Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 5 juni 2012
Leestijd: 2 minuten

[Update] Zijn dit de specificaties van de nieuwe 13-inch MacBook Pro? Hopelijk niet!

De Chinese site M.I.C. Gadget heeft een foto van een sticker online gezet waarop de specificaties van een nieuw model MacBook (Pro?) te zien zouden zijn. Afgaand op deze specificaties zou een update minder spectaculair uitpakken dan tot nu toe voorspeld is: geen retina beeldscherm, geen grote snelheidsverbetering en geen nieuwe dunnere en lichtere vorm. Sterker nog, volgens de specificaties zou het model 20 gram zwaarder zijn dan zijn voorganger. De grootste vernieuwing zou de overstap naar USB 3.0 zijn.

De nieuwe MacBook zou volgens deze sticker een 2,5 Ghz dual-core Intel i5 processor krijgen, de opvolger van de i5 2,4 Ghz chip in de huidige 13 inch MacBook Pro. De Grafische Chip gaat van Intel HD 3000 naar de nieuwe 4000-versie. Verder blijven resolutie (1280×800), opslag (500 GB harddisk), RAM (4 GB DDR3) en andere specificaties gelijk aan het huidige model. Zelfs de door velen doodverklaarde optische drive blijft.

De vraag is natuurlijk hoe betrouwbaar deze foto is. In het verleden zijn er vaker voortijdig dergelijke sticker-foto’s uitgelekt die achteraf waar bleken te zijn. Tegelijkertijd is het namaken van een dergelijke sticker kinderlijk eenvoudig. Daarbij is op bovenstaande foto al één inconsistentie gevonden: waar Apple het woordje ‘Mac’ in voor OS X verbannen lijkt sinds OS X Lion, staat op de uitgelekte foto nog te lezen dat de Mac geleverd wordt met een installatie van ‘Mac OS X’.

Dus, een hoax, een nieuwe instap-Mac of een teleurstellende voorbode van wat komen gaat? Zeg het maar…

[Update 6 juni] Inmiddels is een zelfde soort label uitgelekt van een MacBook Pro 15-inch. Deze heeft naast een Ivy Bridge processor wél een retina-schermresolutie en 16GB aan intern RAM-geheugen. Het is best opvallend dat een dag na het uitlekken van MacBook Pro 13-inch specificaties die van de 15-inch uitlekken. Daarnaast is het apart dat het scherm een ratio heeft van 16:10, terwijl Apple juist lijkt te willen werken met 16:9. Tenslotte is het opmerkelijk dat in de nieuwe MacBook Pro een harde schijf zit en geen SSD.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
[Update] Zijn dit de specificaties van de nieuwe 13-inch MacBook Pro? Hopelijk niet!
Sluiten