11 augustus: OMT Zomerborrel in Maastricht

Door: Jan David Hanrath - 8 reacties

De zomer heeft zich dit jaar nog niet echt laten zien. Daarom zet One More Thing zwaar geschut in om het tij te keren: de OMT Zomerborrel! Dit keer op een plek waar het vaak een paar graden warmer is dan in de rest van Nederland, Maastricht. Op zaterdag 11 augustus heffen we graag het glas in die andere mooie stad aan de Maas!

De Perroen, een Grand Café aan de toeristenluwe zijde van het Vrijhof wordt het decor waar we bij zonneschijn onze plek zoeken op het terras. Mochten de weergoden ons minder gunstig gezind zijn, dan verhuizen we naar binnen. Vanaf 13.00 uur tref je ons aan.

Laat in het forumtopic even weten dat je komt, zodat we de uitbater van De Perroen tijdig kunnen informeren over de omvang van de belegering. In de OMT-agenda vind je de wandelroute vanaf het station.

De eerste drankjes en alle hapjes zijn traditiegetrouw voor onze rekening.

Is Maastricht te ver voor je of kun je niet komen op 11 augustus? Geen nood. We hebben een herfst- en winterborrel in petto in respectievelijk Groningen en Utrecht. OMT komt ook in 2012 naar je toe!

 

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  toineenzo

  Lol ik weet toch zeker dat er Ernesto Antwerpen stond!!!! … ..

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Wie van de drie heren moet in de kattenbak van die Smart?

 • Profielfoto
  iMtricht

  Ben er bij, is een thuiswedstrijd!

 • Profielfoto
  amukar

  Zal er zijn. Altijd leuk vertoeven in Maastricht.

 • Profielfoto
  Peter Villevoye

  Ah, de stad waar mijn wieg èn mijn eerste Mac hebben gestaan !

  De archeologisch ingestelde Apple-toeristen kunnen hun hart ophalen door even (ca. 100 meter) verderop te lopen naar het pandje aan de Brusselsestraat 6, waar ooit een van de eerste Apple-dealers in Nederland gehuisvest was. Volgens mij zit er nog steeds een Apple-logo in het traliewerk naast de deur verwerkt ?

  De toenmalige pandeigenaar dhr. Leliveld (voorheen stofzuigerverkoper) startte dit Apple-dealerschap, omdat hij er meer geld in zag dan in het souteneursbedrijfje dat in de etages erboven gerund werd. Hij noemde de winkel “Maastrichts Apple Center”, toepasselijk afgekort tot “MAC”.

  Hij heeft Apple enkele jaren later flink laten bloeden toen ze zijn naam moesten afkopen. Want Apple Europa ging namelijk voor het eerst de “Apple Centre” formule en uitstraling doorvoeren (rood, grijs, wit, zwart, B&O meubilair), maar daar voldeed deze winkel totaal niet aan. Meneer Leliveld hield voet bij stuk; hij voerde de naam “Apple Center” (met “er”) eerder, dus Apple wilde wel schikken. Daarna werd de winkel gesloten…

  Tot zover de “Mestreechse” Mac-historie – veel plezier:-)

 • Profielfoto
  Finisher

  Lekker, dan zit ik in het buitenland.
  Anders zeker gekomen!

 • Profielfoto
  Peter Villevoye

  Wat bedoel je ? Hoe het behang van de muren krulde en het meubilair uiteen viel, hoe hij zijn facturen met schaar, pritt en typpex ineen flanste, dat hij mank liep en zijn Poolse vriendin eigenlijk de toko runde ? Hoe dan ook – een man met een kleurrijk verleden…

 • Profielfoto
  WernerT

  13:00 uur? Zat meer te denken aan 21:00 uur.
  Hoe lang blijven jullie @Perroen/ Mestreech?