’12 september wordt iPhone/iPad/iPod-dag’

Door: Koen van Tongeren - 23 reacties

De website iMore heeft zijn bronnen duidelijk niet in China, maar bij de planningafdeling van Apple zitten. Eerder wist de site als eerste (correct) te melden wanneer de nieuwe derde generatie iPad uit zou komen en de datum te noemen waarop de iPhone 4S besteld kon worden. Nu denkt de site te weten op welke dag de volgende generatie iPhone uitkomt, vergezeld van een iPad mini en een nieuwe iPod nano.

Volgens iMore heeft Apple woensdag 12 september aangewezen als de dag waarop de nieuwe iPhone, iPad en iPod aan de wereldpers getoond worden tijdens een media event. De site baseert zich hiervoor op bronnen die eerder ook accuraat bleken. Deze bronnen melden dat de iPhone negen dagen later, op 21 september, al te koop zal zijn. Dat is net iets meer dan 11 maanden na uitkomst van de iPhone 4S.

De genoemde datum komt niet als een verrassing. Eerdere geruchten wezen naar eind september of begin oktober als mogelijk moment voor een nieuwe iPhone. Traditiegetrouw werd in het verleden rond september de nieuwe iPod-lijn aan de pers getoond. Nu deze productgroep minder interessant geworden is voor Apple lijkt het er op dat september voortaan iOS-maand wordt met updates voor de iPad, iPhone en iPod.

Geruchten over de volgende generatie iPhone komen steeds dichter op elkaar en worden steeds consistenter. Vanochtend doken nog foto’s op waarop het nieuwe toestel te zien zou zijn. Het bestaan van een iPad mini wordt inmiddels zelfs door gerenommeerde media bevestigd. Over een nieuwe iPod nano is minder bekend. Onlangs verscheen wel een bericht over een nieuw model dat het midden zou houden tussen een iPod touch en vorige generaties van de nano.

Ondanks iMore’s goede reputatie blijft het afwachten of de site het ook deze keer bij het rechte eind heeft. Voor de zekerheid hebben we op de OMT-redactie 12 september in ieder geval al vrij gehouden. Nou ja, buiten een gang naar het stemhokje natuurlijk.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  b.a.j.koopman

  Nu ben ik geen spellingswonder maar ik zie twee typfouten door te snel typen;) :

  1. Nu deze productgroep minder interessant gewordne is voor Apple lijkt….

  2. Deze bronnen melden ook dat de iPhon negen dagen later….

 • Profielfoto
  rdesign

  Niceeeeeee. Dat nieuwe ‘gelekte’ design van het bericht hiervoor vond ik er best leuk uitzien; kom maar op!:)

 • Profielfoto
  Brainy

  Waar blijven de “ik hoop dar er een nieuwe iMac aankomt” opmerkingen…

 • Profielfoto
  Jordybraam

  Ik ga straks voor de Samsung galaxy note 2 de iPhone 5 lijkt nog al op de iPhone 4/4s Apple begint saai te worden. De iPad is nog wel steeds mijn favoriete tablet van allemaal.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Niet zo teuterig….HET IS GEWELDIG!!!! Zo snel en drie belangrijke dingen tegelijk.
  Jullie vergeten nog de 7.85″ iPad !!!
  Is heel goed mogelijk deze datum, ruim op tijd voor Sint en Kerst.

 • Profielfoto
  nathansakoetoe

  Geweldig.

 • Profielfoto
  quincyt

  Het bestaan van een iPad mini wordt inmiddels zelfs door gerenommeerde media bevestigd.

  Hoe gerenommeerd ben je als je geruchten bevestigd. Ik vind het allemaal fantastisch te lezen dat nieuws en de geruchten en speculaties. En nog mooier is de reacties van mensen hierop.

  Maar op het moment dat “gerenommeerde” nieuws sites zogenaamd bevestigen dat (wat nog steeds een gerucht is) waar is, gaat het mij te ver. Dat is gewoon lezers trekken met onzin. Iets waarvoor ik al naar specifieke Apple websites ga.

  Ik ben benieuwd naar 12 september. Even stemmen (of dat dat nog zin heeft tegenwoordig) en dan maar afwachten:P

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Oh nee, mini iPad staat er toch tussen! Wordt nog lastig kiezen tussen nieuwe iPhone 5 en de iPad mini. Ik heb nu iPhone 4S en nog geen iPad, dus wie weet kies ik tóch voor de iPad. In combinatie met de hotspot op m’n iPhone heb ik aan een wifi-versie genoeg!:)

 • Profielfoto
  koen

  Waar blijven de “ik hoop dar er een nieuwe iMac aankomt” opmerkingen…

  En ook de “wanneer is de keynote” vragen.:evil:

 • Profielfoto
  Wolfii82

  Als de iPhone 5 inderdaad niet meer is dan een groter scherm en iOS 6, wat ik al heb getest, dan weet ik zo net nog niet of ik voor een iPhone 5 ga.
  Als ik namelijk de geruchten mag geloven is de iPhone 5 niet veel anders qua design dan de iPhone 4.

