Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 30 juli 2012

’12 september wordt iPhone/iPad/iPod-dag’

De website iMore heeft zijn bronnen duidelijk niet in China, maar bij de planningafdeling van Apple zitten. Eerder wist de site als eerste (correct) te melden wanneer de nieuwe derde generatie iPad uit zou komen en de datum te noemen waarop de iPhone 4S besteld kon worden. Nu denkt de site te weten op welke dag de volgende generatie iPhone uitkomt, vergezeld van een iPad mini en een nieuwe iPod nano.

Volgens iMore heeft Apple woensdag 12 september aangewezen als de dag waarop de nieuwe iPhone, iPad en iPod aan de wereldpers getoond worden tijdens een media event. De site baseert zich hiervoor op bronnen die eerder ook accuraat bleken. Deze bronnen melden dat de iPhone negen dagen later, op 21 september, al te koop zal zijn. Dat is net iets meer dan 11 maanden na uitkomst van de iPhone 4S.

De genoemde datum komt niet als een verrassing. Eerdere geruchten wezen naar eind september of begin oktober als mogelijk moment voor een nieuwe iPhone. Traditiegetrouw werd in het verleden rond september de nieuwe iPod-lijn aan de pers getoond. Nu deze productgroep minder interessant geworden is voor Apple lijkt het er op dat september voortaan iOS-maand wordt met updates voor de iPad, iPhone en iPod.

Geruchten over de volgende generatie iPhone komen steeds dichter op elkaar en worden steeds consistenter. Vanochtend doken nog foto’s op waarop het nieuwe toestel te zien zou zijn. Het bestaan van een iPad mini wordt inmiddels zelfs door gerenommeerde media bevestigd. Over een nieuwe iPod nano is minder bekend. Onlangs verscheen wel een bericht over een nieuw model dat het midden zou houden tussen een iPod touch en vorige generaties van de nano.

Ondanks iMore’s goede reputatie blijft het afwachten of de site het ook deze keer bij het rechte eind heeft. Voor de zekerheid hebben we op de OMT-redactie 12 september in ieder geval al vrij gehouden. Nou ja, buiten een gang naar het stemhokje natuurlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
’12 september wordt iPhone/iPad/iPod-dag’
Sluiten