple reclame van die kopieermachine moet maken? M.a.w. kan je tegenwoordig ook geen rechters meer vertrouwen. Apple moet zich geen zorgen maken. Ieder ander tablet of phone die met Android aangestuurd wordt suks. Het is huilen. Het sterft van de virussen en daarnaast is het ook nog eens niet stabiel.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik probeer het te begrijpen: M.a.w. Samsung kopieert Apple. Niet alleen de hardware maar ook de OS. Niet alleen is de hardware shit, de OS is nog 1000 x slechter dan iOS. Andriod suks. Het is een mega slechte kopie. Net zoals met de introductie van windows 3, wat toe al kopie was van mac os 7 oid. zijn ze nooit meer op iets origineels gekomen. Hoe durft die rechter nou te eisen dat Apple reclame van die kopieermachine moet maken? M.a.w. kan je tegenwoordig ook geen rechters meer vertrouwen. Apple moet zich geen zorgen maken. Ieder ander tablet of phone die met Android aangestuurd wordt suks. Het is huilen. Het sterft van de virussen en daarnaast is het ook nog eens niet stabiel.

  Dat Android je smaak niet is snap ik zonder problemen maar verder kan ik je post niet bepaald serieus nemen.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik hoop dat deze uitspraak van de rechter bedrijven enigszins afschrikt om die patenten die überhaupt nooit toegekend hadden moeten worden te misbruiken.

 • Profielfoto
  Ton van der Molen

  Ooit vond iemand na paard en
  wagen iets uit met 4 wielen en noemde het een auto. Apple heeft met Ipad iets geweldigs in de markt gezet. Er volgden vele auto merken. Je houdt het niet tegen en dat hoeft ook niet. Samsung / Apple strijd begint te vervelen.

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Als er elke keer nieuwe accounts bijkomen kan OMT zeker niets doen tegen deze spammers?
  Jammer!
  On-Topic: ik vind het een vreemde uitspraak van de rechter, tuurlijk is het logisch dat samsung schade heeft geleden maar om dat op deze manier te vergelden is erg vreemd

 • Profielfoto
  Di May

  Weet niet of die uitspraak van die rechter wel wettelijk is. Voor voor ‘balisters’.

 • Profielfoto
  Di May

  Sorry, wist effe autocorrectie niet te bedwingen. Moet zijn :

  ” Weet niet of die uitspraak van die rechter wel wettelijk is. Voer voor ‘balusters’. “

 • Profielfoto
  Qapla

  ooo pijnlijk..

 • Profielfoto
  Qapla

  Ik probeer het te begrijpen: M.a.w. Samsung kopieert Apple. Niet alleen de hardware maar ook de OS. Niet alleen is de hardware shit, de OS is nog 1000 x slechter dan iOS. Andriod suks. Het is een mega slechte kopie. Net zoals met de introductie van windows 3, wat toe al kopie was van mac os 7 oid. zijn ze nooit meer op iets origineels gekomen. Hoe durft die rechter nou te eisen dat Apple reclame van die kopieermachine moet maken? M.a.w. kan je tegenwoordig ook geen rechters meer vertrouwen. Apple moet zich geen zorgen maken. Ieder ander tablet of phone die met Android aangestuurd wordt suks. Het is huilen. Het sterft van de virussen en daarnaast is het ook nog eens niet stabiel.

  Jij hebt blijkbaar nog niet met android gewerkt..

 • Profielfoto
  RamonV

  Mee eens, vooral ics werkt zo slecht nog niet.

 • Profielfoto
  Twitfix

  Ik vind het raar dat een bedrijf, in dit geval Apple, reclame moet maken voor zijn concurrent.

  Een tijd geleden was ik in een winkel en zag ik wat verderop een (wat ik dacht) iPad te liggen, ik liep ernaartoe en pas toen ik er goed voor stond zag ik dat het een galaxy tab was, zelfs de stroomkabel was overgenomen (wel in het zwart, maar dat waren alle kabels daar, ook voor de iPad)
  Daarom vind ik het dus onterecht dat Apple reclame moet maken voor een copie van het originele product is, (dat van Apple in dit geval)