  Apple denkt dat iOS 6 voldoende is om iedereen tevreden te houden, maar het design van de telefoon is net zo belangrijk.

 • Profielfoto
  Josv

  Tvthjurvhh

 • Profielfoto
  iPret

  Beter weer zo’n ‘2010-jaar’ dat was echt genieten

 • Profielfoto
  jackybe67

  Hebben andere leveranciers dan zo’n vernieuwende ontwerpen uitgebracht? Buiten de Lumia heb ik niets echt moois gezien. De Samsung ziet en voelt nog altijd goedkoop aan. Weeral wat groter waardoor het stilaan belachelijk aanvoelt om zo iets groots (zeker de Note) aan je oor te houden.

  Gewoon even afwachten en de echte gaan bewonderen in winkel en dan beslissen.

  Hopelijk brengen zo ook tegelijkertijd de 7 inch iPad uit, want die gaan we zeker halen.:-)

 • Profielfoto
  quincyt

  Als de iPhone 5 inderdaad niet meer is dan een groter scherm en iOS 6, wat ik al heb getest, dan weet ik zo net nog niet of ik voor een iPhone 5 ga.
  Als ik namelijk de geruchten mag geloven is de iPhone 5 niet veel anders qua design dan de iPhone 4.

  Apple denkt dat iOS 6 voldoende is om iedereen tevreden te houden, maar het design van de telefoon is net zo belangrijk.

  Buiten design en iOS kunnen natuurlijk ook de specificaties nog veranderen. En deze specificaties kunnen weer extra functies in iOS beschikbaar maken (kijk naar Siri op de 4S). In vergelijking: Volkswagen doet ook niet veel boeiends qua design (meer evolutie dan revolutie), maar veranderd wel de specificaties van de auto. Maar moet eerlijk toegeven dat dit design meer voelt als wat eigenlijk de 4S had moeten zijn (facelift idee), dan de 6e generatie.

 • Profielfoto
  bram91

  Een iPad mini.. ik snap nog steeds niet waarom Apple dit nodig zou hebben.
  .
  @Cookie: Dat zegt Tim Cook en zei Steve Jobs altijd tijdens zo’n bekendmaking van kwartaalcijfers;) Niets spannends.

 • Profielfoto
  RamonV

  ik hoop nog steeds dat de ipad mini gewoon een hele slechte grap is, waarom heeft apple zo’n apparaat nodig?

 • Profielfoto
  Emielgroendijk

  Ik kijk erg uit naar de iPad mini:)

 • Profielfoto
  ram0n

  maakt apple ook nog steeds computers?

 • Profielfoto
  Elbertox

  Ik heb eerlijk gezegd ook geen nood aan een iPad mini, ik vind het huidig formaat ideaal. Hoe dan ook vind ik het wel logisch om de consument de keus te geven, zo kunnen we nu ook kiezen voor een 13,15 of 17″ MBP.

  Die iPad mini zou dan goedkoper liggen dan de gewone iPad, waardoor veel andere tablets dan ook minder interessant worden. Ook het formaat is ideaal voor kinderen.

 • Profielfoto
  Max_G

  Ik denk dat die iPad mini een e-reader wordt. Het zou me niets verbazen als dus ook het scherm mat is, of zelfs wel een kleuren e-ink scherm. Dat hele iBooks-verhaal moet verder op de rit en de iPad is als e-reader niet voldoende concurrerend met de Kindle, de Nook en andere e-ink-devices.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als er een iPad mini komt wordt dat niets meer en niets minder dan gewoon een kleinere en goedkopere iPad. En wie niet beseft wie daar op zitten te wachten, zou zich nog wel eens enorm kunnen verbazen als hij inderdaad uitkomt.
  Erg veel mensen willen zo’n kleinere iPad. Mensen die niet een normale iPad willen omdat ze die te groot vinden. En die mensen zijn er veel. Onzin dat het een “e-reader” zo worden. Elke iPad is ook een e-reader omdat je er naast alle andere functies juist heel goed boeken mee kunt lezen. Daar hoef je niet zo’n maf grafiet kleurloos schermpje voor te hebben, eenzijdig gebruik voor veel te veel geld!

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  Ik merk een omslag. In het begin waren de opmerkingen over de iPad mini voornamelijk negatief. Het was onzin, kansloos, dead on arrival, onlogisch omdat de apps voor andere formaten gemaakt waren (een argument dat ik overigens niet snap) en God Steve Jobs zou zich omdraaien in zijn graf.

  Intussen zijn er steeds meer positieve reacties. Ik hoop dat op 12 september de ontkenners ongelijk krijgen.