Chuck Sterk
Chuck Sterk Nieuws 9 juli 2012

Apple blockt handel in developer accounts

Vorige maand verscheen een artikel op Wired over dubieuze doorverkoop van koppelingen aan developer accounts. Aan één developer account kunnen 100 iOS devices worden gekoppeld. Zo’n koppeling stelt je onder andere in staat om alvast de beta-versie van iOS 6 op je iPhone te zetten. Een aantal ontwikkelaars die maar een klein aantal van die accounts gebruiken hebben er handel van gemaakt om deze koppelingen te verkopen en zo flinke winst te maken op hun developer accounts.

Apple lijkt nu, naar aanleiding van het Wired-artikel, in te grijpen. De site Macstories maakt er melding van dat de sites die in het artikel zijn genoemd inmiddels uit de lucht zijn.

Macstories heeft van in ieder geval één van de eigenaren van zo’n website te horen gekregen dat Apple een copyright claim heeft ingediend bij zijn hosting provider. Deze zelfde ‘ondernemer’ gaf aan dat hij, sinds Apple iOS 6 beta’s is gaan uitgeven in juni, al $ 75.000 heeft omgezet. Het lijkt dan ook een lucratieve handel: met een developer account van 99 dollar per jaar kun je 100 iOS apparaten activeren. Bij de diverse websites betaal(de) je $ 8,99 om een apparaat te activeren en daar werd dus 800 dollar winst gemaakt per account.

De handelaren hadden kunnen weten dat er wat boven hun hoofd hing, Apple heeft vorig jaar al aangegeven dat het doorverkopen van activaties niet de bedoeling is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple blockt handel in developer accounts
Sluiten