Apple aanwezig op hackersconferentie Black Hat 2012

Door: Statenweg - 1 reactie

Voor de eerste keer in de geschiedenis zal Apple spreken op de hackersconferentie Black Hat in Las Vegas. Dallas De Atley van Apple’s platform security team zal aankomende donderdag een presentatie houden over de voornaamste beveiligingstechnieken in iOS, dat stelt persbureau Bloomberg. Op de conferentie komen veelal hackers en andere beveiligingsexperts af om te spreken over actuele zaken rondom computerbeveiliging.

Apple heeft zich eerder altijd afzijdig gehouden van de conferenties om niet geassocieerd te worden met veiligheidsproblematiek. Hoewel Apple’s platformen als veilig te boek staan, neemt de dreiging van kwaadwillenden toe doordat de producten van het bedrijf aan populariteit en complexiteit winnen. Het lijkt er nu op dat Apple kiest voor meer openheid naar de hackerscommunity om eventuele beveiligingsrisico’s adequater aan te kunnen pakken.

In 2008 leek het er al even op dat medewerkers van Apple zouden presenteren op de conferentie, maar de marketingafdeling in Cupertino stak daar een stokje voor, zo stelt Black Hat’s manager Trey Ford. Ook dit keer zou de marketingafdeling de regie voeren over wat het bedrijf wel en niet zal bespreken op de hackersconferentie. De conferentie is te volgen via Twitter en foto’s zijn terug te vinden op Flickr.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Bento

    Als Apple gaat spreken is dat niet alleen de eerst keer op Black Hat……