Chuck Sterk
Chuck Sterk Nieuws 18 juli 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple moet reclame maken voor Samsung

De zoveelste uitspraak in de serie rechtzaken van Apple tegen Samsung is een feit. De serie kent inmiddels bijna meer afleveringen dan The Simpsons, maar lijkt voorlopig nog niet ten einde. De rechter die vorige week nog liet optekenen dat Samsungs Galaxy tablets ‘niet cool’ zijn, heeft vandaag besloten dat Apple ‘reclame’ moet maken voor de Galaxy tablets van Samsung.

Rechter Colin Birss heeft Apple gesommeerd een bericht op zijn website en in Britse kranten te plaatsen, waarin Apple het publiek erop wijst dat Samsung het ontwerp van de iPad niet heeft gekopieerd.

Apple moet dit bericht zes maanden op de bedrijfswebsite laten staan én publiceren in diverse Britse kranten en magazines. Het bericht moet refereren aan de gerechtelijke uitspraak dat de Galaxy tablets geen inbreuk maken op Apple’s geregistreerde ontwerpen.

De advocaat die Apple verdedigde in de zaak heeft bij de rechtbank aangegeven dat de uitspraak schadelijk is voor Apple en dat geen enkel bedrijf de concurrent graag noemt op zijn website. Rechter Birss meent echter dat door deze publicaties de imagoschade die Samsung door de beschuldigingen van Apple heeft geleden weer teniet worden gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple moet reclame maken voor Samsung
Sluiten