Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 5 juli 2012

App Store stuurt crashende updates hit [UPDATE]

Het rommelt in de iOS App Store. Sinds kort blijken updates van bepaalde apps die via de App Store gedownload worden te resulteren in crashes. Na installatie van een update is het niet meer mogelijk om de app te openen. Het probleem werd gisteren ontdekt door Marco Arment, na een update van zijn app Instapaper.

Gelukkig lijken de gevolgen beperkt. Over het algemeen doen de crashes zich alleen voor bij een beperkt aantal apps en alleen als deze op 3 of 4 juli geüpdatet zijn. Inmiddels is een lijst opgesteld van enkele tientallen apps die last hebben van het probleem. De oplossing is simpel. Als je de app verwijdert van je iPhone, iPad of iPod touch en opnieuw installeert vanuit de App Store is het probleem doorgaans verholpen.

Wat de oorzaak is van de foutieve updates is niet duidelijk, maar algemeen wordt aangenomen dat de schuld bij Apple ligt. Het bedrijf heeft nog geen reactie gegeven al lijkt het probleem inmiddels wel verholpen te zijn. Nieuwe updates hebben immers geen last meer van crashes.

[UPDATE] Inmiddels heeft Apple wél een officiële verklaring afgegeven. Hierin zegt het bedrijf dat het probleem te maken heeft met een server die foutieve DRM-codes voor apps uitstuurde. Het probleem is inmiddels opgelost.

We had a temporary issue that began yesterday with a server that generated DRM code for some apps being downloaded. […] The issue has been rectified and we don’t expect it to occur again.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
App Store stuurt crashende updates hit [UPDATE]
Sluiten