Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 16 juni 2012

WWDC met een Nederlands tintje

Na een week zit de World Wide Developer Conference in San Francisco er op. Het bracht developers nieuwe beta-versies van iOS, OS X en Xcode en de wereld nieuwe laptops, waaronder de revolutionaire retina MacBook Pro, een nieuwe Airport Express die eruitziet als een witte Apple TV en een nieuwe Smart Cover voor de iPad.

Maar naast deze wereldse primeurs had de WWDC ook een Nederlands tintje. Allereerst natuurlijk vanwege de TomTom-technologie die wordt gebruikt voor turn-by-turn navigatie in de Maps app en de cursus Eredivisie die Siri heeft gehad. Daarnaast schreven we op OMT al over de Mac App Sketch, waarmee ontwikkelaar Pieter Omvlee afgelopen maandag een tweede Apple Design Award won.

Er zat echter nog een Nederlander in de zaal. Game ontwerper Adriaan de Jongh was door Apple uitgenodigd om naar San Francisco te komen omdat zijn innovatieve iPad ‘vinger-twister-app’ Fingle ook genomineerd was. Helaas greep Adriaan net naast de prijzen. Het licht erotische karakter van het spel gecombineerd met een Boogie Nights-achtige look en soundtrack waren waarschijnlijk net iets te gewaagd voor Apple. Jammer voor Adriaan, maar voor € 0,79 cent wel een aanrader voor elke iPadbezitter.

Naast de Apple Design Awards had ook de keynote een Nederlands tintje. Het reismagazine voor de iPad TRVL werd kort gefeatured in het introductiefilmpje dat Tim Cook liet zien.

http://youtu.be/9Gn4sXgZbBM?t=14m20s

Gevolg was dat de makers van TRVL Michel Elings, Thijs Zoon, Sebastiaen Metz en Jochem Wijnands ook door Apple waren uitgenodigd. Een week van afspraken met officials van Apple, Facebook, Twitter en andere bedrijven in Silicon Valley volgde en de heren zweven nog steeds een halve meter boven de grond. We zijn benieuwd wat hier op termijn van gaan merken. TRVL is een gratis download in de App Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WWDC met een Nederlands tintje
Sluiten